Redactionele blogs

Via’s Favo's: Henriëtte over Zwitserland

Door Onze redactie op zo 21 mrt 2021 8:00:00 bijgewerkt op za 16 jul 2022 0:09:00

Wat is de mooiste wandeling in Spanje en moet je absoluut bestellen op een terras in Italië? Welke streek dromen we bij weg in Duitsland en wat zijn de absolute must-sees in Zwitserland? Tijdens het opzetten van ViaTioga kwamen de mooiste reisherinneringen van onze reisadviseurs op tafel. Hoog tijd om ze dus eens uit te horen over hun favoriete plekken in Europa. Deze week vertelt onze Henriëtte over onvergetelijke uitzichten in Zwitserland.

Henriëtte in Zwitserland

Via’s Favo's: Nienke over Vallon Pont d'Arc

Door Onze redactie op zo 28 mrt 2021 8:00:00 bijgewerkt op za 9 jul 2022 0:10:02

Wat is de mooiste wandeling in Spanje en moet je absoluut bestellen op een terras in Italië? Welke streek dromen we bij weg in Duitsland en wat zijn de verborgen parels in Kroatië? Tijdens het opzetten van ViaTioga kwamen de mooiste reisherinneringen van onze reisadviseurs op tafel. Hoog tijd om ze dus eens uit te horen over hun favoriete plekken in Europa. Deze week vertelt onze Nienke over haar favoriete streek in het alom gevierde vakantieland Frankrijk: de omgeving van Vallon-Pont-d'Arc.

Vallon-Pont-d'Arc, Frankrijk

Top 5 watervallen van IJsland

Door Sascha van Zonsbeek op di 13 jul 2021 11:00:00 bijgewerkt op za 25 jun 2022 9:00:00

‘Het land van ijs en vuur’: zo wordt IJsland ook wel genoemd. Maar als de bijnaam ‘het eiland van duizenden watervallen’ was geweest, zou dat net zo terecht zijn geweest! IJsland heeft namelijk ontzettend veel mooie waterpartijen. Je vindt ze omringd door groene heuvels, in diepe kloven of tegen een achtergrond van basaltrotsen. Tijdens een rondreis door IJsland volg je Ringweg 1, de centrale weg die het hele eiland omcirkelt. Veel watervallen liggen direct langs deze Ringweg en zijn bovendien gratis te bezoeken. Bordjes langs de weg geven aan wanneer er iets moois te zien is. Eindigt de naam van de bezienswaardigheid op ‘-foss’? Houdt dan je camera gereed, want dan is er weer een waterval te zien! Foss is namelijk IJslands voor waterval. Benieuwd welke watervallen je niet mag missen tijdens je IJsland vakantie? Onze redactie maakte een top vijf.

Gulfoss, IJsland

Top 5 rondreizen in Engeland & Schotland met een camper

Door Emma Burgers op zo 12 jun 2022 7:00:00

Op zoek naar de mooiste rondreis per camper in Engeland of Schotland? Zoek niet verder, want hieronder zetten wij onze favoriete routes door de groene Schotse hooglanden, mistige Britse heuvels en langs eeuwenoude stadjes voor je op een rij. Word wakker in de nationale parken en ga slapen aan ongerepte kustlijnen: bekijk hieronder waar jij en je wandelschoenen op camperavontuur gaan in het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk hieronder een paar van onze favoriete routevoorbeelden in Engeland en Schotland en pas deze makkelijk aan naar jouw wens. Met de knoppen onder de titel kies je de route en bijvoorbeeld het beginpunt en je reisduur. Wil je nog meer aanpassen, gebruik dan onze routeplanner, te vinden in het submenu bij elke reis. Onze reisadviseurs staan klaar om mee te denken en regelen jouw reis van A tot Z.

Mooiste rondreizen in Engeland en Schotland

Top 6 tips voor een vakantie in Lissabon

Door Irene Hummel op do 25 feb 2021 7:37:00 bijgewerkt op do 9 jun 2022 10:00:00

Beleef Lissabon en luister naar de klanken van de melancholische fado, laat je meevoeren door de steile straten in een van de rammelende trammetjes en proef van de beroemde pasteís de Belém. Onze 6 tips om Lissabon te beleven.

Lissabon, Portugal

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Noorwegen

Door Irene Hummel op vr 9 apr 2021 7:00:00 bijgewerkt op di 31 mei 2022 8:00:00

Noorwegen is een walhalla voor natuurliefhebbers. Waar zullen we beginnen? Bij de ruige kliffen, prachtige fjorden en glinsterende meren of het betoverende noorderlicht in het hoge noorden. En dan hebben we het nog niet gehad over de adembenemende Preikestolen of Trolltunga. De 10 mooiste bezienswaardigheden in Noorwegen op een rijtje.

Lofoten, Noorwegen

Top 10 bezienswaardigheden van Engeland

Door Emma Burgers op wo 28 jul 2021 7:20:00 bijgewerkt op wo 11 mei 2022 6:00:00

Ben je op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden van Engeland? Lees dan snel verder, want in deze blog zetten we onze 10 favoriete plekken in Engeland voor je op een rijtje. Van ongerepte kuststroken met duizelingwekkende kliffen, tot bruisende wereldsteden en in nevel gehulde natuurparken. Pak een lekker kopje thee met wat boterige shortbread en ga er voor zitten: dit is wat jij moet zien tijdens jouw vakantie in Engeland!

Dover, Engeland

Top 10 bezienswaardigheden voor je rondreis door Istrië

Door Sascha van Zonsbeek op do 10 jun 2021 6:00:00 bijgewerkt op vr 6 mei 2022 0:00:00

Op de kaart van Kroatië heeft Istrië de vorm van een hartje. En wij waarschuwen alvast: tijdens je vakantie in Istrië zou je zomaar eens verliefd kunnen worden op dit schiereiland! Istrië combineert mooie stranden en natuur met historische steden. Van de badplaats Pula met zijn Romeinse overblijfselen tot Rovinj, het meest romantische stadje van Istrië. Ga snorkelen in het helderblauwe water, daal af in de grot van Baredine of ga wandelen in de bergen van Učka. En voor wie liefde door de maag gaat, zal een rondreis Istrië ook smaken. De lokale keuken, met truffelgerechten en langzaam gegaarde stoofpotjes, wordt vergezeld door uitstekende lokale wijnen. Proost, op een heerlijke vakantie in Kroatië!

Pula, Kroatië
Ballon!