Vraag offerte

  Vulkaaneifel en Moezelvallei

Glooiende heuvels, dichte bossen, vulkanische meren, kleine riviertjes en karakteristieke dorpjes: dat is Nationaal Park Eifel. Deze autoroute brengt je niet alleen naar de indrukwekkende Eifel, maar ook naar de lieflijke Moezelvallei, de indrukwekkende Saarschleife bij Mettlach en naar historische steden als Koblenz en Trier. In de idyllische wijnstadjes als Cochem langs de Moezel struin je door de smalle steegjes, langs vakwerkhuizen en historische wijnkelders. De prachtige wijnvelden met Riesling druiven en de eeuwenoude burchten maken deze afwisselende reis compleet. En dit alles op maar een paar uurtjes rijden vanaf huis!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Nationaal Park Eifel

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je reis begint in Nederland.

Glooiende heuvels, dichte bossen, vulkanische meren, kleine riviertjes en karakteristieke dorpjes: dat is Nationaal Park Eifel, vlak bij de Belgische grens. Het belangrijkste bezoekerscentrum ligt in Vogelsang in een destijds door de nazi's gebouwd kasteel. Ga wandelen, fietsen of stap in een koets en ontdek het gebied op een totaal andere manier. Verspreid over het park zijn nog meer bezoekerscentra en informatiepunten om je van alle nuttige informatie te voorzien.

Nationaal Park Eifel

Dag 2. Nationaal Park Eifel

Ver weg van grote steden is er in het park ’s nachts erg weinig lichtvervuiling. Dit maak het bij uitstek geschikt om sterren te kijken. Speciaal hiervoor is een sterrenwacht opgezet bij het Nationaal Park-Centrum Eifel. Hier worden speciale avonden georganiseerd, waarbij je op pad gaat voor een unieke sterrenwandeling. Beleef de grote hoeveelheid schitterende sterren aan de hemel.

Sterrenhemel in Nationaal Park Eifel

Dag 3. Nationaal Park Eifel - Koblenz

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Koblenz ligt aan de samenkomst van de rivier de Rijn en de Moezel. In deze stad vind je veel oude gebouwen en monumenten, waarvan sommige op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Een leuk uitstapje is die naar Fort Ehrenbreitstein, een prachtig fort met een panoramisch uitzicht over de rivieren en de stad. Maak hierna een wandeling over de boulevard langs de Rijn en stop op voor een boottocht voor een heel ander kijkje op de stad.

Koblenz

Dag 4. Koblenz

In Koblenz vind je een mengelmoes van het romantische Rijndal, de Pruisische oudheid en de relaxte Franse levensstijl. Pak de kabelbaan, bezoek het fort en sta even stil bij het prachtige uitzicht over de rivieren en de stad. Eenmaal beneden kun je het Kiespaleis bezoeken of het centrum induiken en lekker gaan shoppen op de Löhrstraat.

Kiespaleis Koblenz

Dag 5. Koblenz - Cochem

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Vandaag staat een panoramische route met schilderachtige dorpen en hellingen vol wijngaarden op het programma. De B53 slingert via de linker- en rechteroever langs de rivier de Moezel. Onderweg heb je voldoende tijd om even uit te stappen bij de indrukwekkende Burg Eltz, een middeleeuws kasteel op een hoge rots bij Wierschem.

Aan de rivier de Moezel ligt het schilderachtige wijnstadje Cochem. Het paradepaardje van de stad is de rijksburcht, die honderd meter boven de stad uittorent en een ware blikvanger is. Gekleurde vakwerkhuizen, kronkelige steegjes en traditionele wijnkelders domineren het straatbeeld van de stad. Cochem wordt omringd door prachtige natuur met tal van wandel- en fietsroutes langs wijngaarden, oude burchten en pittoreske dorpjes.

Cochem

Dag 6. Cochem

De bekendste bezienswaardigheid van Cochem is de rijksburcht. De prachtige burcht ligt op een heuvel en torent honderd meter boven de stad en de rivier de Moezel uit. Het slot werd in de elfde eeuw gebouwd, maar in de zeventiende eeuw werd het verwoest door Franse troepen. Jarenlang bleef de ooit zo machtige burcht een vervallen plek, tot de ruïne halverwege de negentiende eeuw voor een habbekrats werd gekocht door de Berlijnse industrieel Louis Fréderic Jacques Ravené. Tegenwoordig huisvest het oude slot een museum.

Rijksburcht

Dag 7. Geierlay hangbrug

De Geierlay hangbrug bij Mörsdorf is de op een na langste en meest spectaculaire hangbrug van Duitsland. De brug ligt op een half uur rijden van Cochem en is 360 meter lang en hangt op honderd meter boven het Mörsdorfer Bachtal. De Geierlay is gebouwd naar het voorbeeld van Nepalese hangbruggen en hangt tussen twee bruggenhoofden. De brug is het hele jaar door toegankelijk.

Wandeltip: De Geierlayschleife is een bijzondere wandelroute van ongeveer 6,5 kilometer lang in de omgeving van de hangbrug Geierlay. Je loopt over de Geierlay, maar, ook heel erg indrukwekkend, er onderdoor. Verder bewandel je ook een stukje van de Saar-Hunsrück-Steig.

Hangbrug Geierlay, Morsdorf

Dag 8. Cochem - Trier

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De grote markt van Trier is een ontzettend mooi plein. Rond het plein staan kleurrijke huizen, die in oorsprong variëren van de middeleeuwen tot de Renaissance. Dit centrale punt van Trier, met in het midden de vergulde Petrusfontein uit 1595, staat in de zomer vol met terrassen. In de winter wordt hier een kerstmarkt gehouden. Het is er in elk geval altijd gezellig en het plein is echt het middelpunt van de stad.

Trier Hauptmarkt

Dag 9. Trier

In Trier, de oudste stad van Duitsland, treed je in de voetsporen van de Romeinen. Geen enkele andere plaats ten noorden van de Alpen heeft zoveel overblijfselen uit de Romeinse tijd als deze stad. Maak een rondje langs de overblijfselen uit deze tijd, zoals de indrukwekkende stadspoort Porta Nigra en het Romeinse amfitheater. Veel van deze restanten staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Trier Porta Nigra

Dag 10. Trier - Saarbrücken

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Het oorspronkelijke Saarbrücken ligt op de linkeroever en wordt door de Alte Brücke verbonden met de gezellige wijk St. Johann. Vanaf de rivier de Saar vormen de Ludwigskerk en het prachtige kasteel van Saarbrücken het symbool van de stad. Breng een bezoek aan het Historisch Museum Saar en maak kennis met de geschiedenis van de stad die vaak een onderdeel was van de strijd tussen Duitsland en Frankrijk.

Saarbrucken

Dag 11. Saarbrücken - Nederland

Afstand: 460 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan