De 9 meest romantische plekken van Europa

bijgewerkt op wo 14 feb 2024 8:00

Hand in hand door de knusse straten van wereldsteden als Parijs of Lissabon, champagne proeven bij de eeuwenoude champagnehuizen, of overnachten onder het Noorderlicht in een boomhut in Zweden. Europa barst van de adembenemende hotspots. Wij hebben de 9 meest romantische plekken van Europa voor je op een rij gezet.

1. Kan niet mis gaan: Parijs

Sommige cliché’s, zijn cliché’s omdat ze waar zijn. De ongekende hoofdstad van de romantiek: Parijs natuurlijk. Boek een hotel in de stad van de liefde, word wakker met verse croissants, slenter door de knusse straten van Montmartre en bekijk ‘s avonds de iconische lichtshow van de Eiffeltoren. Wel de stad, niet de drukte? Overweeg dan verblijfplaatsen in de buurt, zoals het beroemde Versailles of Fontainebleau. Combineer een bezoek aan de beroemde paleizen met een dagje Parijs.

Parijs, Frankrijk

2. Pizza eten in Napels (of Rome) (of Florence) (of Venetië)

Liefde gaat door de maag, zoals je wel vaker in dit rijtje zult merken. En niks zegt ‘’Ik hou van jou’’ als het weggeven van je laatste pizzapunt aan je liefje. Voor de beste pizza Margaritha reizen we af naar het zuidelijke Napels, waar deze klassieker zijn oorsprong vindt. Maar laten we wel wezen, het is tijdens een rondreis in Italië gelukkig een aaneenrijging van Di Mama’s beste pizza’s, pasta en romige gelato’s!

Napels, Italië Venetië, Italië

3. Romantisch Portugal

Zie je jezelf al slenteren langs de gekleurde huizen van Porto? De beroemde gele tram pakken door de steile straten van Lissabon? Of een diner bij zonsondergang op een strand in de Algarve? Zoals je ziet kunnen wij niet kiezen tussen de romantische plekken in Portugal en dat hoeft gelukkig ook niet. Tijdens een rondreis in Portugal wissel je moeiteloos het ene romantische hoogtepunt af met de ander.

Lissabon, Portugal Porto, Portugal
Porto, Portugal Algarve, Portugal

4. Langs de champagnehuizen in Frankrijk

Ooh la la, tijd voor wat luxe. Want het is natuurlijk leuk om op Valentijn een mooie fles bubbels open te trekken, maar hoe leuk is het om de bubbels bij de boer zelf op te halen? In het hart van de champagnestreek ligt de stad Reims. Deze charmante middeleeuwse stad is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde champagnehuizen die deze streek kent. Bij veel van deze huizen kun je een tour boeken waarbij je aansluitend van hun champagnes mag proeven.

Champagnevelden, Reims Champagnevelden, Reims

5. Het noorderlicht bekijken in Noorwegen

Als ‘Noorderlichthoofdstad van Europa’ kan de Noorse stad Tromsø niet ontbreken in deze lijst. Wat is er romantischer dan bij een heldere nacht je in een sneeuwpak te hijsen en uren te turen naar het dansende groene licht dat bij zoveel mensen bovenaan de bucketlist prijkt. Voor de koppels die gek zijn op de natuur is een reis naar Tromsø sowieso een droom, de stad wordt omgeven door de meest prachtige fjorden, bergtoppen en baaien.

Tromsø, Noorwegen

6. De Romantische Strasse

Liefde wacht om de hoek en in dit geval is dat bijna waar. Op slechts een paar uur rijden vanuit Nederland, wacht de beroemde route de Romantische Strasse. De naam verwijst naar de gevoelens die bezoekers van de route krijgen. En hoe kan het ook anders, wanneer je in zeven dagen van de Beierse alpentoppen via middeleeuwse stadjes vol kleurige vakwerkhuizen terugreist. Absoluut hoogtepunt van deze route is natuurlijk het sprookjeskasteel Neuschwanstein.

Neuschwanstein, Duitsland

7. Op chocolade-reis in Zwitserland

Op naar het land dat bekend staat om de productie van Valentijn’s meest geliefde cadeau: chocolade. Al zo’n twee eeuwen houden de Zwitsers zich bezig met het perfectioneren van de perfecte, romige chocoladerepen. Geen zoetekauw? Zwitserland heeft nog zoveel meer te bieden. De echte romanticus neemt een kabelbaan omhoog naar beroemde bergtoppen zoals die van de Matterhorn. Of maak een van de mooie treinreizen door het bergachtige landschap, zoals de Bernina Express.

Seelisberg, Zwitserland

8. Oesters eten in Vadehavet Nationaal Park in Denemarken

Champagne? Check. Chocolade? Check. Wat rest ons dan nu nog? Inderdaad: oesters! Tijdens een vakantie in Denemarken kom je helemaal tot rust op de vele eilanden die het land rijk is. Aanbeland bij de Deense Wadden? Boek dan de bijzondere oestersafari. Je gaat per boot naar de oesterbanken om zelf oesters te plukken en daarna natuurlijk op te peuzelen onder het genot van een glas champagne.

Oesters, Denemarken

9. Overnachten in het boomhotel in Zweden

Een romantisch hotel in Parijs, een resort aan de azuurblauwe kust van de Algarve of met je eigen huisje op wielen op pad ergens in Europa: voor een romantische vakantie is het belangrijk dat je op mooie plekken slaapt. In Zweden kun je via ons één van de meest romantische overnachtingen ooit boeken. In het Treehotel overnacht je in luxe, knus ingerichte, verblijven hoog in de sprookjesachtige bossen. Vanuit het hotel organiseren ze uitstapjes als ice dining en vanuit de boomhut of een van de jacuzzi’s maak je kans om het Noorderlicht te zien. Als dat geen romantiek is, weten wij het ook niet meer…

Abisko, Zweden
Ballon!