Vraag offerte

  Weekje Denemarken

Lekker een weekje uitwaaien in Denemarken. Een ideaal vakantieland om met je eigen auto te gaan verkennen. Je gaat op pad naar de bruisende hoofdstad Kopenhagen en een van de oudste steden van Denemarken Odense. Ook het wereldberoemde attractiepark Legoland in Billund en Nationaal Park Vadehavet staan op het programma. Onderweg kun je kiezen voor een overnachting in de Duitse Hanzesteden Lübeck en Bremen.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1767 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Lübeck

Afstand: 480 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Je reis begint in Nederland. Vervolgens rijd je naar Lübeck.

In de middeleeuwen was Lübeck de hoofdstad van het machtige handelsnetwerk dat de Hanze werd genoemd. De middeleeuwse sfeer is nog altijd goed voelbaar in het oude centrum. Maak een stadswandeling door de kronkelende straatjes met aan weerszijden oude koopmanshuizen. Neem zeker een kijkje bij de Holstentor uit 1478. Deze voormalige stadspoort huisvest nu een klein museum over de handelsgeschiedenis.

Lübeck

Dag 2. Lübeck - Kopenhagen

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het is misschien wel de leukste stad van Denemarken: Kopenhagen. De Deense hoofdstad heeft veel bezienswaardigheden, maar voelt toch gemoedelijk aan. Dat komt onder andere doordat de kleurrijke stad uitstekend per fiets te ontdekken is, iets waar zowel bezoekers als de inwoners van Kopenhagen graag gebruik van maken. Bezoek de paleizen van de koninklijke familie, het kleurrijke straatje Nyhavn met haar oude schepen, het oude pretpark Tivoli en oordeel zelf of je het beeld van de Kleine Zeemeermin de moeite waard vindt. Wil je het proeven van de Deense cultuur letterlijk nemen? Bezoek dan ook de Carlsberg brouwerij en de food market in de Torvehallerne.

Kopenhagen, zeemermin

Dag 3. Kopenhagen

Je kunt met gemak dagen rondkijken in deze stad. Als hoofdstad is Kopenhagen door de eeuwen heen de woonplaats van de koningen van Denemarken geweest. Hierdoor biedt de stad meerdere paleizen om te bezoeken. Deze kun je allemaal bezoeken: vergeet dan niet om door de weelderige tuinen te struinen. Combineer het met winkelen in dé winkelstraat van de stad: Strøget. Ook een bezoek aan de hippie-wijk Christiania is een echte aanrader.

Kopenhagen, Seeland

Dag 4. Kopenhagen - Odense

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Stap in de sprookjesachtige wereld van de schrijver Hans Christian Andersen. Odense was de geboortestad van deze sprookjesschrijver. Voor de liefhebbers is er een museum in zijn ouderlijk huis en een themawandeling door de smalle hobbelige straatjes van het oude centrum. Maar Odense heeft ook prachtige groene parken, opvallend veel musea, kilometerslange nieuwe fietspaden en hippe cafés.

Odense, Funen

Dag 5. Odense - Billund

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

LEGO laat menig hart sneller kloppen, zowel jong als oud. Billund is de stad waar Ole Kirk Christiansen het product bedacht. Hij werd er al snel wereldberoemd mee. Billund ademt LEGO en door attracties als LEGOLAND en LEGO House staat het grotendeels in het teken van de gekleurde bouwsteentjes. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere interessante bezienswaardigheden, zoals het beeldenpark, de kerk en de renbaan.

Billund, Jutland

Dag 6. Billund - Nationaal Park Vadehavet

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Nationaal Park Vadehavet is het Deense gedeelte van onze eigen Waddenzee. Hoewel het overeenkomsten heeft, zul je hier kennis maken met weer compleet andere fenomenen. Diversiteit is het sleutelwoord. Wandel over de mooie stranden, door de duinen, langs kwelders en bezoek de gemoedelijke dorpjes. Jaarlijks stoppen meer dan tien miljoen vogels hier tijdens hun trek van noord naar zuid. In het voor- en najaar kan je een bijzonder spektakel zien: de zwarte zon. De lucht ziet gewoon zwart van de vele trekvogels. Ook zijn er veel zeehonden die het heerlijk vinden om in dit gebied te vertoeven.

Nationaal Park Vadehavet

Dag 7. Nationaal Park Vadehavet - Bremen

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Een ezel, hond, kat en haan wilden naar deze stad gaan om straatmuzikant te worden. Ze hadden groot gelijk: Bremen is een hele leuke stad. Deze oude Hanzestad heeft de charme van een kleine metropool. Samen met Bremerhaven vormt het de kleinste deelstaat van Duitsland. In het bruisende stadshart zijn vele historische gebouwen te vinden, waarvan het stadhuis en het Rolandstandbeeld tot UNESCO Werelderfgoed behoren. De vier dieren staan vereeuwigd op het marktplein

Bremen

Dag 8. Bremen - Nederland

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1767 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan