Rondreizen Polen

We nemen je mee naar de mooiste rondreizen in Polen, vol highlights, steden en natuur. Dit relatief onbekende land is de afgelopen eeuwen heen en weer geslingerd tussen oost en west. Eigenlijk is Polen na de val van het IJzeren Gordijn pas weer echt zelfstandig. En behalve dat de historie voor het oprapen ligt in de prachtige steden, kun je ook genieten van de ongerepte natuur van oerbossen en hooggebergte. Met onze handige routeplanner pas je onderstaande Polen-rondreizen in een handomdraai naar wens aan.

Routevoorbeelden rondreizen Polen

Hieronder staan de Polen-rondreizen, pas e aan naar wens of maak jouw perfecte route met onze persoonlijke routeplanner!

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.
Ontdekkingsreis door Polen

Relatief dichtbij, maar toch niet heel bekend bij veel reizigers. Polen is altijd een speelbal geweest tussen oost en west. Het land hoorde beurtelings bij Duitsland of Rusland of was opeens weer zelfstandig. Van deze bewogen geschiedenis is zeer veel terug te vinden tijdens een camperreis door dit grote en fascinerende land. Deze mooie camperroute voert langs hoogtepunten als het Tatragebergte, het Woud van Białowieżac Gdańsk aan de Oostzee en de sfeervolle stad Krakau.

Mazurisch MerengebiedGdanskToruńOude markt Poznan
Fantasticky Polen en Tsjechië

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië
Grand Tour door Polen

Met je huurcamper reis je via Dresden op de heenweg en Berlijn op de terugweg naar het relatief onbekende Polen. Onderweg bezoek je oude konings- en Hanzesteden, wandel je rond in de hoofdstad Warschau en geniet je van de ongerepte natuur van het Mazurisch merengebied. Ook ontdek je de oerbossen van Białowieża tegen de Wit-Russische grens en het Tatra hooggebergte in het zuiden van Polen.

Bezienswaardigheden KrakauBezienswaardigheden Mazurisch merengebied PolenBezienswaardigheden Polen Woud van BialowiezaZakopane, Tatra gebergte Polen
Highlights van Zuid-Polen

Een korte camperreis waarbij je kennismaakt met drie Poolse steden: Warschau, Wrocław en het prachtige Krakau. Onderweg is er gelegenheid om het voormalige concentratiekamp Auschwitz te bezoeken en helemaal in het zuiden, tegen de Tsjechische grens, maak je een tocht naar Zakopane in het Tatragebergte.

WrocławBezienswaardigheden Tatragebergte ZakopaneCentrum KrakauWarschau

FAQ rondreizen Polen

Rondreis Polen individueel?

Al onze Polen-rondreizen zijn individuele camperreizen. Bij camperhuur moet je rekening houden met de verhuurlocaties: die zijn er namelijk niet in elke stad. Onze routevoorbeelden houden hier rekening mee. Welke rondreis door Polen je ook kiest: wij kunnen alles van A tot Z voor je regelen. Bovendien zijn de rondreizen helemaal naar wens aan te passen. Zelf een individuele rondreis door Polen samenstellen doe je met onze routeplanner. Onze reisadviseurs helpen je graag!

Combinatie rondreis Polen en Tsjechië?

Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het regelen. Je bent vrij om je eigen route te bepalen. Een populaire combi is een rondreis door Polen én Tsjechië. Gebruik onze routeplanner en stel je eigen reis samen. Of vraag onze reisadviseurs om met je mee te denken. Een bestaande route pas je aan met de knop 'bewerk in routeplanner'.

Rondreis Polen 10 dagen of 14 dagen?

De keuze is aan jou. Bij ons ben je niet gebonden aan camperrondreizen van precies 10 dagen of van 14 dagen. Bij onze routes zie je verschillende lengte-varianten staan. Maar korter of langer kan altijd.

Rondreis Polen concentratiekamp Auschwitz?

Het voormalige concentratiekamp Auschwitz bezoeken is voor veel reizigers een reden om een rondreis door Polen te maken. Vanuit de stad Krakau kun je de voormalige concentratiekampen van Auschwitz en Birkenau bezoeken. Bekijk onze routevoorbeelden en pas ze eventueel aan om nieuwe plaatsen toe te voegen.

Welke bezienswaardigheden en excursies zijn er in Polen?

Populaire plaatsen in een rondreis door Polen zijn Warschau, Krakau (o.a. voor een bezoek aan Auschwitz), Gdánsk en het oerbos Woud van Białowieża. Alles over deze en andere plaatsen lees je op onze pagina's over de bezienswaardigheden in Polen. Gebruik de zoekbalk of zoom verder in. Excursies kunnen we ook voor je boeken. Denk aan tickets voor een hop on, hop off-bus, een segwaytour of een dagexcursie naar Auschwitz en Birkenau (geschikt voor 14 jaar en ouder). Bekijk de excursies in Polen.

Waar vind ik blogs over rondreizen in Polen?

Onze blogs staan vol tips en inspiratie voor jouw rondreis door Polen. Ga naar de blogs over Polen en kijk alvast virtueel je ogen uit.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Ballon!