Vraag offerte

  Het Gruis van Zeus

Van compleet bewaarde tempels en theaters tot stapels steenoud gruis: wie belangstelling heeft voor de Griekse oudheid kan op deze reis z'n hart ophalen. Je reist van de noordelijke stad Thessaloniki naar hoofdstad Athene. Onderweg bezoek je iconische plaatsen als Korinthe met het beroemde kanaal, Epidaurus, Mycene, Olympia en Delphi. De genietingen van het goede Griekse leven maken de ervaring compleet.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Reis van dag tot dag

Dag 1. Thessaloniki

Je reis begint in Thessaloniki. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Ontdek de levendige stad Thessaloniki met een rijke historie van de Byzantijnse cultuur. Begin met een wandeling aan de kust over de boulevard naar de Witte toren, hét symbool van Thessaloniki. Ooit was de toren nog onderdeel van de Byzantijnse stadsmuur die je hogerop in het oude centrum Ano Poli vindt. Verspreid door de stad kom je archeologische overblijfselen tegen, zoals de enorme Boog van Galerius. Snuffel rond op de markten van Thessaloniki en ontdek leuke hebbedingetjes, lokale etenswaren en de geurigste kruiden.

Thessaloniki

Dag 2. Thessaloniki

De op een na grootste stad van Griekenland heeft veel verrassingen in petto. Van eeuwenoude gebouwen, Byzantijnse ruïnes tot aan ondergrondse cryptes. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Agios Dimitrios kerk. Hier bewonder je mozaïeken uit de zevende eeuw, maar het meest interessante deel zit in de ondergrondse crypte. Bezoek ook de overblijfselen van de Roma Agora. In het ondergrondse museum staat een gerestaureerd oud amfitheater, compleet met tribunes en delen van de Korinthische zuilen.

Thessaloniki

Dag 3. Thessaloniki - De berg Olympus - Volos

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Op weg naar het zuiden kun je een bezoek brengen aan de berg Olympus. In de oudheid geloofde men dat de Olympische goden (Zeus, Hera, Poseidon, Aphrodite, Apollo, etc) hier woonden. Dit is de hoogste berg van Griekenland (bijna 3000 meter) en afhankelijk van je conditie kun je hier prachtige korte of langere wandelingen maken. Daarna rijd je door naar Volos, dat ligt te schitteren aan de azuurblauwe baai van de Pagasitische Golf. Op de dagelijkse markt is veel leven in de brouwerij. Fiets of wandel over de promenade naar de haven. Hier ligt een replica van het mythische schip Argo, het symbool van de stad.

De berg Olympus

Dag 4. Volos - Delphi

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Wie aan Delphi denkt, denkt vast en zeker ook aan het Orakel van Delphi. Grieken vroegen het orakel om advies en lieten de toekomst voorspellen. Nu maakt het orakel onderdeel uit van het oude Delphi, een bijzondere plek vol met opgravingen en ruïnes uit de zevende eeuw voor Christus. De nieuwe stad Delphi ligt net even verderop. Voel de geschiedenis en wandel langs de tempel van Apollo, de schatkamers, het amfitheater en het oude stadion van de Pythische Spelen. Een uniek stukje werelderfgoed van UNESCO!

Delphi

Dag 5. Delphi

Geniet nog een extra dag van de opgravingen in het oude Delphi en het uitzicht op de omliggende bergen. Als kers op de taart breng je een bezoek aan het Archeologisch museum. De collectie van het museum bestaat exclusief uit vondsten en overblijfselen uit Delphi zelf. Met name het bronzen beeld van de wagenmenner uit 476 voor Christus is bijzonder. Wandel door de gangen van de veertien kamers in het museum en bekijk in chronologische volgorde alle indrukwekkende voorwerpen.

Archeologisch Museum, Delphi

Dag 6. Delphi - Patras

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Een echte havenstad en een van de grootste steden van Griekenland. Vanuit Italië gaat een veerboot naar deze stad toe. Maak een mooie wandeling door de stad en bekijk de vele historische bouwwerken. Stop bij de Agios Andreas kerk, de Roman Odeon en het kasteel prachtig gelegen op een heuvel. Spinney Park, vlakbij het kasteel, is ideaal om te picknicken en doorheen te dwalen als je even wilt ontsnappen aan de zon.

Patras

Dag 7. Patras - Olympia

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ga terug naar de plek waar de allereerste Olympische Spelen zijn gehouden! Nu is het oude Olympia een van de bekendste Griekse bezienswaardigheden. Treed in de voetsporen van de Grieken en wandel langs de vele archeologische vindplaatsen, waaronder de Tempel van Zeus en Hera en het stadion. Neem ook vooral een kijkje in het Archeologisch museum, waarbij het beeld Hermes van Praxiteles toch wel het pronkstuk is.

Olympia

Dag 8. Olympia

In het stadion werden vele sportactiviteiten gehouden en opgedragen aan de god Zeus. Een perfecte plek om in de oude tijd sport te beoefenen. Het was een enorm stadion, compleet met stoelen gemaakt van modder en een start- en finishlijn van twee steenmarkeringen. In 2004 werden de oude tijden nog herbeleefd, toen hier een kogelslinger evenement werd gehouden als onderdeel van de Olympische Spelen van Athene.

Olympia

Dag 9. Olympia - Mystras

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Mystras is een spookstadje op een steile heuvel, waar enkel nog een paar nonnen in een oud klooster wonen. Wandel door de indrukwekkende oude stad, vol met goed bewaard gebleven bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de overblijfselen van het paleis van de despoten, een groot complex dat uit meerdere gebouwen bestaat. De despoten en hun families woonden in de paleizen, leden van de aristocratie woonden waarschijnlijk in de huizen rondom de paleizen.

Mystras Griekenland

Dag 10. Mystras - Epidaurus

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Epidaurus is een van de meest populaire archeologische vindplaatsen in Griekenland. Het best bewaarde theater van het land is hier ongetwijfeld de reden voor. Het theater staat bekend om zijn geweldige akoestiek, met een beetje geluk kun je hier zelfs nog een voorstelling bijwonen. Zo niet, geniet dan bovenaan van het prachtige uitzicht op het theater en de groene omgeving van de Peloponnesos. Een stukje verderop bekijk je de heilige tempel van Asklepios.

Epidaurus Griekenland

Dag 11. Epidaurus

Bezoek vandaag de tempel van Asklepios, dit was een heilige genezingsplaats aan Asklepios, de god van de genezer. Hij had de macht om mensen te genezen van hun pijn en ziekte. Er waren veel van dit soort heiligdommen in Griekenland maar volgens de mythe was dit de beroemdste, wat door mensen uit heel Griekenland werd bezocht. Het heiligdom had een gastenverblijf met 160 kamers, een stadion en minerale bronnen.

Tempel van Asklepios Epidaurus

Dag 12. Epidaurus - Korinthe

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Kom over het kanaal van Korinthe het schiereiland Peloponnesos op naar de stad Korinthe. Oud versus nieuw. De oude stad, met allerlei archeologische vondsten, ligt ongeveer drie kilometer van de nieuwe stad af. Wandel door de ruïnes van de oude stad en bekijk de vele opgravingen. Kom tot rust in de nieuwe stad en geniet aan de boulevard van de vele schepen die voorbij varen naar het kanaal toe.

Korinthe, Peloponnesos

Dag 13. Korinthe - Athene

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De Griekse hoofdstad voelt als het ware als één groot openluchtmuseum aan. Op vrijwel iedere straathoek kom je ruïnes uit de Oudheid tegen. Bezoek zeker de Akropolis, hét symbool van Athene. Deze tafelberg heeft niet alleen tientallen tempels, maar ook het mooiste uitzicht van de stad. Ga daarna op zoek naar schatten in het Nationaal Archeologisch Museum, bezoek het Olympisch Stadion of slenter door schilderachtige wijkjes als Pláka en Anafiotika.

Athene, Griekenland

Dag 14. Athene

Start vandaag boven op de berg de Akropolis. Omdat de oude Grieken de Akropolis als heilig beschouwden, staan hier veel tempels en andere overblijfselen. De Parthenon tempel en de Athena tempel op de berg, de Poort van Propyleeën en de Nikè tempel zijn slechts enkele voorbeelden. Wil je voor of na je bezoek aan de Akropolis nog meer te weten komen over deze bijzondere berg? Bezoek dan het Akropolis Museum. De collectie omvat bijna 4.000 voorwerpen die op de Akropolis zijn gevonden.

Akropolis, Athene

Dag 15. Athene

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Plaka, Athene

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan