Routes in overig-noorwegen

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.
Noorwegen in een notendop

Centraal-Noorwegen in een notendop: rust, ongerepte natuur en ruimte. Met deze camperrondreis pak je verschillende hoogtepunten van dit deel van Noorwegen mee. Je bezoekt het schilderachtige Bergen en het waanzinnige fjordenlandschap bij het idyllische dorpje Flåm en gaat misschien wel met de Flåmsbana, een van de steilste treinritten ter wereld. Je camperreis begint en eindigt in hoofdstad Oslo. Je bezoekt adrenalinehoofdstad Voss en overnacht bij het beroemde Telemarkkanaal in Skien.

Skydiven, VossGaustatoppen RjukanBryggen, BergenTelemarkkanaal Skien
Noorse Fjorden en Valleien

Een complete en afwisselende camperrondreis door Noorwegen! Je reis start in de hoofdstad Oslo voor een bezoek aan het Vigelandpark en het Akershus-fort. Ook bezoek je de sfeervolle stad Bergen. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de prachtige natuur van Noorwegen waaronder de nationale parken Rondane en Jostedalsbreen en het langste fjord van Noorwegen; het Sognefjord. Bij de langere routes bezoek je ook de iconische Preikestolen aan het Lysefjord. Tijdens deze camperreis heb je voldoende tijd voor het treintje bij Flåm en de gezellige straatjes met gekleurde huisjes in Trondheim. Ook rijd je over de wereldberoemde Atlantic Road bij Molde.

Noors Volksmuseum, OsloJostedalsbreen, SognefjordBergenNationaal Park Rondane
Lapse toendra's en trollen

Deze bijzondere camperrondreis voert je door Fins en Zweeds Lapland. Een reis door het land van de Sami, naar het uiterste puntje van het vasteland van Europa: de Noordkaap! Ook brengt deze camperroute je naar twee van de mooiste plekken op aarde, namelijk de Lofoten en Vesterålen. Toendra's en fjorden trekken aan je voorbij, op weg naar de poolcirkel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het unieke noorderlicht of de zomerse midzomernachtzon.

Alta, Troms og FinnmarkNoordkaap, Troms og FinnmarkLofotenVesterålen
Magisch Scandinavië

Beleef unieke ervaringen in het hoge noorden van Europa tijdens deze magische camperreis dwars door Scandinavië. Je reist vanaf Nederland naar de Noordkaap en bezoekt Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland in een reis. Je reist via hoge bergen en diepe fjorden, dwars door het toendra-landschap van Lapland naar Finland, het land van de Duizenden Meren. Bezoek de prachtige eilanden van Zweden en Noorwegen zoals Vesterålen en de Lofoten, die ook wel de mooiste bestemming van de wereld wordt genoemd. Deze droomreis combineert het allemaal!

LofotenKopenhagen, zeemerminLübeckBremen
Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen

De camperreis Hoogtepunten van Zuid-Noorwegen barst van de hoge bergen, fjorden en oneindige kusten. Tijdens deze camperreis maak je een mooie combinatie van steden en de indrukwekkende Noorse natuur. Je bezoekt Oslo en de pittoreske stad Bergen. Verwonder je over de indrukwekkende natuur bij het Lysefjord met de iconische Preikestolen en de beroemde uitstekende rots van Trolltunga.

McRent, Noorwegen, VikenLysefjordTrolltungaMandal Agder
Noordkaap & de Lofoten

Maak een camperrondreis tot boven de poolcirkel in het hoge noorden van Noorwegen! Hier ga je heen voor de mooiste fenomenen als de midzomernachtzon of het indrukwekkende noorderlicht. Deze camperroute brengt je van de havenstad Narvik, gelegen tussen steile bergen en fjorden, naar de hoge kliffen van de Noordkaap. Je bezoekt de eilanden van de Lofoten, door menig reiziger een van de mooiste bestemmingen ter wereld genoemd. Ook de eilandengroep Vesterålen staat op het programma, waar witte stranden, mini-eilandjes en pittoreske vissersdorpjes elkaar afwisselen. En vergeet Tromsø niet, een knusse stad die in de winter ook wel Noorderlicht-hoofdstad van Europa wordt genoemd.

Vestaralen, Andenes vuurtorenLofotenrendieren laplandNoordkaap midzomernachtzon
Puur natuur in Noorwegen en Zweden

Ga je voor puur natuur, onontdekte gebieden en wil je twee landen combineren in een reis? Rij dan deze avontuurlijk camperroute langs de highlights van midden Noorwegen en Zweden. Je bezoekt nationale parken zoals Rondane, Fulufjället en Jotunheimen, het beroemde Geiranger fjord en rijdt een van de mooiste kustroutes ter wereld, de Atlantic Road. Ook de haarspeldbochten van de bergweg Trollstigen ontbreken niet.

Geiranger NoorwegenKristiansund, Møre og Romsdal Trollstigen NoorwegenTrondheim
Ballon!