Vraag offerte

  Elzas, Jura en Bourgogne

Op korte rijafstand van Nederland vind je prachtige oude steden met grachten en vakwerkhuizen. Het sprookjesachtige Colmar ligt tussen de wijngaarden in het hart van de Elzas. En je bezoekt Straatsburg, waar het centrum op een eiland is gebouwd. Slenter rond en bewonder monumentale panden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. In de Bourgogne bezoek je het sfeervolle stadje Beaune, bekend om de daken met felgekleurde dakpannen, oude stadsmuren en eeuwenoude wijnkelders.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1670 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Straatsburg

Afstand: 570 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Je reis begint in Nederland. Vervolgens rijd je naar Straatsburg.

Het beste van beide werelden: in Straatsburg krijg je Frankrijk met een Duits sausje. Het stadscentrum, een eiland in het midden van de rivier Ill, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier vind je de prachtige kathedraal en het beroemde museum Rohan. En tegelijkertijd heeft de stad ook een bijzondere moderne kant, onder andere als thuis van de Raad van Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens én de zetel van het Europees Parlement gevestigd is.

Straatsburg

Dag 2. Straatsburg

Al sinds de middeleeuwen worden er heerlijke wijnen verbouwd in de Elzas, niet gek dus dat je dit in Straatburg terugvindt. Vanuit Straatsburg kun je de omliggende wijnstreek bezoeken en een glaasje proeven bij een lokaal wijnhuis. Onderweg pik je natuurlijk ook een graantje mee van de mooie omgeving en lieflijke middeleeuwse stadjes.

Wijnroute Elzas

Dag 3. Straatsburg - Colmar

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In het hart van de Elzas ligt de historische stad Colmar. De kleurrijke vakwerkhuizen, mooie grachten en middeleeuwse straatjes nemen je mee terug in de tijd. De beste manier om de stad te verkennen is door een stadswandeling. Je kan de grachten ook per gondel verkennen, vanuit de wijk Klein Venetië. Ga je rond de kerst naar de Elzas, de kerstmarkt in Colmar is een aanrader.

Colmar Elzas

Dag 4. Colmar

De rivier La Lauch stroomt dwars door de stad en er zijn veel riviertjes en grachten te vinden. Een van de mooiste wijken in de oude stad waar veel water te vinden is, is Klein Venetië. Deze gezellige wijk heeft talloze terrasjes aan het water en authentieke bruggetjes versierd met bloemenbakken. Bezoek de wijk vooral 's avonds als alles sfeervol verlicht is. Colmar kun je ook vanaf het water ontdekken. Huur een punter en vaar langs kleurrijke, oude vakwerkhuizen. In Klein Venetië ligt ook het natuurhistorisch museum van Colmar.

Colmar Elzas

Dag 5. Colmar - Besançon

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Besançon ligt op een schiereiland gevormd door een kromming in de rivier de Doubs. Hoog boven deze rivier staat de citadel, die zeker een bezoek waard is. Wandel door de oude wijken en de gezellige straatjes en bezoek de astronomische klok in de kathedraal Saint-Jean en de bijzondere huizenrij Quai Vauban aan de oevers van de Doubs.

Citadel

Dag 6. Besançon - Beaune

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Struin rustig een dagje (of meerdere) rond in de charmante stad Beaune. Hier, tussen de stadsmuren, vind je mooie bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan Hôtel-Dieu, een oud hospitaal uit 1443, met de kenmerkende dakpannen in vrolijke patronen. Slenter langs de middeleeuwse vakwerkhuizen en sluit de dag af op een van de gezellige terrasjes met een goed glas wijn. Veel reizigers vinden Beaune namelijk de hoofdstad van de Bourgondische wijnen.

Het centrum van Beaune, Bourgogne

Dag 7. Beaune

Beaune is een echte wijnstad. Als je graag goede wijn wil drinken bezoek dan een winebar in plaats van een brasserie. Er is zelfs een wijnmuseum genaamd Musée du Vin. Op de binnenplaats van het museum zie je de grote oude wijnpersen staan. In het museum kom je meer te weten over de geschiedenis van de wijn en de wijnbouw. Net buiten de stadsmuren vind je een prachtig park en steek je zo door naar de wijngaarden van Beaune. Maak zeker een wandeling over de wijngaarden.

Wijnproeven Beaune, Bourgogne

Dag 8. Beaune - Nederland

Afstand: 760 km || Reistijd: ongeveer 7½ uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1670 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan