Vraag offerte

  Boheems Paradijs

Reis met eigen vervoer via Nationaal Park de Harz in Duitsland naar de diepe kloven en groene bergen van de Tsjechische Bohemen. Onderweg bezoek je uitgebreid het natuurgebied van het Boheemse Paradijs waar basalten rotspilaren en historische kastelen te vinden zijn. Wandel vervolgens rond in de sprookjesachtige hoofdstad Praag en geniet tot slot van de geneeskrachtige bronnen van Karlovy Vary. Op de terugreis maak je een stop in de historische Duitse stad Weimar.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1946 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Nationaal Park Harz

Afstand: 450 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Je reis begint in Nederland. Vervolgens rijd je naar Nationaal Park Harz.

Nationaal Park Harz heeft een afwisselend en wonderbaarlijk berglandschap en beslaat 247 vierkante kilometer. Luister naar de stilte in de dichte bossen of verwonder je over de rotsen, kliffen en de uitgestrekte natuur. Beklim de 1141 meter hoge berg, de Brocken en geniet van het fenomenale uitzicht. Nationaal Park Harz heeft maar liefst acht bezoekerscentra, waar je meer te weten komt over het landschap en de flora en fauna van dit gebied.

Wandelen Harz

Dag 2. Nationaal Park Harz - Nationaal Park Boheems Zwitserland

Afstand: 340 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Stap binnen in de sprookjesachtige bossen van Nationaal Park Boheems Zwitserland of České Švýcarsko in het Tsjechisch. Dichtbegroeide bossen wisselen hier af met diepe kloven, groene valleien en de meest bijzondere rotsformaties. Neem vooral een kijkje bij de gigantische natuurlijke zandstenenboog Pravcická brána. Maar de mogelijkheden en wandeltochten zijn eindeloos in het park. Wandel naar de hoogste piek Děčínský Sněžník of verken al glijdend in een bootje de verborgen plekjes van de kloven. Het plaatsje Děčín aan de zuidkant van het park heeft veel historie en een prachtig kasteel.

Boheems Zwitserland Nationaal Park

Dag 3. Nationaal Park Boheems Zwitserland

Je komt bijna ogen en dagen tekort in Boheems Zwitserland. Met een prachtige wandeling door de bossen bereik je de grootste natuurlijke zandstenen boog van Europa, de Pravcická brána. Vanaf hier is het uitzicht op de omgeving adembenemend. Ook buiten de parkgrenzen houdt het natuurschoon niet op. Het nationale park loopt over in het Nationaal Park Saksisch Zwitserland in Duitsland. Aan deze kant zijn de rotsformaties en brug van Bastei de grootste bezienswaardigheid. Ten oosten van Boheems Zwitserland bezoek je de Panská skála, een bijzondere rotsformatie van duizenden basaltzuilen.

Boheems Zwitserland Nationaal Park

Dag 4. Nationaal Park Boheems Zwitserland - Boheems Paradijs

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Wie aan het Boheems Paradijs denkt, denkt aan de meest spectaculaire rotsen. De meeste bekende zijn de Prachovské Skály rotsen. Wandel tussen 300 metershoge pilaren door of bewonder het uitzicht van bovenaf. De uitgestrekte natuur van het Boheems Paradijs is geliefd onder rotsklimmers en andere actievelingen voor raften, mooie wandelingen en kajaktochten. Daarnaast zit het gebied vol met kastelen en ruïnes. De ruïnes van het Felsenburg Vranov kasteel wordt als het grootste rotskasteel van de Bohemen beschouwd.

Boheems Paradijs, Bohemen

Dag 5. Boheems Paradijs

Het typische grotstadje Hrubá Skála is een prima uitvalsbasis voor je ontdekking door het Boheems Paradijs. Bezoek hier eerst het Hrubá Skála kasteel boven op een rots en wandel vervolgens tussen metershoge bomen naar de Hruboskalsko rotsen. Om vrijwel iedere hoek stuit je al op een enorme zandstenen pilaar.

Boheems Paradijs

Dag 6. Boheems Paradijs

Hoog boven het Boheems Paradijs kijken de twee torens Baba (47 meter) en Panna (57 meter) over de bosrijke omgeving uit. De Burcht Trosky is één van de van de meeste bezochte burchten in Tsjechië. Enthousiastelingen die de torens van deze ruïne beklimmen worden bovenin met een waanzinnig uitzicht beloond. Ook dichterbij de grond is voldoende te beleven, een gids vertelt je in de zomermaanden tussen de overblijfselen graag meer over de geschiedenis en achtergrond van het kasteel.

Kasteelruïne Trosky, Boheems Paradijs

Dag 7. Boheems Paradijs - Praag

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Welkom in Praag, ‘de gouden stad met de honderd torens’. Houd je van mooie, historische gebouwen? Dan ben je hier op de juiste plek. Na een beklimming van de burchtheuvel met het kasteel van Praag is er volop keuze. Wordt het een bezoek aan de Sint-Vituskathedraal, ga je even terug in de tijd in het Gouden Straatje of wil je de wisseling van de wacht meemaken? Daal weer af naar de stad voor een kijkje in de Joodse Wijk of ga winkelen op het Wensceslausplein.

Praag Bohemen

Dag 8. Praag

Voor een bezoek aan het oude centrum begin je op het Oude Stadsplein om even stil te staan bij de Astronomische Klok, een bijzonder middeleeuws uurwerk. Loop daarna over de Karelsbrug met zijn tientallen standbeelden, hét icoon van de stad. Snuffel ook even bij de vele souvenirs die op de brug worden aangeboden.

Astronomische Klok Praag

Dag 9. Praag - Pilsen

Afstand: 100 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Pilsen, de naam zegt het al: het is de stad van het bier. Lust je wel een goudgele rakker, dan is dit the place to be. De stad heeft veel lokale brouwerijen en natuurlijk de meest bekende Pilsner Urquell Brouwerij. Toch is Pilsen niet alleen een bierstad, het historische centrum staat vol oude gebouwen met prachtige architectuur. Met name het plein van de Republiek is prachtig met vele oude gebouwen als het stadhuis en de kathedraal.

Pilsen, Bohemen

Dag 10. Pilsen - Karlovy Vary

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De warmwaterbronnen van de stad trokken eeuwen geleden al de aandacht van beroemdheden zoals Mozart, Goethe en Napoleon. Karlovy Vary, ook wel bekend onder de Duitse naam Karlsbad, is om deze reden nog steeds een geliefde bestemming. Aan het zout- en zwavelhoudend water worden nog steeds heilzame eigenschappen toegeschreven. Hoe dan ook, de warme baden zijn sowieso genieten.

Karlovy Vary

Dag 11. Karlovy Vary

Karlovy Vary is ook een mooie stad om te zien. Wandel langs de prachtige gebouwen op de boulevard Stara Louka en bezoek de warmwaterbronnen en de zuilengang van Mlýnská kolonáda. Koop een typische drinkbeker met tuit als souvenir en gebruik deze meteen om water uit een van de bronnen te tappen. Vanaf de uitkijktoren Diana heb je een prachtig uitzicht over de stad, waarbij de orthodoxe Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal en de barokke Maria Magdalenakerk direct in het oog springen.

Mlynska Colonnade Karlovy Vary

Dag 12. Karlovy Vary - Weimar

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Voor liefhebbers van de Duitse geschiedenis en cultuur is een bezoek aan Weimar een hoogtepunt. De stad heeft een historisch centrum met kleurrijke huizen en het prachtige Slot Belvedere. Een van de grote publiekstrekkers in Weimar is de schitterende Hertogin Anna Amalia-bibliotheek. Veel mensen komen ook naar Weimar voor een bezoek aan het indrukwekkende concentratiekamp Buchenwald, op zo’n tien kilometer van het stadscentrum.

Weimar

Dag 13. Weimar - Nederland

Afstand: 560 km || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1946 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan