Vraag offerte

  De mooiste kastelen van Frankrijk

Het Loiredal is een uitzonderlijk cultureel landschap van historische plaatsen met wereldberoemde kastelen en landhuizen met fraaie tuinen met fonteinen. Je kijkt je ogen uit bij het romantische kasteel Chenonceau en het pompeuze chateau de Chambord. Deze rondreis begint bij de pracht en praal van het kasteel van Versailles, waar je veel komt te weten over het Franse koningshuis. Naast prachtige kastelen bekijken, kun je in de Loire ook wijnen van wereldklasse proeven. Bezoek een van de wijngaarden die de verfijnde Pouilly-Fumé produceren of ga naar de beroemde Touraine-streek. Uiteraard bezoek je studentenstad Tours in het hart van de Loire en daarnaast een van de oudste steden van Frankrijk, Órleans!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1730 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Versailles

Afstand: 500 km || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Je reis begint in Nederland. Vervolgens rijd je naar Versailles.

Versailles ligt op zo'n twintig kilometer van Parijs en is vooral bekend vanwege het Paleis van Versailles. Maar de Saint-Louis kathedraal en de Notre-Damekerk mag je ook zeker niet overslaan. In de zeventiende eeuw liet koning Lodewijk XIII hier een jachtslot bouwen. Zijn zoon, Lodewijk XIV, verkoos Versailles boven het Louvre, zijn paleis in Parijs. Hij liet het jachtslot uitbouwen tot het huidige, reusachtige paleis. Het is een geliefde bezienswaardigheid in Frankrijk en met reden. De zalen en tuinen zijn authentiek en je kan hier uren doorbrengen.

Paleis van Versailles

Dag 2. Versailles

Het Paleis van Versailles is een van de grootste paleizen ter wereld. Er werden kosten noch moeite gespaard om dit indrukwekkende en machtige paleis te bouwen. Naast de koninklijke verblijven liggen er woningen voor de hovelingen, ruime stallen en natuurlijk de 800 hectare aan paleistuinen. Wandel langs de volledig symmetrische bloemperken, vijvers, fonteinen en waterpartijen. Op sommige dagen worden er speciale fonteinshows gegeven, hiervoor heb je wel een aparte ticket nodig.

Paleistuinen van Versailles

Dag 3. Versailles - Fontainebleau

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Het stadje Fontainebleau is interessant voor de natuur-, en cultuurliefhebbers. Want zowel een bezoek aan het beroemde gelijknamige kasteel met de tuinen, als de bosrijke omgeving, maken een verblijf hier de moeite waard. Stap terug in de tijd in het Château de Fontainebleau, wanneer je de nog authentiek ingerichte vertrekken bekijkt. Treed in de voetsporen van beroemde bewoners als Hendrik II of Napoleon en wandel door de strak aangelegde tuinen. Verken rustig het kleine stadje of ontdek de rotsklim-mogelijkheden waardoor dit gebied steeds meer bekendheid opeist.

Fontainebleau

Dag 4. Fontainebleau

Met bijna 800 jaar geschiedenis op de teller heeft het kasteel van Fontainebleau behoorlijk wat beroemde eigenaren én gasten gekend. Napoleon verbleef hier voor hij vertrok naar Elba en zonnekoning Louix XIV bracht er zijn herfsten door om te jagen. Stap terug in de tijd wanneer je imposante vertrekken bezoekt, waar je pronkstukken vindt van de twaalfde tot de negentiende eeuw. Leuk detail voor de kleine prinsen en prinsessen: op het terrein kun je kostuums huren.

Fontainebleau

Dag 5. Fontainebleau - Orléans

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

De oude universiteitsstad Orléans ligt op de beide rivieroevers van de Loire. In Orléans maak je echt een duik in het verleden, want het is een van de oudste steden van Frankrijk. Op het hoofdplein, Place du Martroi, staat het ruiterstandbeeld van Jeanne d'Arc. Zij bevrijdde de stad van de Engelse overheersers, wat een ommekeer betekende in de Honderdjarige Oorlog. Orléans is een bisschopszetel. Een van de beroemdste bezienswaardigheden is de indrukwekkende kathedraal Sainte-Croix.

Orleans Loire Frankrijk

Dag 6. Kasteel van Chambord (bij Orléans)

Tussen Orléans en Tours staat het indrukwekkende, pompeuze kasteel van Chambord. Dit zestiende eeuwse jachtkasteel is een joekel van een gebouw en het is één van de grootste en bekendste kastelen van Frankrijk. Het kasteel staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft 365 torens en maar liefst 440 kamers waarvan je er 60 mag bewonderen. Het landgoed heeft een klassieke Franse tuin, een groot (jacht)park en is volledig omringd door een 32 kilometer lange muur. Je kunt er lekker rondwandelen, want er zijn veel wandelpaden die dwars over het landgoed lopen.

Je overnacht in Orléans.

Chambord

Dag 7. Orléans - Tours

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Tours is een stad in de vallei van de Loire en een uitstekend uitgangspunt om de bekende kastelen in de omgeving te bezoeken. De studentenstad zelf is ook zeker een bezoek waard. Place Plumereau is een gezellig plein, omringd door houten huizen en diverse terrasjes. De Saint-Gatien kathedraal is het middelpunt van de stad. Bekijk de indrukwekkende glas-in-loodramen i deze grote gotische kathedraal.

Tours Frankrijk

Dag 8. Tours

Tours is een geweldig uitgangspunt voor het bezoeken van de kastelen van het Loiredal. Het lieflijke kasteel van Chenonceau ligt op 40 minuten rijden en is een veelbezocht kasteel met een rijke geschiedenis. Chenonceau wordt het 'Château des Dames' genoemd door de vele vrouwelijke bewoners en hun invloeden. De weelderig ingerichte kamers en de bijzondere ligging boven de rivier zorgen voor een melancholische sfeer naar weleer.

Tours Frankrijk

Dag 9. Tours - Angers

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Welkom in Angers! Deze levendige studentenstad heeft dankzij de tienduizenden studenten een echte café-cultuur. Bezoek het imposante Château d’Angers met zijn zeventien massieve torens en het grootste wandtapijt ter wereld. Het honderd meter lange meesterwerk beeldt de apocalyps uit. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de kathedraal van Angers en het imposante vakwerkhuis Maison d'Adam.

Angers

Dag 10. Angers - Nederland

Afstand: 780 km || Reistijd: ongeveer 8 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1730 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan