Vraag offerte

  Sfeervol Sardinië

Reis met je camper rond op zonnig Sardinië, waar door overheersingen een smeltkroes van volkeren en culturen is ontstaan. Het eiland wordt omringd door van rotsachtige eilandjes, De kust is geroemd om haar ontelbare kleine baaitjes met zandstranden en indrukwekkende kliffen. Je bezoekt de mondaine Costa Smeralda kust, hoofdstad Cagliari en Alghero, een stad met Spaanse invloeden. Het kleurrijke, schilderachtige dorp Bosa is een een mooie stop. Je vliegt op zaterdag of zondag rechtstreeks met KLM naar Cagliari.

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper op Sardinië. Hieronder vind je een routesuggestie, maar je kunt je reis natuurlijk maken zoals je wilt, korter, langer, andere route, zeg het maar.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Cagliari

Je reis begint in Cagliari, hier haal je je camper op.

Cagliari is de historische hoofdstad van het eiland Sardinië. De smalle straatjes en middeleeuwse stadsmuren geven de stad een unieke uitstraling. Cagliari heeft een rijk erfgoed, met overblijfselen uit de Romeinse tijd en fascinerende oude ruïnes. Bovendien staat de stad bekend om zijn levendige festivals, heerlijke culinaire tradities en gastvrije bevolking. Een van de mooiste bezienswaardigheden in Cagliari is het hoger gelegen Castello voor een uitzicht over de gezellige haven en en de azuurblauwe zee.

Cagliari sardinie

Dag 2. Cagliari - Porto Cervo

Afstand: 330 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Porto Cervo ligt aan de 55 kilometer lange Costa Smeralda, ook wel Smaragdkust of Goudkust genoemd. Deze naam is een verzamelnaam voor de kustlijn en de bijbehorende dorpjes. Je vindt er wonderschone stranden zoals Spiaggia del Principe en Capriccioli Beach die omgeven worden door olijf- en pijnbomen. De kleur van het water varieert van felblauw tot smaragdgroen.

Porto Cervo, Sardinie

Dag 3. Porto Cervo

Pas in de jaren zestig is Porto Cervo ontstaan. Prins Karim Aga Khan IV heeft de plaats vanuit het niets in een luxe toeristische bestemming getransformeerd. De haven is beschut tegen de wind en het is een geliefde plek voor de rijken en beroemdheden der aarde. La Piazzatta is een plein met vele terrassen en winkels van alle bekende modehuizen.

Porto Cervo, Sardinie

Dag 4. Porto Cervo - Alghero

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De historische stad Alghero heeft een rijke geschiedenis met veel Spaanse invloeden. Slenter door de smalle straatjes langs winkeltjes, barretjes en restaurants en snuif die Italiaanse en Catalaanse geuren op. Wandel over de verschillende pleinen zoals Piazza Porta Terra en loop zeker binnen bij een van de kathedralen zoals San Michele met de kenmerkende kleurrijke koepel.

San Michele, Alghero

Dag 5. Alghero

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sardinië zijn de Grotta di Nettuno, ofwel de grotten van Neptunus. Doe je wandelschoenen aan en trotseer ruim 600 uitgehouwen treden naar de ingang van de druipsteengrotten. Het is een prachtige wandelroute! Bewonder in de grot de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, het bijna 10 meter diepe ondergrondse zoutmeer en de Reggia-kamer met een zuil van 18 meter hoog. Je mag de grotten alleen betreden met een gids.

Grotten van Neptunus, Alghero

Dag 6. Alghero - Bosa

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Het kleurrijke stadje Bosa ligt tegen een heuvel aan gebouwd, aan de westkust van Sardinië. Wanneer je Bosa nadert, zie je meteen het kasteel van Malaspina bovenop de heuveltop. Dwars door het stadje loopt de rivier de Temo die iets verderop uitmondt in zee. Wandel door het middeleeuwse centrum, langs kleurrijke huisjes, oude kerken en over pittoreske bruggen om een goed idee te krijgen van dit charmante Sardijnse pareltje.

Kleurrijke huizen van Bosa

Dag 7. Bosa - Cagliari

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het imposante middeleeuwse fort Castello di San Michele biedt een panoramisch uitzicht over Cagliari. De wijk eromheen bestaat uit oude straatjes en prachtige architectuur. Hier zijn talloze gezellige cafés en restaurants. Ga naar de twee veertiende-eeuwse torens Elephant Tower en San Pancrazio Tower. Je kunt ze beklimmen! Het Bastione di Saint Remy is een panoramische terras aan de rand van de historische wijk Castello. Vanaf hier heb je adembenemende uitzichten over de stad, de haven en de kustlijn.

Cagliari sardinie Bastion Saint Remy

Dag 8. Cagliari

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Cagliari sardinie Bastion Saint Remy

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!