Vraag offerte

  Shortbreak IJsland

Tijdens de 4-daagse Shortbreak IJsland bezoek je de Gouden Cirkel, de beroemde 300 kilometer lange rondrit op een uurtje van de hoofdstad Reykjavik. Je bezoekt dan hoogtepunten als nationaal park Thingvellir met zijn geothermische activiteit, de 'gouden' Gulfoss-waterval met zijn regenboog-nevel en het indrukwekkende geisergebied Geysir. Je laatste nacht verblijf je in Reykjavik en kun je badderen in de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 98 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Reykjavik - Gouden Cirkel

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je reis begint in Reykjavik. Vervolgens rijd je naar Gouden Cirkel.

De Gouden Cirkel is de mooiste rondrit die je op IJsland kunt maken. Vertrek vanuit Reykjavik of Selfoss en laat je verrassen door de kracht en pracht van de natuur. Must-sees zijn nationaal park Thingvellir met zijn geothermische activiteit, de 'gouden' Gulfoss-waterval met zijn regenboog-nevel en het indrukwekkende geisergebied Geysir. De rondrit is zo'n 300 kilometer lang en je kunt de tocht prima in een dag rijden.

Gouden Cirkel, IJsland

Dag 2. Gouden Cirkel

Geisers, watervallen, vulkanische activiteit: daarmee word je overladen! De bekendste geiser op IJsland (Geysir) is inmiddels grotendeels uitgewerkt. De publiekstrekker is tegenwoordig de Strokkur, die er vlak naast staat en zich elke vijf tot tien minuten laat gelden. Iets verderop kom je langs Gullfoss, dat in het IJslands ‘gouden waterval’ betekent. Vanwege de vele nevelflarden zijn hier regelmatig regenbogen zien.

Geisers Geysir en Strokkur, Gouden Cirkel

Dag 3. Gouden Cirkel - Reykjavik

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Reykjavik heeft de naam van een hoofdstad, maar de gemoedelijkheid van een groot dorp. In het kleine centrum wandel je langs gekleurde huizen van golfplaat, leuke boetiekjes en indrukwekkende architectuur. Bekijk zeker de Hallgrimskerk, het HARPA-concertgebouw en de Sun Voyager. Daarnaast ben je vanuit de hoofdstad snel bij de Blue Lagoon, indrukwekkende watervallen, spuitende geisers en kokende modderpoelen. Nieuw in 2021 is de Sky Lagoon, een indrukwekkend wellness centrum met watervallen en infinity pool.

Reykjavik IJsland

Dag 4. Reykjavik

Je reist terug naar huis.

Gouden Cirkel route IJsland

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 98 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan