Vraag offerte

  Langs de kust van Normandië & Bretagne

Ga op pad naar de mooiste plekjes in Noordwest-Frankrijk en ontdek de prachtige regio's Normandië en Bretagne. Verwonder je over de witte kliffen bij Étretat, de invasiestranden bij Caen en de pittoreske vissersdorpjes met kleurrijke havens. In Bretagne wordt kust wat ruiger en wisselen rotsen, zandstranden en schiereilanden elkaar af. Je bezoekt de prehistorische megalieten van Carnac en de roze granieten kust bij Perros-Guirec. Uiteraard ontbreekt het unieke eilandje Mont Saint-Michél met de middeleeuwse abdij niet in deze reis!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2300 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Étretat

Afstand: 580 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Je reis begint in Nederland. Vervolgens rijd je naar Étretat.

Het historische dorpje Étretat is een van de mooiste kustplaatsjes van West-Frankrijk. In het charmante centrum vind je allerlei mooie gebouwen en vakwerkhuizen en een oude, houten markthal. De beroemde kliffen en krijtrotsen prijken al jaren op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn de belangrijkste trekpleister van Étretat.

Krijtrotsen

Dag 2. Étretat - Caen

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Caen is de hoofdstad van Normandië en wordt ook wel de stad met honderd torens genoemd vanwege de vele klokkentorens die boven de stad uitsteken. De stad werd in de elfde eeuw door Willem de Veroveraar gesticht. In de Tweede Wereldoorlog is het vooral bekend vanwege de slag om Normandië en de slag om Caen. Het huidige Caen werd herbouwd rond de enkele bewaard gebleven en gerestaureerde monumenten. Tegenwoordig is het een levendige, groene stad met mooie kalkstenen gebouwen.

Caen

Dag 3. Caen - Mont Saint-Michel

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Mont Saint-Michel behoort tot de populairste bezienswaardigheden in Frankrijk en staat sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bijzonder aan Mont Saint-Michel zijn de sterke getijdenverschillen waar het eilandje bekend om staat. Bij vloed is de heuvel omgeven door water maar bij eb kun je om Mont Saint-Michel wadlopen. Natte voeten zijn niet uitgesloten!

Mont Saint-Michel

Dag 4. Mont Saint-Michel - Perros-Guirec

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Perros-Guirec ligt aan de kust van Bretagne waar zandstranden en roze granieten rotsen elkaar afwisselen. Ploumanac’h is een oud vissersdorp bij Perros-Guirec en het is de belangrijkste toeristische trekpleister van deze Côte-d'Armor. Behalve een vissershaven, heeft de stad verschillende fijne zandstranden en de kenmerkende vuurtoren op de rotsen. Het turkooizen water van de Atlantische Oceaan nodigt uit voor een verkoelende duik en is ideaal voor watersporten.

Roze Granieten Kust, Perros Guirec

Dag 5. Perros-Guirec

Voor de kust bij Perros-Guirec ligt het schitterende vogelparadijs, Les Sept Îles. Deze zeven eilanden kan je met een boottocht bezoeken. Ook het gebied rond Ploumanac'h is een natuurgebied. Natuurlijk behoren de roze rotsen hiertoe, maar je kan een fikse wandeling maken die ook door het mooie binnenland gaat. Over wandelen gesproken, het wandelpad Sentier des Douaniers, het Douanierspad loopt hier ook langs de kust. Absoluut een prachtige route!

Sept Iles, Perros Guirec

Dag 6. Perros-Guirec - Brest

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De stad Brest ligt in Finistère, het uiterste noordwestelijke deel van Bretagne. Een hoogtepunt van de stad is het Kasteel van Brest, gebouwd als een fort met stevige vestingmuren. Het kasteel is een van de weinige overblijfselen uit de middeleeuwse geschiedenis van de stad. Brest werd namelijk zwaar gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig herbergt dit robuuste kasteel het Marinemuseum, waar je meer te weten komt over de scheepsbouw van vroeger en nu. Na een bezoek kun je heerlijk flaneren over de promenade Cours Dajot en genieten van het uitzicht over de baai van Brest.

Kasteel van Brest

Dag 7. Brest - Quiberon

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Aan de zuidkust van Bretagne, in een ruige omgeving, ligt het prachtige Quiberon. Dit schiereiland is geliefd om haar mooie natuur, afgewisseld met authentieke vissersdorpjes. In het westen, langs de Côte Sauvage, vind je grotten, kliffen en afgelegen strandjes. In het oosten vooral witte zandstranden met baaitjes. Je kunt er afwisselende wandelingen maken door de duinen en langs de kust. Op het schiereiland kun je veel watersporten beoefenen en struinen door pittoreske plaatsjes.

Quiberon

Dag 8. Quiberon - Nederland

Afstand: 990 km || Reistijd: ongeveer 10 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2300 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan