Autorondreizen Zweden (eigen auto)

Reis met je eigen auto door Zweden en maak kennis met de altijd groene bossen en de betoverende meren. Wist jij dat Zweden een kustlijn heeft met tienduizenden eilanden? Tijdens de Eilanden en Meren-autorondreis door Zuid-Zweden en Denemarken ga je er een aantal ontdekken. Bekijk deze en andere autorondreizen in Zweden hieronder. Met onze makkelijke routeplanner pas je de route naar wens aan.

Routevoorbeelden autoreizen Zweden

Kies de Zweden-autorondreis van je dromen en pas deze naar wens aan met onze handige routeplanner!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Wist jij dat Zweden een kustlijn heeft met tienduizenden eilanden? Tijdens deze bijzondere rondreis bomvol eilanden en meren in Zuid-Zweden en Denemarken, staan er een aantal op het programma. Je reist via de unieke archipel van Göteborg naar de grote meren Väter en Vänern in het hart van Zuid-Zweden. Uitgestrekte naaldbossen, landelijke dorpen en pittoreske havenstadjes wisselen elkaar af tijdens deze unieke autorondreis. Hoogtepunten zijn de eilanden Gotland en Öland in Zweden en Møn in Denemarken, maar ook de kuststadjes Oskarshamn en Ystad zijn echte aanraders. Maak je de langste routevariant, dan pak je de oudste stad van Scandinavië mee: Ribe.

Mon DenemarkenOskarshamnRotskust bij de archipel van GöteborgBlue Lagoon Gotland

Met de rondreis Zweden en meer maak je een compacte trip naar Zuid-Zweden met eigen vervoer. Verwonder je over de uitgestrekte bossen en honderden meren. Je bezoekt de hoofdstad Stockholm, gebouwd op veertien eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. Je bezoekt de grootste meren van Zweden, Vättern en Vänern en wandelt over vlonderpaden in nationaal park Store Mosse. Vergeet niet het Pippi Langkous huis te bezoeken een Vimmerby en maak een uitstapje naar het eiland Öland voor de kust bij Kalmar.

Karlstad ZwedenStockholm ZwedenMøn, SeelandKopenhagen, zeemermin

FAQ autoreizen Zweden met eigen auto

Hoe werkt een autorondreis in Zweden (met eigen auto)?

Inspiratie voor jouw autovakantie in Zweden kun je opdoen op basis van bovenstaande routes. Dit zijn voorbeelden van individuele rondreizen door Zweden: je reist met je eigen auto en slaapt onderweg in accommodaties die wij met zorg voor je hebben uitgekozen, op basis van jouw wensen. Je bent niet gebonden aan vaste routes op bepaalde accommodaties. Alle autoreizen in Zweden zijn geheel aan te passen en ook wat betreft accommodaties is de keus ruim. Zelf een route van A tot Z samenstellen is eveneens mogelijk met onze routeplanner. Als kers op de taart kun je bij ons excursies boeken die jouw rondreis door Zweden net dat beetje extra geven. Voor onderweg krijg je van ons een persoonlijke reisgids met daarin uitgebreide informatie over alle leuke bezienswaardigheden en activiteiten op je route.

Wat is inbegrepen bij een autovakantie in Zweden?

Inclusief bij jouw autoreis door Zweden zijn in ieder geval de overnachtingen en een uitgebreide persoonlijke reisgids over de plaatsen die je bezoekt. Je kunt zelf kiezen of je er excursies bij wilt boeken en ook ferry-overtochten zijn optioneel. Standaard zijn de hotels die wij boeken inclusief ontbijt. Wil je liever een ander soort accommodatie of juist volpension of alleen logies, laat het ons dan weten en we bekijken de mogelijkheden. Heb je meer vragen over hotels in Europa? Bekijk dan vast onze pagina met veelgestelde vragen over hotels. Niet inbegrepen zijn kosten zoals toeristenbelasting, benzine, parkeerkosten, tol et cetera.

Rondreis Zweden auto tips?

Een paar tips voor je autorondreis door Zweden. In Zweden geldt in Stockholm en Göteborg een 'trängselskatt', een verkeersdruktebelasting. Dit geldt ook voor buitenlandse kentekens. Je hoeft niets te doen, je krijgt automatisch de rekening thuis. In Zweden zijn geen tolwegen. Wel betaal je tol voor een aantal bruggen, waaronder de Sontbrug (Øresundsbron) tussen Denemarken en Zweden. Betalen kan contact, met creditcard of zelfs vooraf online. Kijk voor meer info op de website van de ANWB.

Rondreis Zuid-Zweden auto?

Een populaire regio voor een autoreis met eigen auto is Zuid-Zweden. Deze regio ligt relatief dicht bij huis (ja, Zweden is enórm!). Je vindt hier prachtige bezienswaardigheden. Bekijk de route Eilanden en Meren van Zweden maar eens. Een iets uitgebreidere route is de autoreis Zweden en Meer, waarin je naast Stockholm en de grote meren ook het nationale park Store Mosse en het huis van Pippi Langkous in Vimmerby bezoekt. Bij elke route staat een knop 'bewerk in routeplanner'. Zo kun je de route langer of korter maken en ook nieuwe plaatsen aan de route toevoegen. Zelf een autoreis in Zweden samenstellen doe je met onze routeplanner.

Rondreis Zweden per auto met gezin?

Met het gezin een rondreis door Zweden maken met de auto? Dat kan! Je kunt een van onze routes als basis gebruiken en deze zo aanpassen zodat de hele familie er blij mee is. Bij autoreizen met het gezin wil je misschien liever wat langer op één plaats blijven en wat minder kilometers afleggen. En je wilt misschien een andere accommodatie dan een hotelkamer. Vertel ons je wensen en we maken een familievriendelijke autorondreis, helemaal op maat. Je bent bij ons namelijk niet gebonden aan vaste routes!

Rondreis Denemarken en Zweden auto?

Er zijn allerlei land-combinaties mogelijk tijdens jouw autovakantie in Zweden. Populair is een combinatie met Denemarken of met Noorwegen. Met je eigen auto steek je zo de grens over, dus waarom ook niet? Leg je wensen neer bij onze reisadviseurs of ga zelf puzzelen met de routeplanner. De routeplanner geeft je namelijk suggesties voor interessante plaatsen in de omgeving!

Wat zijn de bezienswaardigheden bij een Zweden-rondreis met eigen auto?

Verdiep je in Zweden en wat je er allemaal kunt zien en doen met onze gedetailleerde informatie over de toeristische plaatsen en natuurparken in Zweden. Daarnaast hebben we excursies in Zweden voor je geselecteerd. Let op! Dit is maar een kleine greep uit het aanbod. Onze reisadviseurs toveren zo nog meer leuke excursies in Zweden tevoorschijn.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!