Vraag offerte

  Schotse Hooglanden

Rondreizen in de Schotse Hooglanden met je eigen auto! Je autoreis start vanaf de ferryhaven van Newcastle waarna je een aantal van de mooiste natuurgebieden van het Verenigd Koninkrijk bezoekt. Je bezoekt het bruisende, historische Edinburgh, de grillige westkust van Schotland en komt langs afgelegen stranden en beroemde meren zoals Loch Ness en Loch Lomond. Reis met je eigen auto naar de Schotse hooglanden voor een ritje met de Jacobite-stoomtrein, de trein die je vast herkent uit de Harry Potter-films. Onmisbaar op de route is natuurlijk het Isle of Skye, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. In Newcastle zet je je eigen auto weer op de ferry en vaar je terug naar IJmuiden.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Reis van dag tot dag

Dag 1. IJmuiden haven (Nachtboot naar Newcastle)

Afstand: 490 km || Reistijd: ongeveer 16½ uur  

Je reis begint in IJmuiden.

Jouw vakantie gaat beginnen aan boord van DFDS Seaways. Eind van de dag rij je naar de ferryhaven van IJmuiden om aan boord te gaan van de nachtboot. De ferry is voorzien van alle gemakken zoals restaurants, cafés met live entertainment en speelruimtes voor de kinderen.

De boot vertrekt om 17.30 uur (o.v.) en brengt je comfortabel van IJmuiden naar het Noord-Engelse Newcastle.

DFDS Seaways IJmuiden Newcastle

Dag 2. Newcastle haven - Edinburgh

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dit traject bevat een ferry van IJmuiden naar Newcastle.

De nachtboot komt om ca. 9.15 uur aan in de haven van Newcastle. Je kunt direct je weg vervolgens naar Edinburgh.

Edinburgh is de hoofdstad, maar het is niet de grootste stad van Schotland. Het welbekende Edinburgh Castle valt niet te missen. Dit kasteel ligt bovenop een hoge rots waar vandaan je bijna heel de stad overziet. Wandel door het historische centrum over geplaveide straatjes, langs middeleeuwse gebouwen en prachtige parken. Neem deel aan een spooktocht of waai lekker uit langs de rivier Water of Leith.

Edinburgh

Dag 3. Edinburgh

Edinburgh bestaat uit twee delen, Old Town en New Town. De bezienswaardigheden in Old Town zijn het kasteel en de hoofdstraat Royal Mile. Over Old Town doen veel spannende en duistere verhalen de ronde. Een centrale rol is daarbij weggelegd voor de 'closes'. Dit zijn smalle steegjes aan weerszijden van de Royal Mile. Ook bevindt zich hier een labyrint van gangen, kerkers en gewelven onder het straatniveau, waar dingen gebeurden die het daglicht niet konden verdragen. Je zult al snel zien dat er een keur aan Ghost Tours wordt aangeboden in Edinburgh.

Closes, Edinburgh

Dag 4. Edinburgh - Loch Lomond

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

In het midden van Trossachs Nationaal Park ligt Loch Lomond. Met zijn gigantische oppervlakte van 71 vierkante kilometer en zijn prachtige omgeving is dit de ideale plek voor wandelaars, watersporters en vissers. De ligging in het Nationaal Park is fenomenaal: een indrukwekkend berglandschap vormt het achtergronddecor van het meer. Strek je benen, sta oog in oog met roofvogels of laat je rondvaren.

Loch Lomond

Dag 5. Loch Lomond - Fort William

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Aan de voet van de imposante berg Ben Nevis ligt Fort William. Het stadje staat vooral bekend om de prachtige omliggende natuur: niet voor niets wordt het ook wel de 'Outdoor Capital of the UK' genoemd. Ook in het stadje zelf is genoeg moois te zien: bezoek het West Highland Museum of bewonder de oude kasteelruïne. Een aanrader is ook de rit met de Jacobite-stoomtrein over het viaduct dat je wellicht herkent uit de Harry Potter-films.

Fort William

Dag 6. Fort William

Ben Nevis is de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk met een hoogte van 1.345 meter. De sportieve wandelaar kan op eigen houtje een tocht maken naar de top van de berg. De route start vanaf het bezoekerscentrum, heen en terug duurt de wandeling zeven tot negen uur. Op de top word je getrakteerd op geweldige uitzichten over de Schotse Hooglanden en de omliggende meren en bergen. Vergeet niet om een kijkje te nemen aan de noordzijde, waar metershoge kliffen voor een adembenemend uitzicht zorgen. Je vindt het Ben Nevis-bezoekerscentrum net buiten het centrum van Fort William.

Ben Nevis

Dag 7. Fort William - Isle of Skye

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het adembenemende Isle of Skye is het grootste eiland van de Schotse Binnen-Hebriden. Met zijn steile kliffen, spitse bergtoppen, sprookjesachtige landschappen en overweldigende uitzichten is Skye een paradijs voor natuurliefhebbers. Op Skye kom je ogen tekort: bezoek in ieder geval het charmante havenstadje Portree, wandel door de Red Hills en bewonder Kasteel Dunvegan.

Isle of Skye

Dag 8. Isle of Skye

De prachtige bergketen Quiraing is een waar walhalla voor natuurfotografen, mountainbikers en wandelaars. Het is tevens een van de bekendste bezienswaardigheden van Skye. En terecht: met zijn steile kliffen en geweldige uitzichten is dit een van de mooiste plekken op het eiland. Je kunt er prachtige wandelingen maken.

Quiraing

Dag 9. Isle of Skye - Loch Ness

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Of je nou gelooft in het monster van Loch Ness of niet, laat je verleiden om het toch met eigen ogen te bekijken. Je zal hoe dan ook verrast worden door de bijzondere omgeving van het meer. Direct aan de oever van Loch Ness liggen de ruïnes van Urquhart-kasteel. Vroeger was dit een van de grootste kastelen in Schotland. Geniet van de prachtige Schotse natuur, dompel je onder in de legende rondom Nessie en leer van alles over de geschiedenis van dit unieke stukje Schotland.

Loch Ness

Dag 10. Loch Ness - Pitlochry

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Te midden van prachtige natuur ligt het pittoreske stadje Pitlochry. Het grotendeels in victoriaanse stijl gebouwde stadje is een populaire toeristenbestemming. Bewonder de dam met de beroemde visladder en verken Explorers Garden. Ook de omgeving heeft veel moois te bieden: wandel in het bosrijke gebied rondom Pitlochry en bezoek de imposante kastelen in de Perthshire-regio.

Pitlochry

Dag 11. Pitlochry - IJmuiden haven (Nachtboot)

Afstand: 470 km || Reistijd: ongeveer 9 uur  

Na het ontbijt kun je alvast richting Newcastle rijden en een stop maken bij het uitzonderlijk mooie kustgebied, de Northumberland Coast. De kust van Northumberland wordt gekenmerkt door brede, uitgestrekte stranden, zandduinen en weidse vergezichten.

In de loop van de dag word je verwacht in de haven van Newcastle voor de nachtboot naar IJmuiden. De boot vertrekt om 17.00 uur en je moet een uur voor vertrek aanwezig zijn.

Northumberland Coast

Dag 12. Aankomst IJmuiden haven

Na een nacht aan boord van de cruiseferry van DFDS Seaways kom je uitgerust aan in de haven van IJmuiden. Je hebt voldoende tijd om aan boord te ontbijten. Om 9.45 uur komt de boot aan en rij je terug naar huis. Jouw vakantie zit er helaas op. We hopen dat je een prachtige reiservaring rijker bent!

Je reist terug naar huis.

DFDS Seaways IJmuiden Newcastle

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan