Vraag offerte

  Romantische Strasse

Een van de bekendste toeristische routes in Duitsland is de Romantische Strasse. Deze reis loopt dwars door Beieren van Füssen aan de voet van de Alpen naar Würzburg aan de rivier de Main. Via de hoge toppen van de Beierse Alpen verandert het landschap geleidelijk in glooiende heuvels met bossen en rivierdalen. Absolute hoogtepunten in deze rondreis zijn sprookjeskasteel Neuschwanstein en het pittoreske middeleeuwse stadje Rothenburg ob der Tauber.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1647 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Füssen

Afstand: 810 km || Reistijd: ongeveer 8 uur  

Je reis begint in Nederland.

Tegen de Oostenrijkse grens, aan de voet van de Alpen, ligt de Beierse stad Füssen. De stad is het zuidelijk eindpunt van Duitslands meest bekende en mooiste toeristische route: de Romantische Strasse. Kasteel Neuschwanstein was de trots van voormalig koning Ludwig II en is het hoogtepunt van je bezoek aan de stad. In het oude centrum waan je je in mediterrane sferen tussen de middeleeuwse herenhuizen, barokke kerken en vele cafés en restaurants.

Füssen

Dag 2. Füssen - Augsburg

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Deze ochtend kun je Kasteel Neuschwanstein bezoeken, voordat je naar universiteitsstad Augsburg rijdt. De waterrijke stad Augsburg is een van de oudste steden van Duitsland. De stad telt meer bruggen dan Venetië en barst van de parken en tuinen. Hier gaat moderne architectuur hand in hand met invloeden van de Romeinen en de renaissance.

Augsburg

Dag 3. Augsburg - Dinkelsbühl

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Kronkelende straatjes met historische vakwerkhuizen kenmerken het ommuurde stadje Dinkelsbühl aan de Romantische Strasse. In het pittoreske centrum staat een van de bekendste vakwerkhuizen van Duitsland, hotel "Deutsches Haus". Maak een wandeling langs de oude stadsmuren, torens en stadsgrachten en waan je terug in de middeleeuwen.

Dinkelsbuhl

Dag 4. Dinkelsbühl - Rothenburg ob der Tauber

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Rothenburg ob der Tauber is een van de hoogtepunten van de Romantische Strasse. Een bezoek aan het stadje is een stap terug in de tijd. Alles doet je denken aan de middeleeuwen, van de kerken tot de musea en van de oude stadsmuur tot het marktplein. Dwaal door de kleurrijke straten met prachtige vakwerkhuizen voor een uniek kijkje in deze stad.

Rothenburg

Dag 5. Rothenburg ob der Tauber

Je kunt makkelijk een volle dag rondkijken in het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber. Het centrum is volledig omringd door een veertiende-eeuwse stadsmuur. Een groot deel van die muur is intact en leent zich perfect om de stad vanuit een ander oogpunt te zien. Deze rondwandeling van zo’n drie kilometer biedt je een prachtig uitzicht over de stad. Bovendien kom je tijdens het wandelen tientallen oude stadspoorten en torens tegen, zoals de Galgentor en de Kobolzeller Turm.

Stadspoorten in Rothenburg ob der Tauber

Dag 6. Rothenburg ob der Tauber - Würzburg

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In Würzburg zit je goed voor een mix van fascinerende kunst, de lekkerste Frankische wijnen en prachtige gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf het fort Marienberg en struin rond op het gezellige Marktplein.

Fort Marienberg, Würzburg

Dag 7. Würzburg - Nederland

Afstand: 510 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1647 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan