Vraag offerte

  Zweden en meer

Met de rondreis Zweden en meer maak je een compacte trip naar Zuid-Zweden met eigen vervoer. Verwonder je over de uitgestrekte bossen en honderden meren. Je bezoekt de hoofdstad Stockholm, gebouwd op veertien eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Je bezoekt de grootste meren van Zweden, Vättern en Vänern en wandelt over vlonderpaden in nationaal park Store Mosse. Vergeet niet het Pippi Langkous huis te bezoeken een Vimmerby en maak een uitstapje naar het eiland Öland voor de kust bij Kalmar.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3344 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Nederland - Kopenhagen

Afstand: 750 km || Reistijd: ongeveer 9 uur  

Je reis begint in Nederland. Vervolgens rijd je naar Kopenhagen.

Het is misschien wel de leukste stad van Denemarken: Kopenhagen. De Deense hoofdstad heeft veel bezienswaardigheden, maar voelt toch gemoedelijk aan. Dat komt onder andere doordat de kleurrijke stad uitstekend per fiets te ontdekken is, iets waar zowel bezoekers als de inwoners van Kopenhagen graag gebruik van maken. Bezoek de paleizen van de koninklijke familie, het kleurrijke straatje Nyhavn met haar oude schepen, het oude pretpark Tivoli en oordeel zelf of je het beeld van de Kleine Zeemeermin de moeite waard vindt. Wil je het proeven van de Deense cultuur letterlijk nemen? Bezoek dan ook de Carlsberg brouwerij en de food market in de Torvehallerne.

Kopenhagen, zeemermin

Dag 2. Kopenhagen - Kalmar

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Voordat je via de imposante Ölandsbrug naar het eiland Öland rijdt is een bezoek aan de stad Kalmar zeker de moeite waard. Het slot van Kalmar schittert vanaf het water en is een van de best bewaarde renaissance kastelen van Zweden. Nog een blikvanger is de kathedraal van Kalmar met de bronsgroene torens aan weerszijden. Maak een wandeling door de stadsparken richting het oude stadshart Gamla Stan. Hier staan de schattige huisjes Tripp Trapp Trull op je te wachten.

Kalmar, Zweden

Dag 3. Kalmar

Heb je alle hoekjes van Kalmar gezien? Steek dan de brug over naar Öland. Dit is het op een na grootste eiland van Zweden en zelfs onder de koninklijke familie een geliefde plek om vakantie te vieren. Met een fiets verken je gemakkelijk de vele mooie plekjes op het eiland. Fiets langs prachtig overgebleven windmolens en door de kleine dorpjes. Stop onderweg om het koninklijke zomerverblijf Paleis Solliden en de ruïnes van het kasteel Borgholm te bekijken. In het zuiden ontdek je het natuurreservaat Ottenby met haar vele vogelsoorten en de vuurtoren Långe Jan.

Kalmar, Zweden

Dag 4. Kalmar - Vimmerby

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het charmante stadje Vimmerby ligt in het noorden van Småland. De stad kent een lange geschiedenis, dit kun je allemaal ontdekken in het Stadsmuseum Nachtegaal. De beroemdste inwoner van Vimmerby is Astrid Lindgren, de schrijfster van onder andere de Pippi Langkous verhalen. Niet alleen fans van Astrid Lindgren zullen blij worden van Vimmerby, ook liefhebbers van motorcross zitten hier helemaal goed. In Vimmerby staat een van Europa's grootste musea voor motorfietsen en motorcross.

Astrid Lindgrens Wereld Vimmerby

Dag 5. Vimmerby - Stockholm

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Welkom in Stockholm! Deze bijzondere hoofdstad is op veertien eilanden gebouwd die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Maak een fietstocht over het groene eiland Djurgården, zing mee met hits als Waterloo en Mamma Mia in het ABBA museum en maak een rondvaart langs de eilanden. Bekijk daarna de wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis en struin door de smalle straatjes vol gekleurde huizen in Gamla Stan. Voel je een echte Zweed als je op een terrasje geniet van een ‘fika’: koffie met wat lekkers.

Stockholm Zweden

Dag 6. Stockholm

Bij een stedentrip Stockholm mag een wandeling door Gamla Stan niet ontbreken. Deze wijk op het eiland Stadsholmen vormt het oude centrum van de stad. Hier zijn de huizen okergeel, oranje of rood geschilderd- een feestje voor fotografen! Smalle straatjes, klinkerpaden, oude gebouwen en pleintjes maken het sfeerbeeld compleet. Kijk zeker even bij de Mårten Trotzig steeg; met een breedte van 90 centimeter het smalste straatje van Gamla Stan. Stop ook zeker even bij het Stortorget plein, het Koninklijk Paleis en de kathedraal.

Gamla Stan Stockholm

Dag 7. Stockholm - Karlstad

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Karlstad ligt op de noordelijke oever van het Vänernmeer en wordt vaak als uitvalsbasis gebruikt voor de prachtige natuur in de omgeving. De rivier Klarälven stroomt dwars door de stad en mondt via acht rivierarmen uit in het Vänernmeer, het grootste meer van Zweden. Dit stuk is 's werelds grootste zoetwaterdelta. Bezoek de diverse eilanden op het Vänern met een bootje of een kano of neem de bootbus. In de bossen rond het meer komen elanden, wolven en zelfs beren voor.

Karlstad Zweden

Dag 8. Karlstad

Karlstad is een gezellige universiteitsstad met een mooie kathedraal en meerdere musea. Wandel eens langs de oever van het Vänernmeer en pak een terrasje bij de binnenhaven van Karlstad. Het stadspark Mariebergsskogen ligt wat ten zuiden van het centrum. Pak de Conrad Höök trein en laat je rijden over de smalle weggetjes door het bos en langs het meer. Ook kun je genieten van een fijn zandstrand.

Mariebergsskogen Karlstad

Dag 9. Karlstad - Vättermeer

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Ook het Vättermeer zou zijn eigen mythologisch watermonster hebben. Ga je op zoek naar deze Zweedse Nessie of houd je liever voet aan land? Rondom het meer liggen een aantal prachtige plaatsen, Jönköping, Vadstena, Askersund en Karlsborg. Op het meer kun je het het eiland Visingo bezoeken of de omgeving verkennen op de oudste stoomboot van Zweden: de Trafik. Bij Jönköping ligt een prachtig wit zandstrand om heerlijk een middag te relaxen.

Vättermeer, Småland

Dag 10. Vättermeer - Nationaal Park Store Mosse

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Een groot moeras, dat is de letterlijke vertaling van Nationaal Park Store Mosse. Niet verwonderlijk als het prachtige landschap grotendeels uit moeras bestaat, afgewisseld met beboste duinen en veen. In het waterrijke gebied voelen vele vogels zich thuis. Tuur vanuit de observatiehut om vogels te spotten. Wandel over vlonders en wie weet sta je onderweg ook nog oog in oog met een vosje of een eland!

Store Mosse Nationaal Park, Zweden

Dag 11. Nationaal Park Store Mosse

Wandelen is dé activiteit in Nationaal Park Store Mosse. Loop de mooie Lilla lövön wandeling van ruim zes kilometer die deels over vlonderpaden en het prachtige veengebied gaat. Advies is om wel waterdichte schoenen aan te doen zodat de wandeling tot het eind leuk blijft. Of trek laarzen of sneeuwschoenen aan om de drassige gebieden makkelijker te doorkruisen. Voor kinderen is de leuke Transtigen route bedacht.

Wandelen, Store Mosse Nationaal Park

Dag 12. Nationaal Park Store Mosse - Ystad

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De middeleeuwse stad Ystad is vooral bekend vanwege de boeken en films van de fictieve inspecteur Wallander. Ga op zoek naar de plekken van deze inspecteur tijdens een wandeling door de stad. Neem een kijkje bij de Mariakerk en de abdij als je meer over de geschiedenis van Ystad wilt weten. Of ga op kastelenjacht en bezoek het Marsvinsholms kasteel in Ystad en het Glimmingehus op een half uur rijden.

Ystad, Skåne

Dag 13. Ystad - Møn

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Het is een indrukwekkend natuurspektakel van Denemarken: de spierwitte krijtrotsen van Møns Klint. Je vindt ze op het eiland Møn, een heuvelachtig en groen eilandje in de Oostzee. Maak een wandeling bovenop of onder de kliffen en kijk goed om je heen, je kunt hier namelijk nog steeds fossielen vinden. maak een ritje met de auto over het eiland langs diverse hunebedden, struin langs kleurrijke vakwerkhuizen in Stege en wandel door het park rondom Slot Liselund. Vergeet ook ’s nachts niet om even naar buiten te kijken, want in dit Dark Sky Park kun je uitstekend sterren kijken!

Møn, Seeland

Dag 14. Møn

Het eiland Møn is uitstekend met de auto te verkennen, leuk is dat je op diverse plekken kunt stoppen om hunebedden te bekijken. Dit relatief kleine eiland telt er namelijk heel wat. Zorg dat je een zaklamp meeneemt, want sommige liggen aardig ingegraven in de heuvels. Onderweg strek je de benen even in het park dat rond Slot Liselund ligt, waarbij je een bezoek aan dit pittoresk gelegen landhuis niet mag overslaan. De eilanden Nyord en Bogø zijn ook leuke mogelijkheden voor een daguitstapje.

Møn, Seeland

Dag 15. Møn - Nederland

Afstand: 670 km || Reistijd: ongeveer 8 uur  

Je reist terug naar huis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3344 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan