Autorondreizen Tsjechië (met eigen auto)

Op zoek een mooie vakantie met eigen auto? Tsjechië is heel bereikbaar en goed te combineren met de omringende landen zoals Polen en Duitsland. Geniet van sprookjesachtige berglandschappen met heldere meren, middeleeuwse burchten en geneeskrachtige bronnen. Met onze handige routeplanner pas je onderstaande routevoorbeelden in een handomdraai naar wens aan.

Routevoorbeelden autorondreizen in Tsjechië (met eigen auto)

Klik hieronder de voorbeeldroute autorondreizen in Tsjechië met eigen auto aan, pas deze aan naar wens of maak jouw perfecte route met onze persoonlijke routeplanner!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Natuurparken en historische steden wisselen elkaar af tijdens deze combinatiereis door Tsjechië en Polen. Bezoek de valleien en burchten van de Tsjechische Bohemen, je wandelt door de sfeervolle hoofdstad Praag en geniet van de natuur in het Poolse Tatra gebergte. Ook bezoek je de indrukwekkende stad Krakau met in de omgeving voormalig concentratiekamp Auschwitz. Op de terugreis bezoek je de hoofdstad van Duitsland, Berlijn!

Praag TsjechiëTatra gebergte PolenPoznan PolenBoheems Zwitserland Tsjechië

Reis met eigen vervoer via Nationaal Park de Harz in Duitsland naar de diepe kloven en groene bergen van de Tsjechische Bohemen. Onderweg bezoek je uitgebreid het natuurgebied van het Boheemse Paradijs waar basalten rotspilaren en historische kastelen te vinden zijn. Wandel vervolgens rond in de sprookjesachtige hoofdstad Praag en geniet tot slot van de geneeskrachtige bronnen van Karlovy Vary. Op de terugreis maak je een stop in de historische Duitse stad Weimar.

karlovy varyBoheems Zwitserland TsjechiëPraag Astronomisch UurwerkBoheems Zwitserland Tsjechië

Tijdens deze autorondreis bezoek de nationale parken van de Bohemen en het prachtige Moravië in het zuidoosten van Tsjechië. Reis langs prachtige meren en dwars door eeuwenoude bossen in het Boheemse Woud en maak wandelingen in Boheems Zwitserland. Ook de prachtige valleien en watervallen van het Reuzengebergte, het UNESCO stadje Ceský Krumlov en het middeleeuwse Znojmo met haar burchten en kloosters staan op het programma.

Nationaal Park Podyi Znojmo TsjechiëMarienbad TsjechiëZnojmo, Tsjechië'Boheems Zwitserland Tsjechië

FAQ autoreizen Tsjechië met eigen auto

Hoe werkt een autorondreis in Tsjechië (met eigen auto)?

Met je eigen auto naar Tsjechië was nog nooit zo makkelijk. Kies één van de voorbeeldroutes van deze pagina en pas deze eventueel aan naar jouw wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en een reisadviseur gaat voor jou op zoek naar de mooiste hotels op jouw route. Helemaal zelf jouw reis plannen, van je voordeur tot Tsjechië? Dat kan met onze handige routeplanner. Wanneer je jouw vakantie met eigen auto in Tsjechië via ons boekt, draaien we ook nog eens een superhandig routeboek voor je uit. Hier vind je praktische informatie, zoals de adressen van je hotels van dag tot dag of de rij-afstanden van A naar B, maar ook leuke tips en stops voor onderweg.

Wat is inbegrepen bij een autovakantie in Tsjechië?

Voor jouw rondreis met je eigen auto door Tsjechië, gaan we allereerst op zoek naar fijne hotels die gunstig liggen voor jouw route. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, met overnachtingen met enkel ontbijt, half of vol pension. We zoeken altijd hotels die binnen jouw budget passen. Voor meer informatie over de overnachtignsplekken in Europa kijk je alvast op de pagina met veelgestelde vragen over hotels. We kunnen ook allerlei leuke excursies voor je regelen, wat dacht je bijvoorbeeld van een georganiseerde bierproeverij in Praag? Hou zelf rekening met kosten als toeristenbelasting, benzine, parkeerkosten, tol et cetera.

Wat is goed om te weten bij een autoreis in Tsjechië?

Voor jouw autovakantie in Tsjechië zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo betaal je op de auto-, en snelwegen tol, door middel van een tolvignet. Sinds 1 januari 2021 is er alleen nog een elektronisch tolvignet verkrijgbaar, je kunt deze online kopen. Ook ben je verplicht om een aantal zaken in je auto aanwezig te hebben, zoals een gevarendriehoek, veiligheidsvest, verbanddoos en reservewiel. We raden je aan om voor informatie op de website van de ANWB te kijken.

Wat is de mooiste regio voor een autorondreis in Tsjechië?

Met je eigen auto ben je met zo'n tien uur rijden in Tsjechië. Daarom hebben we in onze routes een mooie tussenstop ingebouwd in Duitsland, bijvoorbeeld in Nationaal Park Harz. Heb je iets minder dan twee weken de tijd? Bekijk dan eens onze 10-daagse autoreis door Tsjechië (hem verlengen of inkorten gaat gemakkelijk door te klikken op 'bewerk in routeplanner'!). Heb je langer de tijd of ben je gewoon benieuwd wat de highlights van Tsjechië zijn? Scroll dan door de routes hierboven en pas makkelijk het aantal dagen aan. We zorgen altijd ervoor dat je binnen het aantal dagen zoveel mogelijk highlights van de regio ziet. Zelf je vakantie in Tsjechië samenstellen doe je met onze routeplanner.

Wat zijn de bezienswaardigheden bij een Tsjechië-autovakantie?

Onze rondreizen nemen je al mee langs de hoogtepunten van een regio, maar als je je verder in het land wilt verdiepen, bekijk dan onze handige kaart met bezienswaardigheden in Tsjechië. Bekijk ook de excursies in Tsjechië, voor bijzondere uitstapjes tijdens jouw reis.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!