De voordelen van een camperreis in Europa

door Onze redactie di 1 feb. 2022 10:00 bijgewerkt op ma 1 aug. 2022 16:00

Een rondreis door Europa met een camper! Voor een leuke vakantiebestemming hoef je niet uren en uren in het vliegtuig te zitten. Huur een camper en ga op ontdekkingsreis in Europa. Zo’n camperreis op ons eigen continent heeft veel voordelen. Je leest er hier vier, waardoor je nu direct in de camper wil stappen om Europa te gaan ontdekken.

Pak de camper en ga op ontdekkingsreis in Europa

1. Alle vrijheid: met een gehuurde camper rondreizen in Europa

Dit is misschien wel een van de beste argumenten om een roadtrip door Europa te gaan maken. Je hebt alle vrijheid om je eigen route uit te stippelen. Welke plaatsen willen jullie wat langer bezoeken en waar hebben jullie aan een paar uur genoeg? Jij bepaalt het zelf. ’s Ochtends een wandeling door een prachtig natuurpark maken en ’s avonds eten in het centrum van een hippe stad? Alles kan, als je zelf met de auto op pad gaat. Plan jij je vakantie van tevoren tot in detail of laat je je onderweg verrassen door wat je tegenkomt? We helpen je alvast een eind op weg met de Europa-reizen met een huurcamper. Zo krijg je heel snel een idee van de highlights in een bepaalde regio. Met onze routeplanner pas je de route naar wens aan. Of bouw zelf van dag tot dag de route van je dromen met onze Europa-routeplanner. Deze handige reisplanner geeft uitgebreide info (mét foto's!) over bezienswaardigheden. Zo zie je snel of het iets voor je is.

We hebben campers klaarstaan voor iedere reis

2. Genoeg ruimte voor bagage

Heb jij ook altijd zo’n moeite om alle spullen die je mee wilt nemen in die ene koffer te proppen en is die koffer op de terugweg al helemaal niet meer dicht te krijgen? Als je met de camper op vakantie in Europa gaat heb je dit probleem niet meer. Dit is jullie huisje op wielen! Vooral als je met een gezin op vakantie gaat is dit erg handig. Geen drama meer omdat het favoriete speelgoed van je kind niet mee kan. Dat scheelt veel stress, voor jullie allemaal.

Dit is jullie huisje op wielen

3. Een camperreis in Europa = veelzijdig

Wie denkt dat je ver weg moet voor mooie plaatsen en afwisseling heeft het fout. Europa biedt een enorme hoeveelheid aan diversiteit. Je hoeft alleen maar je eigen prioriteiten te stellen. Van fijne Spaanse stranden tot aan de ruige Schotse munro's en van de sprookjesachtige kastelen in Duitsland tot een route langs de kust van Normandië & Bretagne. Alle ingrediënten voor een geslaagde Europa-vakantie liggen binnen handbereik. Zelfs binnen één land kun je eindeloos variëren. Kijk maar eens naar de Camperreizen in Duitsland.

Kust van het licht, Tarifa Fairy pools, Schotland

De Italiaanse keuken is een van de bekendste ter wereld Burg Hohenzollern

4. Korte reistijden in Europa

Ook als je geen uren achter elkaar in de camper wilt zitten, kun je in Europa veel ontdekken. De afstanden tussen bezienswaardigheden zijn niet enorm en ook met een korte reistijd kom je vaak al een heel eind. En aangezien je zelf alle vrijheid hebt om de reis te plannen, hoef je je ook geen zorgen te maken over vertraging onderweg. Even een omweg maken om naar dat ene fenomenale uitzichtpunt te gaan? Het kan zomaar. Doordat de afstanden in Europa niet gigantisch groot zijn, kun je in relatief weinig tijd ontzettend veel zien. En ook onderweg kun je natuurlijk genieten van de afwisselende landschappen waar je doorheen rijdt.

Ook als je geen uren achter elkaar in de camper wilt zitten, kun je in Europa veel ontdekken

Een camperreis door Europa heeft meer dan genoeg voordelen. Geniet van ultieme vrijheid terwijl je in relatief weinig tijd de pareltjes van Europa ontdekt. Europa heeft zoveel te bieden, dat het waarschijnlijk niet bij één roadtrip zal blijven.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!