Vraag offerte

  Betoverende meren en de Dolomieten

Deze afwisselende autorondreis combineert de beroemde Italiaanse meren met de indrukwekkende bergketen, de Dolomieten. Maak een boottocht over het Comomeer, bewonder botanische tuinen en eilanden bij het Lago Maggiore en de geniet van de groene, minder toeristische noordkust van het Gardameer. Je eindigt bij de indrukwekkende pieken van de Dolomieten waar je heerlijk kunt wandelen en mountainbiken.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2752 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Stuttgart

Afstand: 580 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Je reis begint in Nederland.

Stuttgart is een suggestie. Uiteraard is het mogelijk een andere plaats te kiezen of om twee tussenstops in te plannen.

Stuttgart

Stuttgart

Dag 2. Stuttgart - Verbania

Afstand: 480 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Verbania, aan de oever van het Lago Maggiore, straalt elegantie en statigheid uit. Aan de grote hoeveelheid villa’s, paleizen, parken en tuinen is duidelijk te zien hoe populair de stad in de negentiende eeuw onder aristocraten was. Bezoek een van deze imposante villa’s en waan je even in het vervlogen leven van de rijken uit het verleden. Wandel door de schitterende botanische tuinen en geniet van planten van over de hele wereld. Of snuif de echte Italiaanse sfeer op in een van de gezellige restaurantjes in het oude centrum.

Botanische tuinen van Villa Taranto, Verbania

Dag 3. Verbania

Als je in Verbania bent is het een goed idee om de veerboot naar de Borromeïsche Eilanden te pakken. Dit zijn drie mooie eilanden, met elk hun eigen kwaliteiten. De grootste twee eilanden, Isola Bella en Isola Madre, staan bekend om hun schitterende paleizen uit de zestiende en zeventiende eeuw. Het kleinere Isola dei Pecatori, ook wel Isola Superiore genoemd, staat bekend om de geweldige visrestaurants. De authentieke uitstraling van het eiland is ook erg aantrekkelijk.

Isola Bella

Dag 4. Verbania - Bellagio

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Bellagio wordt niet voor niks de ‘Parel van het Comomeer’ genoemd. De schitterende locatie, gecombineerd met de sfeervolle straatjes geven het dorp een onvergetelijk karakter. Bekijk een van de vele villa’s en stel je voor hoe de rijken van Europa hier vroeger in alle luxe leefden. Of ontdek de omgeving tijdens een heerlijke wandel- of fietstocht.

Bellagio

Dag 5. Bellagio

In het verleden was Bellagio een van de meest exclusieve vakantieoorden voor de aristocratie en de rijken uit Europa. Tegenwoordig zie je dit nog terug in de vele villa’s, paleizen, tuinen en parken die de plaats kent. Sommige van deze villa’s en tuinen zijn te bezoeken, zoals Villa Serbelloni en Villa Melzi d'Eril. De laatstgenoemde stamt uit de negentiende eeuw en is geheel in Engelse stijl gebouwd.

Bellagio

Dag 6. Bellagio - Natuurpark Adamello Brenta

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Natuurpark Adamello Brenta typeert zich door veel ongerepte natuur en is als gebied nog vrij onontdekt. De Val di Genova staat ook wel bekend als de vallei van de watervallen en behoort volgens velen tot een van de mooiste plekken van het Adamello Brenta natuurpark. Een van de grotere watervallen is de Cascata di Nardis. Deze waterval is 130 meter hoog en daalt af van de Presanella-gletsjer.

Natuurpark Adamello Brenta

Dag 7. Natuurpark Adamello Brenta

De Dolomieten maken deel uit van de Alpen en Adamello Brento maakt hier onderdeel van uit. Vanuit het noorden van Italië strekken ze zich uit over de provincies Zuid-Tirol, Trentino en Belluno tot aan de 3.343 meter hoge berg Marmolada. De Dolomieten hebben sinds 2009 de status van UNESCO Werelderfgoed vanwege hun geologische en landschappelijke uitzonderlijkheid. Het unieke, prachtige berglandschap met de ‘bleke bergen’ veranderd bij zonsopgang en zonsondergang in een waar kleurenspel. Dit fenomeen staat bekend als de ‘Alpenglow’ en is vooral indrukwekkend in de winter, wanneer er sneeuw en ijs op de bergkammen ligt.

Dolomieten

Dag 8. Natuurpark Adamello Brenta

Het Meer van Tovel behoort tot een van de natuurlijke parels van het Adamello Brenta natuurpark. Het meer staat bekend om haar rode water, alhoewel dat nu niet meer voorkomt. In de zomer zou een speciale alg naar het wateroppervlak stijgen, waardoor het water felrood kleurde. Het fenomeen van het rode water is uniek in de wereld en zou tot de jaren 60 zijn waargenomen. De vele paden in de omgeving en het wandelpad om het meer, zijn bijzonder geschikt om even helemaal tot rust te komen.

Natuurpark Adamello Brenta

Dag 9. Natuurpark Adamello Brenta - Riva del Garda

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Aan de noordelijke oever van het Gardameer ligt het leuke plaatsje Riva del Garda. Wandel door de sfeervolle straatjes, bekijk de omgeving vanaf een hoge toren of dompel je onder in de geschiedenis in een oude burcht. Kom tot rust op het strand en laat je verrassen door de veelzijdigheid van dit grote dorp.

Riva del Garda

Dag 10. Riva del Garda

De burcht Rocca is een van de bekendste bezienswaardigheden van Riva del Garda. Deze burcht uit de twaalfde eeuw was vroeger een van de belangrijkste vestingen van de plaats. Tegenwoordig vind je in de burcht het stadsmuseum, met archeologische vondsten uit de omgeving. Bekijk hier ook mooie objecten en schilderijen die met Riva del Garda te maken hebben. Extra speciaal is dat de burcht echt alleen via een brug te bereiken is. Hierdoor kun je je extra goed voorstellen hoe belangrijk de burcht vroeger voor de verdediging van het dorp geweest moet zijn.

Rocca, Riva del Garda

Dag 11. Riva del Garda - Misurina

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Op een hoogte van zo’n 1.754 meter vind je het idyllische dorpje Misurina. Dit bergdorp in de Dolomieten staat bekend om de geweldige ligging aan het meer van Misurina. De drie toppen van Tre Cime di Lavaredo vormen de achtergrond. Geniet van het fantastische uitzicht, neem een frisse duik of trek de bergen in voor sportieve activiteiten.

Misurina

Dag 12. Misurina

Vanuit Misurina kijk je er al op uit: de drie markante en fotogenieke bergtoppen van het natuurpark Tre Cime di Lavaredo. Via de tolweg van Misurina zijn deze bergen vandaag de dag onder de juiste weersomstandigheden makkelijk te bereiken. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om vanuit Misurina een wandeling te maken naar de Tre Cime. De route is ook voor de minder ervaren wandelaar goed begaanbaar. De mooiste uitzichten wisselen zich hier af. Kijk je ogen uit in dit schitterende natuurpark.

Natuurpark Tre Cime di Lavaredo

Dag 13. Misurina - Stuttgart

Afstand: 460 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Stuttgart is een suggestie. Uiteraard is het mogelijk een andere plaats te kiezen of om twee tussenstops in te plannen.

Stuttgart

Schlossplatz, Stuttgart

Dag 14. Stuttgart - Nederland

Afstand: 580 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2752 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan