Vraag offerte

  Cultuurrijk Engeland

Stap in je auto en steek de Noordzee over en ontdek de rijke cultuur en historie van Engeland. Je treedt in de voetsporen van uitvinders en Nobelprijswinnaars in universiteitsstad Cambridge. In Oxford vind je de oudste universiteit en zul je je verbazen over de indrukwekkende architectuur. Je waant je in de tijd van Jane Austen in Bath en bekijkt de karakteristieke Engelse huizen in Salisbury. Je autorondreis sluit je af met een bezoek aan Stonehenge en een wandeling door het groene New Forest National Park.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1773 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Canterbury

Afstand: 440 km || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Je reis begint in Nederland. Vervolgens rijd je naar Canterbury.

Wil je tijdens je rondreis door Engeland even terug in de Middeleeuwen stappen? Ga dan naar het historische Canterbury, een kleine stad aan de rivier de Stour. Zowel Romeinen, pelgrims als ridders lieten hier hun sporen na. De smalle straatjes met kinderkopjes, oude vakwerkhuizen en restanten van de stadsmuur nemen je mee terug in de tijd. Bezoek zeker de indrukwekkende kathedraal, een van de mooiste van het land! Laat je daarna rondvaren in een punt, terwijl een schipper je de leukste verhalen over de stad vertelt.

Kathedraal Canterbury

Dag 2. Canterbury - Cambridge

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Wil je in de voetsporen treden van Nobelprijswinnaars, uitvinders en intellectuelen? Bezoek dan Cambridge, samen met Oxford de bekendste universiteitsstad van Engeland. De stad zit vol prachtig vormgegeven colleges, zoals King’s College en Trinity College. De leukste manier om ze te bekijken is tijdens een boottocht met een punt, een typisch Engelse platboot. De schipper vertelt je van alles over het illustere studentenleven. Bezoek daarna een van de vele (vaak gratis!) musea.

Cambridge

Dag 3. Cambridge - Oxford

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Laat je inspireren door Oxford, een stad vol prachtige architectuur en de oudste universiteit van Engeland. Tijdens een wandeling door het centrum struikel je bijna over de verschillende colleges, de een nog mooier dan de ander. Vang een glimp op van het studentenleven tijdens een bezoek aan het indrukwekkende Christ Church College of de Bodleian bibliotheek. Hier waan je je even in de Harry Potter films! Laat je vervolgens rondleiden in de oude stadsgevangenis, bekijk de archeologische vondsten in het Ashmolean museum of ga punteren op de rivier. Engelser dan Oxford wordt het niet!

Oxford, Engeland

Dag 4. Oxford

Krijg ook geen genoeg van alle interessante musea in Oxford. Het Ashmolean museum bevat een rariteitenkabinet aan spullen, waaronder ‘een menselijk bot van negentien kilo’ en ‘een hand van een zeemeermin’. Een andere must-see is het Pitt Rivers Natural History Museum. Wandel langs rijen en rijen vol bijzondere vondsten zoals mummies, schedels, wapens, juwelen, gebruiksvoorwerpen en kunstobjecten.

Oxford, Engeland

Dag 5. Oxford - Stratford-upon-Avon

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Alle bezienswaardigheden in Stratford vertellen het verhaal van William Shakespeare. De toneelschrijver, dichter en acteur werd hier geboren en stierf er ook. Treed in de voetsporen van Shakespeare en bezoek Shakespeare’s geboortehuis, woon een toneelstuk bij in The Swan Theatre en bezoek zijn laatste rustplaats in de Holy Trinity Church. Ook de moeite waard is een bezoek aan Mary Arden’s Farm, het huis van zijn moeder dat nu dienst doet als museum.

Stratford-upon-Avon

Dag 6. Stratford-upon-Avon - Bath

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De historische stad Bath lijkt zo uit een Jane Austen roman te komen. Dat kan kloppen, want de schrijfster haalde haar inspiratie uit haar bezoekjes aan Bath. Voor fans is een bezoek aan The Jane Austen Centre een must. Bath werd door de Romeinen gesticht rond de thermen. Het oude Romeinse badhuis is dan ook een hoogtepunt. Slenter over de klinkerstraatjes, drink iets in een tearoom of in de pub of bezoek een van de musea, zoals Museum of Bath Architecture.

Bath Abbey

Dag 7. Bath - Salisbury

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In het zuiden van Engeland ligt de kleine historische stad Salisbury. Wandel door het historische centrum om je te vergapen aan alle karakteristieke huizen, bezoek een museum en ontdek de kathedraal met de hoogste torenspits van het land. Vlakbij Salisbury kun je de beroemde stenencirkel van Stonehenge bezoeken. Na een dag vol nieuwe indrukken duik je een van de gezellige pubs in om de dag af te sluiten.

Salisbury

Dag 8. Salisbury - New Forest National Park

Afstand: 40 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In het zuiden van Engeland ligt New Forest National Park. Hoewel er niet zo veel mensen wonen zijn er meerdere historische dorpen, zoals Beaulieu, Lymington en Brockenhurst. In Lyndhurst vind je het New Forest Heritage Center voor alle informatie over het park. Maak in het park mooie fiets- en wandeltochten over de Rhinefield Ornamental Drive of in Lepe Country Park. Er rijdt een treintje door de Exbury Gardens en Hurst Castle neemt je mee terug in de tijd.

New Forest Nationaal Park

Dag 9. New Forest National Park

Bijzonder aan de New Forest zijn de vele sequoia's en douglassparren die hier groeien. De Tall Trees Trail is een korte wandeling van ongeveer anderhalve mijl, waarbij je de hoogte van deze bomen pas echt ervaart. De Knightwood Oak is een eik van wel 500 jaar oud en wordt ook wel de koningin van het bos genoemd.Toch is het New Forest niet alleen bos, andere wandelingen nemen je mee over de open heidevelden.

Knightwood Oak

Dag 10. New Forest National Park - Eastbourne

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

De zonnigste strandbestemming van Engeland, Eastbourne is een leuke stad om een dag of wat neer te strijken. Slenter over de victoriaanse boulevard, bekijk de pier en neem een kijkje bij het imposante, ronde Fort Redoubt. Ook winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Eastbourne, toch is het voornamelijk een uitvalsbasis om de prachtige South Downs National Park te bezoeken. Ga dus ook zeker naar de uitgestrekte stranden en spierwitte kliffen van de Seven Sisters, een heerlijk wandelparadijs.

Eastbourne

Dag 11. Eastbourne - Dover

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Dover staat niet alleen bekend als een belangrijke havenstad, maar is zeker ook geliefd om de spectaculaire kustlijn. De ruige krijtrotsen van de White Cliffs rijzen uit de zee op en vragen om bewandeld te worden. In een uurtje loop je naar de South Foreland vuurtoren waar je een prachtig uitzicht hebt over de kliffen. Bezoek ook het oude kasteel van Dover op de kliffen en dompel je onder in de geschiedenis van de stad in het Dover museum.

Dover, Engeland

Dag 12. Dover - Nederland

Afstand: 430 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1773 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan