Autorondreizen Denemarken (eigen auto)

Denemarken is een prachtig land voor een rondreis met eigen auto. Op een paar uur rijden van Nederland valt genoeg te ontdekken! De mooiste routes hebben we hier voor je op een rij gezet. Van weekendtrips tot lange zomervakantie, voor elke reisduur is een rondreis mogelijk. Met onze makkelijke routeplanner pas je de Denemarken-autoreizen in een handomdraai aan.

Routevoorbeelden rondreizen Denemarken met eigen auto

Bekijk de autorondreizen in Denemarken, pas je route aan naar wens of maak jouw perfecte route met onze handige routeplanner!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Lekker een weekje uitwaaien in Denemarken. Een ideaal vakantieland om met je eigen auto te gaan verkennen. Je gaat op pad naar de bruisende hoofdstad Kopenhagen en een van de oudste steden van Denemarken Odense. Ook het wereldberoemde attractiepark Legoland in Billund en Nationaal Park Vadehavet staan op het programma. Onderweg kun je kiezen voor een overnachting in de Duitse Hanzesteden Lübeck en Bremen.

Billund, LEGOlandNationaal Park VadehavetOdenseKopenhagen, Amalienborg

Reis met je eigen auto door het mooie Denemarken. Je bezoekt natuurlijk de gezellige hoofdstad Kopenhagen, maar je ontdekt ook het eiland Funen en schiereiland Jutland. Bezoek de duinen en stranden voor eindeloze wandelingen en geniet van rust, ruimte en de prachtige natuur. Op de heen- en terugreis maak je een stop in de Duitse Hanzesteden Lübeck en Bremen.

Nationaal Park VadehavetKopenhagen, havenAarhusKopenhagen, zeemeermin

Wist jij dat Zweden een kustlijn heeft met tienduizenden eilanden? Tijdens deze bijzondere rondreis bomvol eilanden en meren in Zuid-Zweden en Denemarken, staan er een aantal op het programma. Je reist via de unieke archipel van Göteborg naar de grote meren Väter en Vänern in het hart van Zuid-Zweden. Uitgestrekte naaldbossen, landelijke dorpen en pittoreske havenstadjes wisselen elkaar af tijdens deze unieke autorondreis. Hoogtepunten zijn de eilanden Gotland en Öland in Zweden en Møn in Denemarken, maar ook de kuststadjes Oskarshamn en Ystad zijn echte aanraders. Maak je de langste routevariant, dan pak je de oudste stad van Scandinavië mee: Ribe.

Mon DenemarkenOskarshamnRotskust bij de archipel van GöteborgBlue Lagoon Gotland

Met de rondreis Zweden en meer maak je een compacte trip naar Zuid-Zweden met eigen vervoer. Verwonder je over de uitgestrekte bossen en honderden meren. Je bezoekt de hoofdstad Stockholm, gebouwd op veertien eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Je bezoekt de grootste meren van Zweden, Vättern en Vänern en wandelt over vlonderpaden in nationaal park Store Mosse. Vergeet niet het Pippi Langkous huis te bezoeken een Vimmerby en maak een uitstapje naar het eiland Öland voor de kust bij Kalmar.

Karlstad ZwedenStockholm ZwedenMøn, SeelandKopenhagen, zeemermin

FAQ autoreizen Denemarken met eigen auto

Hoe werkt een autorondreis in Denemarken (met eigen auto)?

De rondreizen die je hierboven ziet, zijn individuele autoreizen door Denemarken. Dat betekent dat je met je eigen auto reist en overnacht in accommodaties die wij voor je regelen. De route mag je zelf uitkiezen of zelf uitstippelen. Je bent voor jouw autovakantie in Denemarken niet gebonden aan vaste routes of specifieke hotels. Laat ons weten wat je zoekt en we zoeken het voor je uit. Als bovenstaande routes net niet zijn wat jij zoekt, dan kun je zelf een rondreis door Denemarken samenstellen met onze routeplanner. Elke reiziger krijgt van ons een complete persoonlijke reisgids. Hierin lees je elke dag wat je kunt gaan zien en doen. Ook staan er tips in voor onderweg. Super handig!

Wat is inbegrepen bij een autovakantie in Denemarken?

Voor jouw rondreis met je eigen auto door Denemarken, heb je allereerst overnachtingen nodig. We boeken meestal hotels met ontbijt. Wil je liever vol pension, of alleen logies, of zoek je B&B's? Laat het ons weten, dan gaan we voor je aan de slag. Voor meer informatie over hotels/accommodaties in Europa kijk je alvast op de pagina met veelgestelde vragen over hotels. We regelen ook excursies en/of veerboten voor je. Bij alle Denemarken-autoreizen is een persoonlijke reisgids inbegrepen. Dit boek staat vol toeristische info over alle plaatsen die je tijdens je vakantie bezoekt. Niet inbegrepen zijn kosten zoals toeristenbelasting, benzine, parkeerkosten, tol et cetera.

Wat is goed om te weten bij een autoreis in Denemarken?

Voor jouw autovakantie in Denemarken zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo ben je, net als in Nederland, niet verplicht om in Denemarken een gevarendriehoek en veiligheidshesje bij je te hebben. Wél moet je in bepaalde situaties een gevarendriehoek gebruiken. Neem er dus zeker een mee! Verder zijn er in enkele steden, waaronder Kopenhagen, Aarhus en Odense milieuzones. In Denemarken zijn geen tolwegen, maar op een aantal bruggen moet je wel tol betalen, zoals op de brug tussen Funen en Sjælland, de Sontbrug tussen Denemarken en Zweden en voor de brug bij het Roskildefjord. Meer en gedetailleerde info vind je op de website van de ANWB.

Wat is de mooiste regio voor een autorondreis in Denemarken?

Met je eigen auto ben je zo in Denemarken. Heb je een weekje de tijd voor een rondreis? Dan kun je al veel van het land zien. Kijk maar eens naar deze 8- of 9-daagse autoreis Denemarken (hem verlengen of inkorten kan natuurlijk altijd!). Heb je langer de tijd of ben je gewoon benieuwd wat de highlights van Denemarken zijn? Scroll dan eens door deze autoreis door Denemarken. Zelf je autorondreis door Denemarken samenstellen doe je met onze routeplanner.

Wat zijn de bezienswaardigheden bij een Denemarken-autovakantie?

Onze rondreizen geven je al een beeld van de highlights van het land of de regio. Als je je verder in het land wilt verdiepen, kijk dan op onze handige kaart met bezienswaardigheden in Denemarken. Bekijk ook de excursies in Denemarken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!