Top 5 rondreizen in Italië

Op zoek naar een rondreis in de mooiste delen van Italië? Zoek niet verder! Bij ViaTioga stellen we met veel plezier de beste routes in de bekende en minder bekende regio's van Italië samen. Reis door het glooiende heuvellandschap van Toscane, blaas uit aan de adembenemende Amalfikust of beklim de ruige bergtoppen van de Dolomieten. Wij zorgen ervoor dat je geen highlight overslaat tijdens jouw rondreis in Italië.

Bekijk hieronder een paar van onze favoriete routevoorbeelden en pas deze makkelijk aan naar jouw wens. Met de knoppen onder de titel kies je de route en bijvoorbeeld het beginpunt en je reisduur. Wil je nog meer aanpassen, gebruik dan onze routeplanner, te vinden in het submenu bij elke reis. Onze reisadviseurs staan klaar om mee te denken en regelen jouw reis van A tot Z.

Mooiste rondreizen in Italië Mooiste rondreizen in Italië

  
    1. Bella Toscane | Rondreis Toscane

In deze camperreis door Toscane ervaar je de rijke cultuur, afwisselende natuur en heerlijk eten en drinken. Vanuit Pisa maak je een camperrondreis langs de mooiste plaatsen van het zonnige Toscane. Je bezoekt kunststad Florence, de scheve toren van Pisa maar ook de pittoreske dorpjes van Cinque Terre. Strijk geregeld neer op een terrasje en proef de smaakvolle rode wijnen uit de Montepulciano-streek. Uiteraard bezoek je in deze camperroute ook de historische stad Siena met het indrukwekkende Piazza del Campo plein.

VolterraLuccaKathedraal, SiennaPisa

  
    2. Betoverende meren & de Dolomieten | Natuurrijke rondreis

Deze afwisselende camperrondreis combineert de beroemde Italiaanse meren met de indrukwekkende bergketen, de Dolomieten. Maak een boottocht over het Comomeer, bewonder botanische tuinen en eilanden bij het Lago Maggiore en de geniet van de groene, minder toeristische noordkust van het Gardameer. Je eindigt bij de indrukwekkende pieken van de Dolomieten waar je heerlijk kunt wandelen en mountainbiken.

VerbaniaMisurinaAdamella BrentaBellagio


  Bonus! Combineer Italië en Oostenrijk in één rondreis

La Dolce Vita is een ideale route als je het prachtige Oostenrijk en Italië in één reis wilt bezoeken. Je combineert de Oostenrijkse Alpen met de helderste meren van Europa in de Dolomieten. Tijdens deze mooie camperreis start je in de Beierse Alpen en rij je naar de romantische hoofdstad Wenen. Je bezoekt nationale parken zoals Hohe Tauern, de immense bossen van het Schwarzwald en het schilderachtige Comomeer. Een mooie afwisseling zijn een bezoekje aan de prachtige Italiaanse steden Venetië en Verona. Tijdens de langere routes bezoek je de unieke dorpjes van Cinque Terre aan de kust onder Genua.

Riomaggiore, Cinque TerreRegensburgFrankfurt am MainDüsseldorf
Ballon!