Autorondreizen in Polen (met eigen auto)

Op zoek een mooie vakantie met eigen auto? Polen is minder ver dan je denkt. Dit relatief onbekende land is door de eeuwen heen en weer geslingerd tussen oost en west. Eigenlijk is Polen na de val van het IJzeren Gordijn pas weer echt zelfstandig. En behalve dat de historie voor het oprapen ligt in de prachtige steden, kun je ook genieten van de ongerepte natuur van oerbossen en hooggebergte. Met onze handige routeplanner pas je onderstaande routevoorbeelden in een handomdraai naar wens aan.

Routevoorbeelden autorondreizen in Polen (met eigen auto)

Klik hieronder de voorbeeldroute autorondreizen in Polen met eigen auto aan, pas deze aan naar wens of maak jouw perfecte route met onze persoonlijke routeplanner!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië

Met je eigen auto reis je via Berlijn op de heenweg en Dresden op de terugweg naar het relatief onbekende Polen. Onderweg bezoek je oude konings- en Hanzesteden, wandel je rond in de hoofdstad Warschau en geniet je van de ongerepte natuur van het Mazurisch merengebied. Ook ontdek je de oerbossen van Białowieża tegen de Wit-Russische grens en het Tatra hooggebergte in het zuiden van Polen.

ToruńOude markt PoznanDresdenBerlijn

FAQ autoreizen Polen met eigen auto

Hoe werkt een autorondreis in Polen (met eigen auto)?

Hierboven vind je een voorbeeldroute van onze autoreizen met eigen vervoer in Polen. De routes zijn nog volop in ontwikkeling en worden komende tijd aangevuld. Wil je 'm net iets anders? Dan pas je de route makkelijk aan. Je gaat met eigen vervoer op pad in Polen en wij helpen je graag met de hotelovernachtingen en excursies. Wil je zelf een route bouwen in Polen? Dat kan makkelijk met onze routeplanner. Wanneer je via ons boekt, krijg je een prachtig persoonlijk routeboek cadeau met handige informatie van dag tot dag.

Wat is inbegrepen bij een autovakantie in Polen?

Bij een autorondreis in Polen met eigen vervoer kunnen wij je helpen met de accommodaties onderweg en leuke excursies. We gaan bij een aanvraag uit van hotelovernachtingen met ontbijt, maar wil je meer of minder: dan denken we ook graag met je mee. Er is principe niks dat we niet kunnen regelen en onze enthousiaste reisadviseurs denken graag met je mee. Bekijk meer informatie over onze accommodaties op veelgestelde vragen over hotels. Je ontvangt dus bovendien wanneer je via ons boekt een prachtig persoonlijk routeboek, daarin vind je adressen van hotels maar bijvoorbeeld ook mooie tips zodat je onderweg niks mist. Voor je eigen rekening zijn kosten als toeristenbelasting of bijvoorbeeld benzine.

Wat is goed om te weten bij rondreizen in Polen?

Tijdens jouw rondreis in Polen heb je niet te maken met milieuzones, behalve in de stad Krakau. Je reist echter altijd via Duitsland en daar gelden wel speciale regels met betrekking tot het verplicht aanschaffen van een milieuvignet. Je vindt hierover meer informatie op de website van de ANWB, evenals informatie over de tolwegen die je in Polen tegenkomt.

Wat is de mooiste route voor een autorondreis in Polen?

Wil je echt alle highlights van Polen aftikken tijdens jouw vakantie hier? Bekijk eens onze Grand Tour door Polen, waar je naast de grote steden als Warschau en Krakau bijvoorbeeld de oerbossen van Białowieża bekijkt. Je past de route makkelijk aan naar wens met de functie 'bewerk in routeplanner'. Je stippelt zelf uit het niets een route door Polen met onze routeplanner.

Kan ik een autorondreis in Polen combineren met andere landen?

Met onze routeplanner kun je meerdere landen aan elkaar verbinden, dus ook met Polen. Juist met het comfort van je eigen auto kan je de creativiteit op de vrije loop laten. Bouw jouw droomroute, vraag vrijblijvend een offerte aan en wij puzzelen voor jou de gehele reis in elkaar. Je hebt al binnen één werkdag antwoord, waaronder een concrete prijs.

Wat zijn de bezienswaardigheden bij een Polen-autovakantie?

Of je nou naar Polen gaat om in de sporen van de geschiedenis te duiken of de ongerepte natuur te bezichtigen: je leest over alle plaatsen op onze kaar met bezienswaardigheden in Polen. Je maakt jouw vakantie in Polen af met onze bijzondere excursies in Polen. Zo duik je in het leven van Chopin in muzikaal Warschau of bezoek je de Wieliczka zoutmijn!

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!