Vraag offerte

  Het Groene Spanje

Deze autorondreis voert je langs de ruige, authentieke noordkust van Spanje, via cultuurrijke steden en door afwisselende, groene landschappen. Een heuse roadtrip van Spaans Baskenland naar Asturië waarbij de culinaire hoofdstad San Sebastian en de pelgrimsstad Santiago de Compostela bijzondere hoogtepunten zijn. Je bezoekt indrukwekkende steden als Bilbao, reist via pittoreske vissersplaatsjes, hoge kliffen en groene valleien om uiteindelijk bij het meest westelijke puntje van het Iberisch schiereiland te eindigen.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 4119 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Bordeaux

Afstand: 1070 km || Reistijd: ongeveer 10½ uur  

Je reis begint in Nederland. Vervolgens rijd je naar Bordeaux.

Bordeaux is een suggestie. Uiteraard is het mogelijk een andere plaats te kiezen of om twee tussenstops in te plannen.

Bordeaux

Bordeaux

Dag 2. Bordeaux - San Sebastian

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Welkom in San Sebastian, de gastronomische hoofdstad met de meeste Michelin-sterren per vierkante meter. Met zijn idyllische ligging aan een heldere baai met hagelwitte stranden zal San Sebastian je hart veroveren. Het sfeervolle Parte Vieja, het historische centrum, bestaat uit smalle straatjes, historische monumenten, barretjes en zeer vooraanstaande restaurants.

San Sebastian

Dag 3. San Sebastian

Wist je dat San Sebastian heel veel fietspaden heeft? Doe dus lekker Hollands en ga toch fietsen! Je kunt zelf je route uitstippelen, maar nog leuker zijn de fietsexcursies met een gids die je alles kan vertellen over de stad, de historie en de unieke plekjes waar je absoluut geweest moet zijn.

Fietsen in San Sebastian

Dag 4. San Sebastian - Bilbao

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Steeds meer bezoekers vinden hun weg naar de interessante Noord-Spaanse stad Bilbao. Het prestigieuze Guggenheim Museum trekt veel kunstliefhebbers naar deze Baskische stad. Rondom het Guggenheim vormen kunstwerken een soort openluchtmuseum. Voor de ingang van het museum staat de twaalf meter hoge Flower Puppy, bekleed met 70.0000 levende bloemen.

Bilbao

Dag 5. Bilbao - Santander

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Vandaag staat een prachtige kustroute op het programma door een groen, steil landschap richting Cantabrië. Je rijdt hoog boven de kliffen en langs prachtige stranden. Maak een korte stop in het charmante, middeleeuwse havenstadje Castro Urdiales. De bochtige route voert verder via het Parque Natural Marismas de Santoña bij Laredo naar de havenstad Santander.

Santander is een charmante stadje in een schilderachtige baai met lange zandstranden. Deze populaire stad heeft de laatste jaren een hip imago gekregen. Buurten en de boulevard zijn opgeknapt en er zijn nieuwe musea geopend. Duik het gezellige, oude centrum in voor de culturele bezienswaardigheden en fijne restaurantjes.

Santander

Dag 6. Santander - Nationaal Park Picos de Europa

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het nationale park Picos de Europa is ruig, uitgestrekt en indrukwekkend. Grillige bergtoppen en open weides vol vee wisselen af met diepe kloven en sprankelende meren. Je fotocamera draait hier overuren! Door de omvang van het park kan het handig zijn om op twee verschillende plekken te overnachten.

Nationaal Park Picos de Europa

Dag 7. Nationaal Park Picos de Europa

Wandelaars hebben de keuze uit verschillende wandelroutes. De Ruta del Cares door de Garganta Divina-kloof is een van de mooiste routes. Hij voert je dwars door de kloof, over paden die uitgehouwen zijn uit de rotsen, en vlak langs diepe afgronden die door de rivier Cares zijn gevormd.

Nationaal Park Picos de Europa

Dag 8. Nationaal Park Picos de Europa - Gijón

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Gijón ligt in de groene regio Asturië en is één van de grootste havensteden van Spanje. Deze authentieke stad is nog onontdekt en dat maakt het een aantrekkelijke bestemming. Bezoek de oude visserswijk Cimadevilla met haar sfeervolle pleinen waar de knusse barretjes de typische Asturiaanse cider schenken. Relax op een van de goudgele stranden en maak een lekkere wandeling langs de kust over de kilometerslange boulevard.

Gijón

Dag 9. Gijón - La Coruña

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

La Coruña is een mooie stad vol afwisseling tussen historie, zee en strand. Bezoek het oude centrum met indrukwekkende gebouwen en smalle straatjes. Op het strand van Riazor kun je lekker uitwaaien of een frisse duik nemen in de zee. Vergeet ook zeker niet om één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken, de Vuurtoren van Hercules. Na het beklimmen van deze toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Vuurtoren van Hercules La Coruna

Dag 10. La Coruña - Santiago de Compostela

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Vandaag kom je aan in Santiago de Compostela; het beroemdste bedevaartsoord van Spanje. Het historische centrum van de stad is autovrij en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Aan het plein Plaza de Obradoiro vind je de beroemde kathedraal van Santiago, die je absoluut moet bezoeken. 's Avonds is het een bruisende stad, dankzij de mengeling van studenten, pelgrims en toeristen.

Santiago de Compostela

Dag 11. Santiago de Compostela

Het hart van de stad is het Plaza del Obradoiro. Hier liggen de kathedraal, het Hostal dos Reis Católicos en het stadhuis. Het plein is ook het eindpunt van de El Camino-pelgrimstocht. Dagelijks arriveren hier honderden pelgrims die hun tocht hebben volbracht. Het exacte eindpunt van de tocht is midden van het plein. Hier ligt 'kilometer 0'!

Plaza del Obradoiro Santiago de Compostela

Dag 12. Santiago de Compostela - Burgos

Afstand: 490 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

De stad Burgos ligt in het noordwesten van Spanje en beschikt over een prachtig oud stadscentrum met veel bezienswaardigheden. De kathedraal Santa Maria is het letterlijk het hoogtepunt van de stad en de derde grootste kathedraal van Spanje. Ook op culinair gebied kan je in Burgos heerlijk genieten. De stad is in 2013 zelfs gekozen tot culinaire hoofdstad van Spanje.

Burgos

Dag 13. Burgos - Tours

Afstand: 790 km || Reistijd: ongeveer 7½ uur  

Tours is een stad in de vallei van de Loire en een uitstekend uitgangspunt om de bekende kastelen in de omgeving te bezoeken. De studentenstad zelf is ook zeker een bezoek waard. Place Plumereau is een gezellig plein, omringd door houten huizen en diverse terrasjes. De Saint-Gatien kathedraal is het middelpunt van de stad. Bekijk de indrukwekkende glas-in-loodramen i deze grote gotische kathedraal.

Tours Frankrijk

Dag 14. Tours - Nederland

Afstand: 720 km || Reistijd: ongeveer 7 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 4119 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan