Vraag offerte

  Het beste van Zuid-IJsland

Bezoek de hoogtepunten van Zuid-IJsland met deze compacte route. Verwonder je over unieke vulkanische landschappen met geisers en warmwaterbronnen, over donderende watervallen en imposante gletsjers tijdens deze fly-drive. Je bezoekt de indrukwekkende Gouden Cirkel. Deze route van bijna 300 kilometer brengt je naar populaire highlights als Geysir, nationaal park Þingvellir en Gullfoss. Ook bezoek je de prachtige Fjaorargljufur kloof bij Vik en de grootste gletsjer van Europa bij nationaal park Vatnajökull.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Fly-drive vanuit Reykjavik van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 924 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Reykjavik

Je reis begint in Reykjavik.

Reykjavik heeft de naam van een hoofdstad, maar de gemoedelijkheid van een groot dorp. In het kleine centrum wandel je langs gekleurde huizen van golfplaat, leuke boetiekjes en indrukwekkende architectuur. Bekijk zeker de Hallgrimskerk, het HARPA-concertgebouw en de Sun Voyager. Daarnaast ben je vanuit de hoofdstad snel bij de Blue Lagoon, indrukwekkende watervallen, spuitende geisers en kokende modderpoelen. Nieuw in 2021 is de Sky Lagoon, een indrukwekkend wellness centrum met watervallen en infinity pool.

Reykjavik IJsland

Dag 2. Reykjavik - Gouden Cirkel

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je haalt de auto op in Reykjavik en vervolgt je weg naar Gouden Cirkel.

De Gouden Cirkel is de mooiste rondrit die je op IJsland kunt maken. Vertrek vanuit Reykjavik of Selfoss en laat je verrassen door de kracht en pracht van de natuur. Must-sees zijn nationaal park Thingvellir met zijn geothermische activiteit, de 'gouden' Gulfoss-waterval met zijn regenboog-nevel en het indrukwekkende geisergebied Geysir. De rondrit is zo'n 300 kilometer lang en je kunt de tocht prima in een dag rijden.

Gouden Cirkel, IJsland

Dag 3. Gouden Cirkel

Geisers, watervallen, vulkanische activiteit: daarmee word je overladen! De bekendste geiser op IJsland (Geysir) is inmiddels grotendeels uitgewerkt. De publiekstrekker is tegenwoordig de Strokkur, die er vlak naast staat en zich elke vijf tot tien minuten laat gelden. Iets verderop kom je langs Gullfoss, dat in het IJslands ‘gouden waterval’ betekent. Vanwege de vele nevelflarden zijn hier regelmatig regenbogen zien.

Geisers Geysir en Strokkur, Gouden Cirkel

Dag 4. Gouden Cirkel - Vik

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in Vik, het zuidelijkste dorp van IJsland. Vanuit hier verken je niet alleen gitzwarte lavastranden maar ook de indrukwekkende watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. Bind vervolgens ijzers onder en verken met een gids de Sólheimajökull-gletsjer. Ga je daarna voor de hike naar een verlaten vliegtuigwrak (bekend uit 'Wie is de Mol?'), neem je een kijkje bij de turfhuizen in het openluchtmuseum Skógar of een bezoek je Fjaðrárgljúfur, de mooiste kloof van IJsland?

Vik

Dag 5. Vik - Höfn

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In het vissersdorpje Höfn zelf is niet veel te doen, maar de vele bezienswaardigheden in de omgeving maken dat helemaal goed! Bewonder indrukwekkende watervallen zoals de Svartifoss-waterval, ook wel 'zwarte waterval' genoemd. Deze waterval heeft een achtergrond van zwarte lavakolommen; een heel fotogeniek beeld! Voor ijsbergen en gletsjers moet je bij de gletsjermeren Fjallsárlón en Jökulsárlón zijn. Het zwarte zand van Diamond Beach ligt bezaaid met kleine ijsbergen, die net diamanten lijken. In Nationaal Park Skaftafell kun je de grootste gletsjer van Europa bewonderen.

Hofn IJsland

Dag 6. Höfn - Vik

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Vik is het meest bekend als toegangspoort tot de gitzwarte stranden waar het zuiden van IJsland om bekend staat. Ga op zoek naar trollen, basalt-rotsen en papegaaiduikers tijdens een wandeling over het vulkanisch gesteente. Een must see in deze regio is de mooiste kloof van IJsland: Fjaðrárgljúfur. Voor meer avontuur vind je op anderhalf uur oostwaarts de hoogste berg van IJsland, de Hvannadalshnúkur. Beklim de berg met een gids voor een onvergetelijke ervaring.

Fjadrargljufur, Vik

Dag 7. Vik - Reykjavik

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Maak vanuit Reykjavik een dagtocht naar de Gouden Cirkel. Deze route voert je langs het beste van de IJslandse natuur. De bekendste bezienswaardigheden langs de route zijn nationaal park Thingvellir (op de breuklijn tussen twee tektonische platen), geisergebied Geysir (waar je dit zeldzame natuurfenomeen kunt bekijken) en Gullfoss (een van de mooiste watervallen van IJsland). De minimale rijafstand, als je alleen de drie highlights bekijkt, is 230 kilometer. Dit geldt zowel vanuit Reykjavik als vanuit Selfoss.

Gouden Cirkel route IJsland

Dag 8. Reykjavik

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Walvissentour Reykjavik

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Fly-drive vanuit Reykjavik van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 924 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan