Boeken in coronatijd

Voorafgaand aan uw reis

  • Bekijk op de website van Nederland Wereldwijd welke kleurcode uw bestemming heeft.
  • Bekijk aan welke inreisvoorwaarden u moet voldoen voor u afreist naar uw bestemming. De luchthaven van Frankfurt heeft een handige tool hiervoor.
  • Bekijk op de website van Nederland Wereldwijd aan welke inreisvoorwaarden u moet voldoen voor uw terugkeer.

Annuleren: Kosteloos annuleren

Bij een inreisverbod: Wij annuleren uw reis kosteloos indien wij uw geboekte reis niet kunnen uitvoeren. Dit is het geval bij een inreisverbod of een quarantaineplicht bij aankomst van langer dan drie nachten.

Bij een positieve test voor vertrek: Als u of iemand in uw reisgezelschap voor vertrek positief test op COVID-19, dan kan de reis niet doorgaan wegens ziekte. Ziekte (COVID-19 of andere ziekte) is bij de annuleringsverzekeringen van Europeesche Verzekeringen een reden om kosteloos uw reis te annuleren. U kunt deze annuleringsverzekering bij ons afsluiten. Kosteloos annuleren is alleen mogelijk indien u binnen zeven dagen na boeking een annuleringsverzekering heeft afgesloten of als u op het moment van boeken al een doorlopende annuleringsverzekering had.

Veranderende kleurcode: In een enkel geval kunt u een deel van de annuleringskosten terugkrijgen bij een gewijzigd reisadvies. Kijk bij Kleurcode oranje hieronder.

Annuleren: Wanneer niet kosteloos annuleren?

Let op: Hoewel landen dezelfde kleurcode hebben, kunnen de inreisregels verschillen. Bekijk daarom altijd naast de kleurcode, de inreisvoorwaarden per bestemming!

Bij quarantaine na terugkomst of angst om te reizen: Een quarantaine na terugkomst of geen goed gevoel hebben (angst) bij het reizen naar uw bestemming zijn geen geldige redenen om kosteloos te annuleren via een annuleringsverzekering. Wij kunnen in deze gevallen de reis uitvoeren, dus ook wij zullen uw reis niet kosteloos annuleren. U betaalt annuleringskosten als u uw reis om deze redenen wilt annuleren.

Kleurcode oranje: Als uw bestemming de kleurcode oranje heeft (rood komt vrijwel niet voor) in het reisadvies vanuit het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, is dit geen reden om niet te reizen. Wij kunnen de reis uitvoeren en daarnaast gaat het om een advies vanuit de overheid. Mocht u vanwege het oranje reisadvies niet meer willen gaan, dan zijn de annuleringskosten voor eigen rekening. Kosteloos annuleren vanwege veranderende kleurcode kan enkel en alleen indien u bij Europeesche Verzekeringen een Allrisk annuleringsverzekering heeft afgesloten en de reis heeft geboekt op het moment dat het reisadvies voor uw bestemming groen of geel was. In dat geval wordt 75% van de annuleringskosten vergoed als u uw reis zelf annuleert vanwege het gewijzigde reisadvies. Let op: dit reisadvies is een advies vanuit onze overheid en is iets anders dan de besmettingen-kleurenkaart die het ECDC publiceert.

  • Meer info over de kleurcodes van reisadviezen en de gevolgen voor uw reis, leest u hier.

Gewijzigde inreisvoorwaarden: Inreisvoorwaarden, waaronder de benodigde inentingen en documenten, vallen niet onder onze verantwoordelijkheid. Veranderende regelgeving, bijvoorbeeld een verplichte derde vaccinatie of een vereiste vaccinatie voor (jonge) kinderen, is geen geldige reden om uw annuleringskosten terug te krijgen via een annuleringsverzekering. Wij kunnen de reis dan bovendien uitvoeren en zullen ook niet kosteloos annuleren. De annuleringskosten zijn voor eigen rekening.

Reisverzekering

  • De reisverzekering van Europeesche Verzekeringen biedt dekking als op het moment van vertrek vanuit Nederland er voor het land van bestemming een reisadvies code groen, geel of oranje is afgegeven. Let op dat u geneeskundige kosten heeft opgenomen.
  • Als u door het coronavirus langer op uw reisbestemming moet blijven en extra reis- en verblijfkosten hebt, zijn deze kosten alleen verzekerd als u of uw medeverzekerde ernstig ziek wordt tijdens de reis en na akkoord door de alarmcentrale SOS International. Extra reis- of verblijfskosten vanwege een quarantaine, vallen niet onder de dekking van de reisverzekering van Europeesche Verzekeringen.
  • Kijk voor uitgebreidere info onderaan op deze webpagina van Europeesche Verzekeringen.

Meer informatie

Let op: aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De polisvoorwaarden van uw verzekering zijn leidend.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!