Vraag offerte

  Going Urbanana

Kijk je vanuit een satelliet naar Keulen, Düsseldorf en het Ruhrgebied, dan zie je dat deze stedelijke regio de vorm van een banaan heeft. Vandaar dat deze urban jungle ook wel 'urbanana' genoemd wordt. Hier in het westen van Duitsland ontdek je creatieve en bijzondere hotspots. Grote steden als Essen, Duisburg en Dortmund staan bekend als de 'Kohlenpott'. Vroeger was dit gebied het centrum van de kolenindustrie, maar tegenwoordig ga je hier op avontuur naar bruisende steden en industrieel erfgoed. Het Ruhrgebied is trendy en heeft vele gezichten. Kortom: meer dan een bezoekje waard!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 565 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Keulen

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je reis begint in Nederland.

In Keulen (Cologne, Köln) komt verveling niet voor in het woordenboek. Musea, sport, geschiedenis, bier: waar je ook voor kiest, begin je bezoek in ieder geval bij de prachtige kathedraal met zijn twee opvallende torens. Deze derde grootste stad van Duitsland werd al in 38 voor Christus gesticht door de Romeinen. Een hotspot is de trendy wijk Belgisches Viertel met zijn hippe winkels en restaurants en een bruisend nachtleven.

Keulen

Dag 2. Keulen - Düsseldorf

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Düsseldorf ligt net over de grens met Nederland. Bezoek de bijzondere gebouwen vol historie, de prachtige musea en vergeet ook zeker niet om op de televisietoren te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. Liefhebbers van architectuur zijn op hun plek in de Medienhafen, waar je veel moderne gebouwen vindt. Voor een ruime keus aan eettentjes en een bruisende sfeer raden we de Carlsplatz aan. In de wijk Flingern moet je zijn voor die toffe vintagewinkels en de hippe urban wijk Unterbilk is een echte geheimtipp, ssstt...

Düsseldorf

Dag 3. Düsseldorf - Duisburg

Afstand: 20 km || Reistijd: ongeveer 0½ uur  

De markantste plek in Duisburg is zonder twijfel het Landschapspark Duisburg-Noord. De voormalige ijzersmelterij strekt zich uit over 180 hectare en is omgetoverd tot een industrieel pareltje. Beklim het platform van hoogoven 5 voor een geweldig uitzicht en ga klimmen in de ertsbunker. Tussen de hoogovens zijn regelmatig concerten, lezingen en filmvoorstellingen. In het Angerpark staat het bewandelbare kunstwerk Tiger & Turtle.

Duisburg

Dag 4. Duisburg - Essen

Afstand: 20 km || Reistijd: ongeveer 0½ uur  

De industriële oorsprong van de stad Essen komt naar voren bij de historische Zollverein-kolenmijn. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met meerdere musea en interactieve tentoonstellingen. Tegenwoordig staat de mijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zollverein kolenmijn Essen

Dag 5. Essen - Dortmund

Afstand: 40 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Vandaag verken je de grootste stad van het Ruhrgebied: Dortmund. Waar Dortmund groot werd door de mijn- en staalindustrie draait nu alles om bier, voetbal, hightechindustrie en kunst (niet per se in die volgorde). De musea illustreren dit mooi. Je hebt onder andere de keus uit de Dortmunder U (museum voor kunst & creativiteit), het Voetbalmuseum, Brouwerijmuseum en het Industriemuseum. Ga naar de Phoenixsee voor een mooie wandeling langs het water.

Dortmund

Dag 6. Dortmund - Nederland

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 565 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan