Rondreizen Griekenland

Op zoek naar de perfecte rondreis in Griekenland? Zoek niet verder! Welkom in de schatkist van Griekenland: begin je dag bij adembenemend grote tempels, waar de eeuwenoude geschiedenis tot op de dag van vandaag voelbaar is. Wanneer je voor de tempels op Akropolis staat, kun je niet anders dan je voorstellen hoe de oude Grieken vol eerbied hier offers brachten naar hun goden. Maar Griekenland is zoveel meer dan enkel een bijzonder tastbare geschiedenis, het is het land waar cultuur hand in hand gaat met natuur. Vermaak je in de indrukwekkende kloven en blaas uit aan droomachtige witte stranden, lunch in pittoreske vissersdorpjes en sluit de dag af in de verlichte havens van grote steden.

Routevoorbeelden rondreizen Griekenland

Klik hieronder de voorbeeldroute van onze rondreizen in Griekenland aan, pas deze aan naar wens of maak jouw perfecte route met onze persoonlijke routeplanner!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

GRATIS GEPERSONALISEERD CAMPERROADBOOK
Boek bij ons een camper en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Griekenland is de bakermat van onze beschaving en daarvan is nog erg veel terug te vinden tijdens een reis op het Griekse vasteland en de Peloponnesos. Behalve de drukke metropool Athene met de beroemde Akropolis, bezoek je Delphi en vergaap je je aan de duizelingwekkende zwevende kloosters van Meteora. Op de Peloponnesos dwaal je door het antieke Olympia en Mycene. En last but not least: behalve met oudheidkundige bezienswaardigheden is Griekenland gezegend met een prachtig, vaak ruig landschap, een goed klimaat en een heerlijke keuken. καλή όρεξη

Kanaal van KorintheMystrasTempel van Hera, OlympiaMonemvassia

Maak een korte trip naar Griekenland en bezoek de hoofdstad Athene met de beroemde Akropolis. Verder ga je naar het orakel van Delphi, het oude Olympia en het antieke Korinthe. Verwonder over de indrukwekkende Griekse oudheid en geniet van de heerlijke keuken. Deze reis is prima te combineren met strandvakantie op de Peloponnesos. Je kunt ook verlengen op een van de Saronische eilanden voor de kust zoals Hydra, Spetses of Poros.

Kanaal van KorintheEpidaurusRio-AntirriobrugTempel van Apollo, Korinthe

De Peloponnesos is een groot schiereiland ten zuiden van het vasteland van Griekenland. Behalve het prachtige bergachtige landschap is een bezoek aan dit gebied zeer de moeite waard vanwege de vele oudheidkundige vindplaatsen als het theater van Epidaurus, de ruïnes van Olympia en de overblijfselen van Sparta, Mycene en Korinthe. De vele gezellige kustplaatsjes met hun leuke restaurantjes zoals het pittoreske havenstadje Pylos vormen de kers op de taart.

MonemvassiaEpidaurusPylosLeeuwenpoort, Mycene

Van compleet bewaarde tempels en theaters tot stapels steenoud gruis: wie belangstelling heeft voor de Griekse oudheid kan op deze reis z'n hart ophalen. Je reist van de noordelijke stad Thessaloniki naar hoofdstad Athene. Onderweg bezoek je iconische plaatsen als Korinthe met het beroemde kanaal, Epidaurus, Mycene, Olympia en Delphi. De genietingen van het goede Griekse leven maken de ervaring compleet.

Tempel van Zeus, OlympiaMyceneTheater, DelphiOlympia

Waarom niet per huurcamper door Griekenland reizen? Je vliegt in een paar uur naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia en daarvandaan maak je een prachtige reis over het Griekse vasteland en de Peloponnesos. Onderweg kun je indrukwekkende antieke plaatsen als Epidaurus, Delphi of Mycene bezoeken, maar je geniet ook van het goede Griekse leven met zijn heerlijke klimaat, vele leuke strandjes en restaurantjes. En goede campings zijn er volop.

AthosPer camper door GriekenlandTempel van Zeus, OlympiaThessaloniki

FAQ rondreizen Griekenland

Rondreis Griekenland zelf samenstellen?

Via ons stel je makkelijk jouw rondreis in Griekenland samen. Een reis naar Griekenland kan op zoveel manieren en wij helpen je graag met het uitstippelen van alle mogelijkheden. Op deze pagina vind je al onze rondreizen. Afhankelijk van welk vervoersmiddel jouw voorkeur heeft, kun je een voorbeeldroute kiezen. Zo kunnen we de perfecte fly-drive voor jou regelen, waarbij je reis van A tot Z geregeld is. Of kies voor een prachtige camperreis door Griekenland, waarbij je start in Sofia, maar al snel oversteekt naar de schatten van Griekenland. Je bouwt makkelijk zelf een reis met onze routeplanner. Kies ook hier eerst je manier van reizen, in verband met de camperverhuur-locatie of de ligging van de luchthaven.

Rondreis Griekenland 2 of 3 weken?

Wanneer je onze Griekenland voorbeeldroutes bekijkt, zie je dat je makkelijk met het aantal dagen kunt schuiven. Het maakt voor onze voorbeeldroutes niet uit of je 2 of 3 weken wilt gaan. Wanneer je een voorbeeldroute kiest, staat in de dag tot dag beschrijving alles over de bezienswaardigheden van die plek. Wil je langer of korter blijven? Dan pas je de route makkelijk aan met de knop 'bewerk routeplanner'. Onze reisadviseurs geven je geheel vrijblijvend advies over een route, je hebt al binnen één werkdag antwoord.

Rondreis Griekenland vanuit Athene?

Veel van onze rondreizen in Griekenland hebben als startpunt Athene. Bijvoorbeeld de route Het Griekse vasteland en de Peloponnesos, waarbij je dwaalt langs de mooiste archeologische vindplaatsen en uitblaast aan de Griekse kust. Maar je kunt ook kiezen voor onze Griekse shortbreak of de route Het Gruis van Zeus, waarbij je van Athene naar Thessaloniki reist.

Kindvriendelijke rondreis Griekenland?

Griekenland is bij uitstek een perfect vakantieland voor een rondreis met kinderen. Je vliegt er binnen enkele uren naartoe, het weer is altijd lekker en er is voldoende te beleven. Kleine archeologen vermaken zich tussen de indrukwekkende tempels en het hele gezin blaast ontspannen uit tijdens een perfecte stranddag aan de Grieke kust.

Welke bezienswaardigheden en excursies zijn er in Griekenland?

Onze website is een bron van informatie en voorpret. Zo lees je over de belangrijkste hoogtepunten per plaats via onze kaart met bezienswaardigheden in Griekenland. Gebruik de zoekbalk of zoom verder in. Extra leuke toevoegingen aan jouw reis zijn de bijzondere excursies in Griekenland, zoals een cruise naar de pittoreske eilandjes Poros, Hydra en Aegina.

Waar vind ik blogs over rondreizen in Griekenland?

Waar moet je wezen en wat hebben wij voor praktische tips voor je in huis: ga naar onze blogs over Griekenland voor meer informatie over dit zonnige vakantieland

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan