Vraag offerte

  Shortbreak in Griekenland

Maak een korte trip naar Griekenland en bezoek de hoofdstad Athene met de beroemde Akropolis. Verder ga je naar het orakel van Delphi, het oude Olympia en het antieke Korinthe. Verwonder over de indrukwekkende Griekse oudheid en geniet van de heerlijke keuken. Deze reis is prima te combineren met strandvakantie op de Peloponnesos. Je kunt ook verlengen op een van de Saronische eilanden voor de kust zoals Hydra, Spetses of Poros.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Fly-drive vanuit Athene van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 694 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Athene

Je reis begint in Athene. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

De Griekse hoofdstad voelt als het ware als één groot openluchtmuseum aan. Op vrijwel iedere straathoek kom je ruïnes uit de Oudheid tegen. Bezoek zeker de Akropolis, hét symbool van Athene. Deze tafelberg heeft niet alleen tientallen tempels, maar ook het mooiste uitzicht van de stad. Ga daarna op zoek naar schatten in het Nationaal Archeologisch Museum, bezoek het Olympisch Stadion of slenter door schilderachtige wijkjes als Pláka en Anafiotika.

Athene, Griekenland

Dag 2. Athene

Start vandaag boven op de berg de Akropolis. Omdat de oude Grieken de Akropolis als heilig beschouwden, staan hier veel tempels en andere overblijfselen. De Parthenon tempel en de Athena tempel op de berg, de Poort van Propyleeën en de Nikè tempel zijn slechts enkele voorbeelden. Wil je voor of na je bezoek aan de Akropolis nog meer te weten komen over deze bijzondere berg? Bezoek dan het Akropolis Museum. De collectie omvat bijna 4.000 voorwerpen die op de Akropolis zijn gevonden.

Akropolis, Athene

Dag 3. Athene - Delphi

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Wie aan Delphi denkt, denkt vast en zeker ook aan het Orakel van Delphi. Grieken vroegen het orakel om advies en lieten de toekomst voorspellen. Nu maakt het orakel onderdeel uit van het oude Delphi, een bijzondere plek vol met opgravingen en ruïnes uit de zevende eeuw voor Christus. De nieuwe stad Delphi ligt net even verderop. Voel de geschiedenis en wandel langs de tempel van Apollo, de schatkamers, het amfitheater en het oude stadion van de Pythische Spelen. Een uniek stukje werelderfgoed van UNESCO!

Delphi

Dag 4. Delphi - Patras

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Een echte havenstad en een van de grootste steden van Griekenland. Vanuit Italië gaat een veerboot naar deze stad toe. Maak een mooie wandeling door de stad en bekijk de vele historische bouwwerken. Stop bij de Agios Andreas kerk, de Roman Odeon en het kasteel prachtig gelegen op een heuvel. Spinney Park, vlakbij het kasteel, is ideaal om te picknicken en doorheen te dwalen als je even wilt ontsnappen aan de zon.

Patras

Dag 5. Patras - Olympia

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ga terug naar de plek waar de allereerste Olympische Spelen zijn gehouden! Nu is het oude Olympia een van de bekendste Griekse bezienswaardigheden. Treed in de voetsporen van de Grieken en wandel langs de vele archeologische vindplaatsen, waaronder de Tempel van Zeus en Hera en het stadion. Neem ook vooral een kijkje in het Archeologisch museum, waarbij het beeld Hermes van Praxiteles toch wel het pronkstuk is.

Olympia

Dag 6. Olympia - Korinthe

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Kom over het kanaal van Korinthe het schiereiland Peloponnesos op naar de stad Korinthe. Oud versus nieuw. De oude stad, met allerlei archeologische vondsten, ligt ongeveer drie kilometer van de nieuwe stad af. Wandel door de ruïnes van de oude stad en bekijk de vele opgravingen. Kom tot rust in de nieuwe stad en geniet aan de boulevard van de vele schepen die voorbij varen naar het kanaal toe.

Korinthe, Peloponnesos

Dag 7. Korinthe

Vandaag staat het kanaal van Korinthe op het programma. Allerlei soorten schepen maken gebruik van dit smalle kanaal, tot grote cruiseschepen aan toe. Het ruim zes kilometer lange en acht meter diepe kanaal is via de doorgaande snelweg goed te bereiken. Neem de afslag Loutraki – Korinthos Isthmos en zoek een prachtig plekje op een van de zes bruggen die over het kanaal lopen. Aan de andere kant van het kanaal ligt de badplaats Loutráki waar het prima vertoeven is op het schitterende zandstrand. Of laat het heldere zeewater links liggen en geniet van het geneeskrachtige water van thermale bronnen bij de Loutráki Spa.

Kanaal van Korinthe, Korinthe

Dag 8. Korinthe - Athene

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Plaka, Athene

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Fly-drive vanuit Athene van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 694 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan