Vraag offerte

  Langs de kust en de Pyreneeën

De Pyreneeën zijn een indrukwekkende bergketen op de grens van Frankrijk en Spanje. Tijdens deze eigen vervoer reis bewonder je de hoogtepunten van deze bijzondere regio vol machtige pieken tot 3.000 meter hoog, groene valleien en nationale parken als Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Naast unieke natuurpracht bezoek je sfeervolle badplaatsen als Cadaqués en San Sebastian in Baskenland. Ook de Franse vestingstad Carcassonne, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de Catalaanse stad Gerona staan op het programma.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 4155 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Dijon

Afstand: 720 km || Reistijd: ongeveer 7 uur  

Je reis begint in Nederland.

Dijon is een suggestie. Uiteraard is het mogelijk een andere plaats te kiezen of om twee tussenstops in te plannen.

Het centrum van Dijon, Bourgogne

Dag 2. Dijon - Carcassonne

Afstand: 640 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

De middeleeuwse vestingstad Carcassonne is een echt hoogtepunt in Frankrijk. Het centrum is volledig gerestaureerd en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hart van de stad is La Cité, de oude citadel. De stad heeft een dubbele muur en diverse torens. De smalle stenen straatjes kronkelen omhoog en omlaag. Je vindt hier vele souvenirwinkels en restaurants.

Carcassonne Frankrijk

Dag 3. Carcassonne - Nationaal Park Pyreneeën

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Liefhebbers van wandelen en natuur kunnen hun hart ophalen in Nationaal Park Pyreneeën. Dit bijzondere park op de grens met Spanje zet zich in voor behoud van biodiversiteit waardoor je hier een gevarieerd landschap en meer dan 4000 verschillende diersoorten ziet. Maak eindeloze wandelingen en fietstochten of ga met één van de treintjes de bergen in. Wissel natuur af met een bezoek aan de prachtige steden en dorpen in de omgeving en leer alles over de Basken-cultuur.

Nationaal Park Pyreneeën

Dag 4. Nationaal Park Pyreneeën

Wandel door de mooie natuur in het zeer unieke keteldal Cirque de Gavarnie. Vanwege haar enorme omvang wordt Cirque de Gavarnie ook wel een natuurlijk amfitheater genoemd. Een populaire wandeling is die naar de waterval van Gavarnie, met ruim 400 meter hoogte is dit de hoogte waterval van Frankrijk. Het wandelpad loopt dwars door de prachtige vallei, langs het stromende beekje en richting de enorme rotswand waar de waterval vanaf klettert.

Cirque de Gavarnie, Nationaal Park Pyreneeën

Dag 5. Nationaal Park Pyreneeën - San Sebastian

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Welkom in San Sebastian, de gastronomische hoofdstad met de meeste Michelin-sterren per vierkante meter. Met zijn idyllische ligging aan een heldere baai met hagelwitte stranden zal San Sebastian je hart veroveren. Het sfeervolle Parte Vieja, het historische centrum, bestaat uit smalle straatjes, historische monumenten, barretjes en zeer vooraanstaande restaurants.

San Sebastian

Dag 6. San Sebastian - Huesca

Afstand: 250 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De middeleeuwse stad Huesca ligt op en rondom een heuvel. De kathedraal die boven de stad uitsteekt is niet te missen. Als je een wandeling door het oude centrum maakt, kom je nog veel meer prachtige bouwwerken tegen. Een prachtige bezienswaardigheid is het klooster van San Pedro el Viejo. Dit twaalfde-eeuwse klooster is een van de oudste Romaanse bouwwerken van Spanje.

Huesca

Dag 7. Huesca

Huesca is een perfecte uitvalsbasis voor de prachtige omgeving en wordt ook de toegangspoort voor de Pyreneeën genoemd. Salto de Roldán is een indrukwekkende rotsformatie op een half uurtje rijden ten noorden van Huesca, aan de voet van de centrale Pyreneeën. Het ligt in een imposante omgeving in het natuurpark Sierra y Cañones de Guara. Rijd je nog een uurtje noordelijker dan kom je in de spectaculaire Ordesa Vallei.

Huesca

Dag 8. Huesca - Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

In de Spaanse Pyreneeën vind je het Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Dit park staat vooral bekend om de aanwezigheid van de vele meren, het zijn er ruim 250. Daarnaast vind je er watervallen, bergen en heel veel mooie uitzichtpunten. In dit park raak je niet zomaar uitgekeken, want het heeft een oppervlakte van bijna 14.000 hectare. Een wandeling door het berglandschap van het park staat garant voor een dag vol verrassingen en indrukwekkende vergezichten.

Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Dag 9. Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Het Nationale Park kent twee grote toegangspoorten: Valle de Boí in het westen en het dorpje Espot in het oosten. Vanaf Espot bezoek je het bekendste meer van het park: Estany de Sant Maurici. Neem een bergtaxi en verwonder je over dit prachtige blauwe meer dat ingeklemd ligt tussen de bergen. Vanaf hier heb je de keuze uit verschillende wandelroutes. Loop bijvoorbeeld naar het meer van Ratera. Onderweg geniet je van mooie uitzichten en halverwege kom je de prachtige Ratera waterval tegen.

Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Dag 10. Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici - Gerona

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De Catalaanse stad Gerona vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd. De stad is door de eeuwen heen meerdere malen verwoest en weer opgebouwd, maar heeft zijn historische charme weten te behouden. Je vindt dit terug in het oude stadsdeel Barri Vell met de imposante kathedraal en de Joodse wijk El Call. Vanuit het nieuwe stadsdeel heb je vanaf de Sant Agustu brug een prachtig uitzicht op de stad en de kleurrijke hangende huizen.

Gerona

Dag 11. Gerona

Het oudste deel van de stad is de Joodse wijk El Call. De authentieke wijk ligt in Barri Vell op de rechteroever van de rivier de Onyar. Omdat El Call tegen een heuvel opgebouwd is zijn er veel trappen. Door de smalle steegjes en kleine pleintjes met terrassen doet de wijk erg sfeervol aan. Vanaf de twaalfde tot de vijftiende eeuw woonden veel Joden in deze wijk, daarna werden ze verdreven en werden delen van de wijk afgebroken. El Call is tegenwoordig weer geheel in originele staat gerestaureerd.

Joodse wijk El Call Gerona

Dag 12. Gerona - Cadaqués

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Het authentieke vissersdorpje Cadaqués ligt in het noordoostelijk puntje van de Costa Brava. Een schilderachtig dorpje met witgeschilderde huisjes, dat verscholen ligt in een baai op het schiereiland Cap de Creus. Cadaqués kreeg vooral bekendheid toen surrealistische schilders en schrijvers als Dalí, Lorca, Picasso, Miro en Chagall zich in Cadaqués vestigden. Het bijzondere licht, de kunstzinnige vormen van het schiereiland Cap de Creus en de prachtige natuur was de inspiratiebron voor hun werk.

Cadaques

Dag 13. Cadaqués

Op een halfuurtje rijden van Cadaqués ligt het nationale park Cap de Creus. Een mooie route met kronkelende wegen brengt je naar dit bijzondere schiereiland. Cap de Creus was een geliefde inspiratiebron voor de kunstenaar Salvador Dalí. Het woeste, maanachtige landschap is gevormd door de stevige wind en de golvende zee. Vanaf het hoogste punt van het park bij de vuurtoren heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de ruige kustlijn.

Nationaal Park Cap de Creus

Dag 14. Cadaqués - Dijon

Afstand: 730 km || Reistijd: ongeveer 7 uur  

Dijon is een suggestie. Uiteraard is het mogelijk een andere plaats te kiezen of om twee tussenstops in te plannen.

Paleis van de hertogen van Bourgondië, Dijon

Dag 15. Dijon - Nederland

Afstand: 720 km || Reistijd: ongeveer 7 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 4155 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan