Vraag offerte

  Wijnroute Bordeaux & Bergerac

Deze klassieke wijnroute vanaf Bordeaux biedt mooie uitstapjes naar wijngaarden, kastelen en authentieke dorpen. Vanaf je standplaats in de wijnsteden Bordeaux en Bergerac ga je de pareltjes van de Franse wijn bezoeken. Maak een mooie toer in de omgeving door de verschillende wijndistricten zoals de Haut-Médoc en Saint-Émilion, elk met hun eigen karakter en wijnsoort. Wandel door schitterende dorpjes, bewonder kastelen als Montbazillac en bezoek de vele wijnhuizen waar je heerlijke wijnen kunt proeven. Vergeet niet een van de beroemdste wijnhuizen ter wereld te bezoeken net ten noorden van Bordeaux, Château Margaux. En, waar wacht je op? Ga op pad en proef die heerlijke wijnen!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 307 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Bordeaux

Je reis begint in Bordeaux. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

De prachtige wijnstad Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk en heeft veel bezienswaardigheden. Een dag is eigenlijk niet genoeg! De stad ligt aan de monding van de rivier de Garonne en is door deze gunstige ligging al eeuwen lang een belangrijke handelsstad. Bordeaux is een hippe, sfeervolle stad met honderden historische gebouwen, veel kunst en gezellige wijnbars. Bezoek vooral Port de la Lune, de oude binnenstad van Bordeaux. Daarnaast is het architectonisch wijnmuseum La Cité du Vin een regelrechte aanrader voor wijnliefhebbers.

Je verblijft 2 nachten in Bordeaux.

Bordeaux

Dag 2. Bordeaux

De Maanhaven, in het Frans Port de la Lune, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de oude zeehaven van Bordeaux en ligt aan de monding van de Garonne. Samen met de historische binnenstad is het nu cultureel erfgoed. Hier liggen dan ook veel bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, zoals de Saint-André kathedraal, de middeleeuwse wijk Saint-Pierre en de lange winkelstraat Rue St Catherine. In de zijstraten van de Rue St Catherine vind je veel fijne restaurantjes.

Wijnroute Bordeaux

Dag 3. Route des Châteaux

Afstand: 30 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Vandaag staat de prachtige Route des Châteaux op het programma, een van de meest bekende wijnroutes in deze buurt. De gemarkeerde route is iets meer dan 100 kilometer lang en voert naar de met kastelen bezaaide Médoc, ten noorden van Bordeaux en de schitterende landtong Pointe de Grave. Uiteraard kom je onderweg veel kastelen tegen met bijzondere wijnhuizen zoals Château Mouton-Rothschild en Margaux. Deze prestigieuze wijngaarden produceren de mooiste Grands Crus en hebben prachtige wijnkelders. Actievelingen zouden een deel van de route per fiets kunnen afleggen.

Je verblijft 1 nacht in het wijndorpje Margaux.

Wijnroute Château Margaux

Dag 4. Route Graves et Sauternes

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Ten zuiden van de stad Bordeaux vind je de wijngaarden van Graves en Sauternes. Deze regio heeft meer dan 2000 jaar oude wijndomeinen en wordt ook wel de bakermat van de Bordeaux-wijnen genoemd. Hier worden de enige geklasseerde witte Bordeaux-wijnen Pessac-Léognan, Barsac en Sauternes geproduceerd. In Barsac en Sauternes proef je de zoetere, meer likeurachtige wijnen. De omgeving van Sauternes heeft veel mooie dorpjes die je kunt ontdekken. Ook kun je gaan kanoën op de Ciron rivier of een tussenstop inlassen bij Château de la Brède, het kasteel waar Montesquieu heeft gewoond. De Route des Graves en Sauternes is ruim 60 kilometer lang en eveneens gemarkeerd.

Je verblijft 1 nacht in het landelijke dorpje Barsac.

Wijnroute Bordeaux

Dag 5. Van Barsac naar Bergerac

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Vandaag ga je op pad naar je volgende overnachtingsadres. Je rijdt een mooie landelijke route van Barsac naar Bergerac. Onderweg heb je genoeg tijd om Saint-Émilion te bezoeken, een monumentaal dertiende-eeuws stadje die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook kun je een van de prestigieuze wijnhuizen in de Pomerol bezoeken. De rode wijnen uit deze kleine appellation zijn wereldberoemd.

Je verblijft 3 nachten in Bergerac.

Wijngaarden Bordeaux

Dag 6. Bergerac

Bergerac in de Dordogne heeft sinds enkele jaren het keurmerk Stad van Kunst en Geschiedenis. Het stadje is een doolhof van charmante straten en pleintjes waar traditionele vakwerkhuizen met boogramen en gedecoreerde deuren de sfeer bepalen. Bekijk het standbeeld van de beroemde Cyrano de Bergerac met zijn lange neus op het Place de la Myrpe. Een idyllische stad, waar het goed toeven is met een goed glas Bergerac wijn op de kade-terrassen langs de Dordogne.

Bergerac

Dag 7. Route des Vins de Bergerac

Een goede start van een wijnroute door de Bergerac streek is bij het Maison des Vins. Dit museum en proeflokaal bevindt zich in het klooster, Le Cloître des Récollets en vertelt je van alles over de geschiedenis van de wijnen van de regio. Er zijn verschillende wijndistricten met hun eigen karakteristieke wijnen waaronder de witte Montravel wijnen, aromatische rode Pécharmant en de zoete Monbazillac. Vooral die laatste is een beroemde! Het Château de Monbazillac is een bezoekje meer dan waard. Je kunt het mooie kasteel bezichtigen en de geliefde, likeurachtige Monbazillac wijn proeven. Er is een speciale Route des Vins kaart verkrijgbaar waar alle 140 wijngaarden en wijnkastelen te vinden zijn en de charmantste plaatsjes worden getipt.
Klik hier voor brochures over de Route des Vins de Bergerac

Château de Monbazillac

Dag 8. Bergerac - Bordeaux

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Aan het einde van een mooie wijnreis, mag een flesje om mee naar huis te nemen niet ontbreken.

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Wijnen uit de Bordeaux

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 307 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan