Vraag offerte

  Fjord Norway

Welkom in Fjord Norway! Deze reis brengt je naar de wereldberoemde fjorden, via scenic routes en oude Vikingsteden als Bergen. Met je huurcamper beleef je de indrukwekkende natuur van Noorwegen op haar best! De route bevat maar liefst vijf beroemde Noorse fjorden: het Lysefjord, Sognefjord, Hardangerfjord, Aurlandsfjord en de Geirangerfjord. Je rijdt over de prachtige Atlantic Road boven Ålesund en overwint de haarspeldbochten van de Trollstigen. Pak ook het treintje bij Flåm mee, wandel naar de iconische Preikestolen en misschien zelfs de uitdagende rots van Trolltunga. Je kunt je reis comfortabel beginnen met de rechtstreekse KLM vlucht naar het beginpunt van je reis.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Ålesund

Je reis begint in Ålesund.

Het stadscentrum van Ålesund is alleen al door de prachtige Jugendstil-gebouwen de moeite waard om te bezoeken. Het werd in 2007 zelfs verkozen tot mooiste stad van Noorwegen. Bezoek het Jugendstilsenteret om meer te weten te komen over deze bouwstijl. Neem een kijkje in het Ålesundmuseum om de geschiedenis van de stad te beleven. Het uitzichtpunt Aksla, midden in de stad, laat je de omgeving zien uit een hoek die je nergens anders vindt.

Alesund Noorwegen

Dag 2. Ålesund - Nationaal Park Jostedalsbreen

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Ålesund en vervolgt je weg naar Nationaal Park Jostedalsbreen.

Sneeuwschoenwandelen, hiken over de gletsjer en misschien zelfs skiën of langlaufen. Het kan allemaal in de zomer in Nationaal Park Jostedalsbreen. Dit park is in feite een grote gletsjer met talloze zij-armen. Wandel naar de bekendste gletsjertong Briksdalbreen waarbij je onderweg langs de krachtige Kleivavossen waterval komt. Of ga kajakken en raften in de zomerzon met in de verte het fonkelende ijs van gletsjers. Start je bezoek bij een van de bezoekerscentra en ontdek dit prachtige park.

Nationaal Park Jostedalsbreen, Noorwegen

Dag 3. Nationaal Park Jostedalsbreen - Flåm

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Verstopt tussen het waanzinnige fjordenlandschap ligt het idyllische dorpje Flåm. Vanuit hier kun je prachtig wandelen en tal van activiteiten ondernemen. Neem de iconische Flåmsbana trein voor een van de mooiste én steilste treinritten ter wereld, stap aan boord van een boot of kajak om tussen de smalle Nærøyfjord te varen of fiets de historische Rallarvegen route. Onderweg word je in ieder geval getrakteerd op vele watervallen, kolkende rivieren en indrukwekkende uitzichten.

Flåm

Dag 4. Flåm - Trolltunga

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het is een van de meest adembenemende en spectaculaire kliffen van Noorwegen. Trolltunga is een uitstekende rots die 700 meter boven het meer van Ringedalsvatnet zweeft. Het bevindt zich iets buiten het plaatsje Odda, ten westen van Hardangervidda Nationaal Park. Jaarlijks maken outdoor liefhebbers de beroemde wandeling naar boven. Voor de klim moet je in goede conditie zijn, want het is een pittige tocht van minimaal zeven uur lopen. Maar dat uitzicht, daar doe je het voor!

Trolltunga Noorwegen

Dag 5. Trolltunga - Lysefjord

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

De idyllische Lysefjord is één van de bekendste en mooiste fjorden in het zuiden van Noorwegen. Met een boot vaar je tussen de steile rotswanden door, langs watervallen en afgelegen boerderijen. Ook vind je hier twee van de meeste populaire wandelroutes van Noorwegen: de Preikestolen en de Kjerag. Beide wandelroutes leiden je naar de top voor een waanzinnig uitzicht over de Lysefjord. In dit fjordengebied ontkom je niet aan panoramische uitzichtpunten en indrukwekkende natuur.

Lysefjord

Dag 6. Lysefjord

Een populaire wandeling is die naar de top van de Preikestolen, oftewel de Preekstoel. Het is een vierhoekig plat rotsplateau, dat als het ware als een preekstoel boven de fjord hangt. Parkeer je auto bij de berghut Preikestolen Fjellstue om de wandeling van acht kilometer te starten. Vanaf de ruim 600 meter hoge Preikestolen heb je een waanzinnig uitzicht over het Lysefjord en de wijde omgeving. Het is goed voor te stellen waarom dit tot één van de mooiste uitzichten van Noorwegen wordt gerekend.

Lysefjord

Dag 7. Lysefjord - Stavanger

Afstand: 40 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In 1969 werd er in de Noordzee bij Stavanger olie ontdekt en sindsdien is het een bruisend, economisch centrum in Noorwegen. Maar de stad heeft ook een mooie binnenstad en schitterende omgeving. Duik in de historie en de achtergrond van de oliewinning in het petroleummuseum. Loop door het compacte centrum en breng een bezoek aan de oude wijk Gamle Stavanger, met de typisch Noorse witte houten huizen. De bekende Preikestolen liggen ook in de buurt, hiervan zegt men dat dit een van de mooiste uitzichtpunten ter wereld is.

Stavanger, Rogaland

Dag 8. Stavanger - Haugesund

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ontdek het land van de Vikingkoningen: Haugesund. Het landschap lijkt op dat uit bekende series als de Game of Thrones en Vikings. Van open zee in het westen tot bergen en fjorden in het oosten van dit gebied. Breng een bezoek aan het Vikingdorp Avaldsnes, net buiten Haugesund en neem een kijkje bij het Nationaal Monument Haraldshaugen. Wandel naar de top van Steinsfjellet om te genieten van het prachtige uitzicht over Haugesund.

Haugesund, Rogaland

Dag 9. Haugesund - Bergen

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Bergen ligt in een prachtige omgeving en is de toegangspoort tot de Noorse fjorden. Het dankt zijn naam aan zeven bergen die de stad omringen, waaronder de bekende Fløyen. Bergen is een stad voor fijnproevers, cultuur- en natuurliefhebbers. Struin langs de kleurige huizen in Bryggen, bekijk het uitzicht vanaf de Fløyen en proef van lokale visspecialiteiten op de vismarkt Fisketorget. Tijdens een boottocht ontdek je de indrukwekkende Noorse fjorden.

Bergen Noorwegen

Dag 10. Bergen

Het is misschien wel het meest gefotografeerde plekje van Bergen: de gekleurde houten huizen in de wijk Bryggen. In de Hanzetijd was dit een bekend handelscentrum. Tegenwoordig staan de middeleeuwse huizen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de achttiende eeuw werden ze bijna geheel verwoest door een brand, maar ze zijn weer in oude glorie hersteld. Het is hier heerlijk slenteren langs de restaurantjes, musea, winkeltjes en galerieën.

Bryggen Bergen

Dag 11. Bergen - Sognefjord

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De Sognefjord is één van de mooiste en meteen ook één van de grootste fjorden van Noorwegen. Je vindt het beste van Noorwegen allemaal rond deze fjord. Van gletsjers, staafkerken en watervallen tot idyllische dorpjes, steile rotsen en pure ongerepte natuur. Ontdek de omgeving van de Sognefjord met de auto, ferry, rondvaartboot, wandelend of met de fiets.

Sognefjord

Dag 12. Sognefjord - Geiranger

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

De Geirangerfjord is een van de mooiste fjorden van Noorwegen en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Geiranger is een bruisend, toeristisch dorp met alle mogelijkheden om te wandelen, kajakken of met een boottocht de prachtige fjord te verkennen. Vaar langs prachtige watervallen die van de hoge rotswanden stromen. De bekendste watervallen langs de Geirangerfjord zijn de Syv Søstrene. Dit is een waterval die uit zeven stromen bestaat en daarom de Zeven Zusters heet.

Geiranger Noorwegen

Dag 13. Geiranger

Het dorp ligt in een dal met aan weerszijden prachtige uitkijkpunten. Aan de ene kant leidt een steile bergpas Ørnevegen, oftewel adelaarsweg je naar een uitkijkpunt. Deze naam is niet zo maar gekozen. Vanaf het uitkijkpunt Ørnesvingen kijk je inderdaad als een adelaar uit over de Geirangerfjord. Aan de andere kant neemt een indrukwekkende bergweg je mee naar een glazen uitkijkplatform op de berg Dalsnibba. Het voelt alsof je hier op de rand van de wereld staat.

Geiranger Noorwegen

Dag 14. Geiranger - Trollstigen

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De Trollstigen, de trollenroute, is een van de mooiste routes om in Noorwegen te rijden. Het is een smalle, steile bergweg met elf haarspeldbochten over een lengte van 20 kilometer. Je kijkt uit over ruige bergen, hoge watervallen en met de mooiste vergezichten. In het dal komt de route uiteindelijk uit bij de Geirangerfjord. Deze behoort tot de mooiste fjorden van het land en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de route in beide richtingen rijden met een camper, maar het rijdt bergafwaarts van noord naar zuid iets makkelijker.

In de winter is de Trollstigen route gesloten

Trollstigen Noorwegen

Dag 15. Trollstigen - Trondheim

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Trondheim was rond het jaar 1000 een belangrijke Vikingstad. Het ligt midden in Noorwegen bij de Trondheimfjord, omgeven door prachtige natuur. De stad is nog steeds een bruisend middelpunt en met ruim dertigduizend studenten is er altijd van alles te beleven. Wandel door de gezellige straatjes met pakhuizen, bekijk de Nidaros-domkerk of loop binnen bij het Rockheim museum. Wandel over de oudste brug van Trondheim: de Gamle Bybro. Het ligt in een prachtige omgeving met allemaal gekleurde huisjes.

Trondheim

Dag 16. Trondheim - Molde

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Net boven Molde vind je een van de mooiste kustroutes ter wereld, de Atlantic Road. Op deze 36 kilometer lange route van Kårvag naar Bud lijkt het soms net alsof je over zee rijdt. De eilanden rond Kristiansund worden door middel van deze weg en de acht bijbehorende bruggen met elkaar verbonden. Stop zeker even bij de brug Storseisund onderweg naar het eiland Averøy, deze is als een krul gebouwd.

Atlantic Road Noorwegen

Dag 17. Molde - Ålesund

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Alesund

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Ballon!