Vraag offerte

  Historische Duitse Hanzesteden

Van Hanzesteden Hamburg en Rostock tot Unesco werelderfgoed-stad Stralsund, geen highlight wordt overgeslagen in deze historische Hanzeroute door Noord-Duitsland. De rondreis combineert middeleeuwse steden met vakwerkhuizen, pleinen en steegjes met het unieke vakantie-eiland Rügen in de Oostzee. De route start in Bremen of Rügen, maar via onze routeplanner kun je deze reis ook gemakkelijk starten in Nederland. Combineer deze route bijvoorbeeld met Hanzesteden Zwolle en Deventer en kom meer te weten over deze succesvolle handelsmonopolie uit de middeleeuwen.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1481 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Rügen

Afstand: 710 km || Reistijd: ongeveer 7 uur  

Je reis begint in Nederland. Vervolgens rijd je naar Rügen.

In de Oostzee ligt het grootste eiland van Duitsland: Rügen. De grillige kustlijn met krijtrotsen, witte zandstranden en bijzondere bossen maken dit eiland een paradijs voor natuurliefhebbers. Wandel door een van de gezellige badplaatsen, laat je vervoeren in een oud stoomtreintje of bekijk de bossen vanuit een nieuw oogpunt met een wandeling over het boomkroonpad. Bezoek ook het Prora-bouwproject, dit gigantische gebouw van meer dan 4,5 km lang werd in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd door Hitler en was bedoeld als vakantieresort voor Duitse arbeiders en hun gezinnen.

Rügen

Dag 2. Rügen

Wil je de prachtige natuur van Rügen eens vanuit een ander oogpunt bekijken? Breng dan een bezoekje aan het boomkroonpad. Dit pad is gemaakt in de vorm van een adelaarsnest. Tijdens een indrukwekkende wandeling loop je letterlijk boven het bos. De uitkijktoren is rondom een boom gebouwd en je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over Rügen. Voor kinderen is er aan het begin van het pad een opdrachtenboekje verkrijgbaar. Hiermee leren ze van alles over de hier veel voorkomende adelaar en over de omgeving.

Boomkroonpad, Rügen

Dag 3. Rügen - Rostock

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Rostock is een veelzijdige stad. Het heeft een unieke combinatie van authentieke gebouwen, de gezelligheid van een studentenstad en het prachtige brede zandstrand bij Warnemünde. De jaarlijkse Hanse Sail is een belangrijk evenement en in de ‘Beste dierentuin van Europa’ kun je je prima een dag vermaken.

Rostock

Dag 4. Rostock - Wismar

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De havenstad Wismar is een van de Duitse Hanzesteden en ligt direct aan de Oostzee. Het oude centrum bezit prachtige bezienswaardigheden die aan deze middeleeuwse handelsperiode herinneren. Wist je dat het oudste pand uit de veertiende eeuw stamt? Dwaal door de straten omzoomd door fraaie gevels of waai uit tijdens een wandeling door de oude haven.

Wismar

Dag 5. Wismar - Hamburg

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Hamburg wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Niet zo verwonderlijk want de rivier de Elbe stroomt in talloze kanalen door deze Hanzestad. Je ontkomt hier dus niet aan een boottocht! Deze zelfde rivier zorgt al eeuwen voor de rijke handelsgeschiedenis, die je terug ziet in diverse gebouwen en vele musea. Het is dan ook een van de rijkste Duitse steden geworden.

Hamburg

Dag 6. Hamburg - Bremen

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Een ezel, hond, kat en haan wilden naar deze stad gaan om straatmuzikant te worden. Ze hadden groot gelijk: Bremen is een hele leuke stad. Deze oude Hanzestad heeft de charme van een kleine metropool. Samen met Bremerhaven vormt het de kleinste deelstaat van Duitsland. In het bruisende stadshart zijn vele historische gebouwen te vinden, waarvan het stadhuis en het Rolandstandbeeld tot UNESCO Werelderfgoed behoren. De vier dieren staan vereeuwigd op het marktplein

Bremen

Dag 7. Bremen - Nederland

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1481 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan