Top 5 rondreizen in Scandinavië met een camper

door Emma Burgers ma 3 jan. 2022 7:00

Droom jij van een rondreis met de camper door de mooiste delen van Scandinavië? Dan ben je in deze blog aan het juiste adres! Van wildkamperen bij de adembenemende Lofoten, wandelen langs Zweedse meren tot toeren door de donkergroene bossen van Finland. Bovendien hebben we ons best gedaan om de mooiste plekken met elkaar te combineren tot één route. Hieronder zetten wij onze favoriete rondreizen met de camper in Scandinavië voor je op een rij.

Bekijk hieronder een paar van onze favoriete routevoorbeelden en pas deze makkelijk aan naar jouw wens. Met de knoppen onder de titel kies je de vervoerswijze, of bijvoorbeeld het beginpunt en je reisduur. Wil je nog meer aanpassen, gebruik dan onze routeplanner, te vinden in het submenu bij elke reis. Onze reisadviseurs staan klaar om mee te denken en regelen jouw reis van A tot Z.

Mooiste rondreizen in Scandinavië Mooiste rondreizen in Scandinavië

Beleef unieke ervaringen in het hoge noorden van Europa tijdens deze magische camperreis dwars door Scandinavië. Je reist vanaf Nederland naar de Noordkaap en bezoekt Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland in één reis. Je reist via hoge bergen en diepe fjorden, dwars door het toendra-landschap van Lapland naar Finland, het land van de Duizenden Meren. Bezoek de prachtige eilanden van Zweden en Noorwegen zoals Vesterålen en de Lofoten, die ook wel de mooiste bestemming van de wereld wordt genoemd. Deze droomreis combineert het allemaal!

LofotenKopenhagen, zeemerminLübeckBremen

Een camperrondreis die het beste van Noord-Scandinavië omvat. We nemen je mee naar nationale parken zoals Saltfjellet, Abisko en Borgefjell voor de mooiste bergen, diepste valleien en ruigste rivieren. Ook bezoek je de Zweedse UNESCO-kustregio Höga Kusten en de mooiste eilandengroepen ter wereld: de Lofoten en Vesterålen. Ook maak je tijdens deze camperreis door Noorwegen en Zweden kennis met het land van de Sami: Lapland!

High Coast Trail, Hoga Kusten, ZwedenNationaal Park Abisko, ZwedenNationaal Park Saltfjellet, NoorwegenHenningsvaer, Lofoten, Noorwegen

Deze bijzondere camperrondreis voert je door Fins en Zweeds Lapland. Een reis door het land van de Sami, naar het uiterste punt van het vasteland van Europa: de Noordkaap! Ook brengt deze camperroute je naar twee van de mooiste plekken op aarde, namelijk *de Lofoten en Vesterålen. Toendra's en fjorden trekken aan je voorbij, op weg naar de poolcirkel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het unieke noorderlicht of de zomerse midzomernachtzon**.

Alta, Troms og FinnmarkNoordkaap, Troms og FinnmarkLofotenVesterålen

Deze indrukwekkende camperrondreis door Scandinavië neemt je mee langs de leukste plekken rond de Botnische Golf. De camperroute voert door de landen Zweden en Finland, waar je kennismaakt met de bijzondere Sami-cultuur in Lapland. Hoogtepunten zijn de Zweedse hoofdstad Stockholm, die gebouwd is op eilanden, de UNESCO-regio Höga Kusten en de lieflijke Åland-eilanden tussen Zweden en Finland.

Höga Kusten, ZwedenGamla Gefle Gävle ZwedenHondesledtocht bij LuleaStockholm Zweden

Op je reis door Denemarken kun je natuurlijk de gezellige hoofdstad Kopenhagen bezoeken, maar je kunt ook het eiland Funen en schiereiland Jutland ontdekken. Bezoek de duinen en stranden voor eindeloze wandelingen en geniet van rust, ruimte en de prachtige natuur.

Nationaal Park VadehavetKopenhagen, havenVrijheid blijheid met je camperKopenhagen, zeemeermin

Maak een camperrondreis tot boven de poolcirkel in het hoge noorden van Noorwegen! Hier ga je heen voor de mooiste fenomenen als de midzomernachtzon of het indrukwekkende noorderlicht. Deze camperroute brengt je van de havenstad Narvik, gelegen tussen steile bergen en fjorden, naar de hoge kliffen van de Noordkaap. Je bezoekt de eilanden van de Lofoten, door menig reiziger een van de mooiste bestemmingen ter wereld genoemd. Ook de eilandengroep Vesterålen staat op het programma, waar witte stranden, mini-eilandjes en pittoreske vissersdorpjes elkaar afwisselen. En vergeet Tromsø niet, een knusse stad die in de winter ook wel Noorderlicht-hoofdstad van Europa wordt genoemd.

Vestaralen, Andenes vuurtorenLofotenrendieren laplandNoordkaap midzomernachtzon
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!