Redactionele blogs

De voordelen van een camperreis in Europa

Door Onze redactie op di 1 feb 2022 10:00:00 bijgewerkt op wo 31 mei 2023 16:00:00

Een rondreis door Europa met een camper! Voor een leuke vakantiebestemming hoef je niet uren en uren in het vliegtuig te zitten. Huur een camper en ga op ontdekkingsreis in Europa. Zo’n camperreis op ons eigen continent heeft veel voordelen. Je leest er hier vier, waardoor je nu direct in de camper wil stappen om Europa te gaan ontdekken.

Pak de camper en ga op ontdekkingsreis in Europa

5 Mooiste wandelgebieden in Duitsland

Door Onze redactie op di 9 feb 2021 7:00:00 bijgewerkt op wo 17 mei 2023 16:00:00

Duitsland kent een aantal prachtige wandelgebieden. Dwars door ruige rivierkloven, over spannende bergkammen, rondom kraakheldere meren, door wijngaarden en langs hoge kliffen: in alle hoeken en gaten van het land slingeren wandel- en klettersteigpaden door de ongerepte natuur. Of je nou een recreatieve wandelaar of een avontuurlijke hiker bent: in Duitsland vind je tal van wonderlijke plekken voor een heerlijke wandelvakantie. We zetten een vijftal aanraders voor je op een rij: trek die wandelschoenen maar alvast aan!

Natuur, cultuur en geschiedenis in de Harz

Reis in beeld: Camperreis door Frankrijk en Spanje

Door Emma Burgers op di 19 apr 2022 10:00:00 bijgewerkt op di 7 mrt 2023 12:00:00

In deze camperreis door Frankrijk en Spanje (van 2 weken) haal jij het allerbeste uit beide landen. Tijdens de route ‘Spaanse en Franse sferen’ ga je slapen in rotsachtige natuurparken en word je wakker in dromerige kustplaatsjes. Je combineert de highlights met de verborgen pareltjes van Frankrijk en Spanje zodat het een camperreis wordt om nooit te vergeten!

Trier, Duitsland

Reis in beeld: camperreis Polen en Tsjechië

Door Emma Burgers op vr 14 jan 2022 8:00:00 bijgewerkt op ma 20 feb 2023 11:00:00

Ben jij op zoek naar een camperreis die Polen en Tsjechië perfect combineert? Zoek dan niet verder: wij presenteren vol trots de route Fantasticky Polen en Tsjechië. We reizen van de valleien en burchten in Tsjechische Bohemen via bruisende steden als Praag en Krakau naar onbekendere gebieden als de Poolse Tatra. In deze blog hebben we de highlights van de route voor je op een rij gezet, kijk je mee?

Winterberg, Duitsland

10 x mooiste bezienswaardigheden van Oostenrijk voor jouw vakantie

Door Emma Burgers op wo 11 aug 2021 6:00:00 bijgewerkt op za 11 feb 2023 10:00:00

IJzige gletsjers, donkere bergen en statige steden: zomaar wat bezienswaardigheden die je tegenkomt tijdens je vakantie in Oostenrijk. Ontdek het Salzburg van Mozart, de middeleeuwse gebouwen in studentenstad Graz of trek juist de ongerepte natuur in van de nationale parken. Hieronder vind je 10 van onze favoriete bezienswaardigheden in Oostenrijk, zodat je niks hoeft te missen tijdens jouw vakantie.

Bad Kleinkirchheim, Oostenrijk

9 x de leukste bezienswaardigheden van Wenen

Door Emma Burgers op do 4 mrt 2021 6:00:00 bijgewerkt op vr 27 jan 2023 16:00:00

Koffiedrinken in de statige Kaffeehauser, op zoek naar het beste stukje sachertorte. Waan je even koningin Sisi wanneer je door de rijk gedecoreerde vertrekken van Schloss Schönbrunn struint. Beleef een klassiek muziekstuk als nooit tevoren in de Weense Staatsopera of boost je adrenaline in het beroemde Wiener Prater pretpark. En dit zijn slechts enkele redenen om de stad Wenen te bezoeken. Staat er een citytrip naar de Oostenrijkse hoofdstad op jouw agenda? Mis dan niks en lees hier over onze negen favoriete bezienswaardigheden in Wenen.

Schloss Schönbrunn, Wenen

5 Meest bijzondere kastelen in Duitsland

Door Onze redactie op za 30 jan 2021 9:00:00 bijgewerkt op di 17 jan 2023 9:00:00

Duitsland, het land van de Romantische Strasse, meanderende rivieren en idyllische taferelen. Het land ademt middeleeuwen, met ridders in harnassen galopperend te paard en prinsessen smachtend in het kasteel totdat hun geliefde weer thuis zou komen. Het is maar goed dat de kastelen zulke dikke muren hebben, want ze barsten bijna uit hun voegen van de verhalen uit de middeleeuwen. Door de charismatische binnenplaatsen met diepe waterputten, hoge wachterstorens en brede grachten waan je je in een sprookje. Hieronder vind je een selectie van vijf van de meest betoverende kastelen in Duitsland.

Het kasteel van Hohenzollern

Top 10 bezienswaardigheden Denemarken

Door Emma Burgers op do 18 feb 2021 7:55:00 bijgewerkt op di 15 nov 2022 11:00:00

Gekleurde vakwerkhuizen en ongerepte kustlijnen: wanneer je een vakantie in Denemarken maakt zul je zien hoe makkelijk natuur en cultuur elkaar afwisselen. Van trendy Kopenhagen rijd je zo naar schattige vissersdorpjes of de ongerepte kust van één van de vele prachtige eilanden die het land rijk is. Zeker weten dat je niks mist onderweg? Wij hebben de tien mooiste bezienswaardigheden van Denemarken voor je op een rij gezet.

Nyhavn in Kopenhagen, Denemarken
Ballon!