Vraag offerte

  Bella Toscane

Rijke cultuur, afwisselende natuur en heerlijk eten en drinken. Deze reis heeft het allemaal! Vanuit Pisa maak je een autorondreis langs de mooiste plaatsen van het zonnige Toscane. Je bezoekt kunststad Florence, de scheve toren van Pisa maar ook de pittoreske dorpjes van Cinque Terre. Strijk geregeld neer op een terrasje en proef de smaakvolle rode wijnen uit de Montepulciano streek. Uiteraard mag de historische stad Siena met het indrukwekkende Piazza del Campo plein natuurlijk niet ontbreken.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Reis van dag tot dag

Dag 1. Pisa

Je reis begint in Pisa. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Hoewel Pisa geen grote stad is, heeft het een van de bekendste bezienswaardigheden van Italië. De scheve toren in het historische centrum is uitgegroeid tot een icoon met wereldwijde bekendheid. Pisa is een gezellige studentenstad met mooie oude gebouwen, die je gemakkelijk te voet verkent.

Pisa

Dag 2. Pisa - Cinque Terre

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het unieke Cinque Terre bestaat uit vijf kleine dorpjes langs de prachtige, rotsachtige kustlijn van Noord-Italië. De dorpjes zijn het toppunt van romantiek: kleine huisjes in alle kleuren van de regenboog die bovenop de steile rotsen zijn gebouwd. De stad La Spezia is een prima uitvalsbasis om dit schitterende gebied te verkennen. Stap aan boord van een trein, wandel langs de kust of bekijk de dorpjes vanaf zee.

Riomaggiore, Cinque Terre

Dag 3. Cinque Terre - Lucca

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Laat je in Lucca meeslepen in het typische Italiaanse leven wanneer je al wandelend of fietsend de stad verkent. Ga op in de herinneringen uit de tijd van de Romeinen, bezoek een van de honderd kerken en geniet van een heerlijke Italiaanse lunch op een terras. Het sfeervolle Lucca ligt centraal tussen Pisa, Florence en de stranden van Toscane.

Lucca

Dag 4. Lucca - Florence

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Florence is een van de belangrijkste kunststeden van Italië. Een wandeling door deze Renaissancestad voelt als een bezoek aan een openluchtmuseum. Al eeuwen geleden werd hier kunst verzameld, voornamelijk door de rijke familie Medici. Zij verfraaiden de stad aan de rivier de Arno met tal van paleizen, kerken en kunstwerken. Bezoek ook zeker het mooiste pronkstuk van Florence; de Duomo met zijn kenmerkende rode koepel.

Duomo Florence

Dag 5. Florence

De Duomo is zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid van Florence. De naam van de kathedraal betekent in het Italiaans ‘heilige maagd van de bloem’. Het is een van de grootste kathedralen van Europa, met ruimte voor maar liefst 20.000 mensen. De bouw werd in het jaar 1296 gestart. De opvallende roodbruine koepel is vanuit de hele stad te zien. Bewonder de prachtige koepel ook van binnen. De binnenkant is namelijk versierd met een indrukwekkende schildering, die het Laatste Oordeel uitbeeldt.

De kathedraal van Florence

Dag 6. Florence - Arezzo

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De oude stad Arezzo wordt door de groene heuvels van Toscane omgeven en ademt een dorpachtige en romantische sfeer. Het is een stad van torens en steile weggetjes. Arezzo kenmerkt zich door zijn handel in goud, antiek en juwelen. Leuk om te weten: de klassieke film La vita è bella (Life is beautiful) van Roberto Benigni is grotendeels opgenomen in de oude binnenstad.

Arezzo

Dag 7. Arezzo

Het Piazza Grande is het hart van Arezzo. Het schuin aflopende plein wordt omringd door diverse historische gebouwen met ieder een eigen verhaal, zoals bijvoorbeeld Palazzo delle Logge, Palazzo della Fraternità dei Laici en Santa Maria della Pieve. Het plein is tevens het middelpunt van de beroemde antiekbeurs van de stad. Elk eerste weekend van de maand bezoek je deze antiekmarkt, die soms wel 20.000 bezoekers trekt.

Piazza Grande Arezzo

Dag 8. Arezzo - Siena

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Siena is geen gewone stad, maar oogt als een openluchtmuseum middenin het prachtige Toscane. Bewonder de kathedraal van de stad en kijk je ogen uit in de oude binnenstad. Drink in de nabijgelegen dorpjes een wijntje of bezoek de paardenrace waar wijken tegen elkaar strijden. Wandelaars en fietsers halen in de omgeving hun hart op bij de vulkaan Monte Amiata.

Siena

Dag 9. Siena

Op tien minuten loopafstand van de kathedraal ligt het Piazza del Campo. Het plein van Siena is gebouwd op de exacte plaats waar drie antieke stadjes op een heuveltop samenkwamen. Een plek vol geschiedenis, want hier werd dus de gemeenschap van Siena gecreëerd. Het plein heeft een omtrek van 333 meter, bestaat hoofdzakelijk uit rode bakstenen en lijkt op een vissenstaart. Mede door dit unieke uiterlijk staat Siena op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bakstenen worden verdeeld door tien witte lijnen. Hierdoor ontstaat een soort schelp met negen secties.

Piazza del Campo, Siena

Dag 10. Siena - Volterra

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Bovenop een heuvel verschijnt het charmante Volterra, dat volledig door eeuwenoude stadsmuren omgeven is. In het historische centrum zie je invloeden van de Etrusken, Romeinen, middeleeuwen en Renaissance terug. Bewonder de kathedraal, leer meer over de Etrusken in het bijbehorende museum en beklim de toren van het oude stadhuis voor een fantastisch uitzicht over de groene Cecina-vallei.

Volterra

Dag 11. Volterra - Pisa

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Piazza dei Cavalieri

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan