Vraag offerte

  Rome en de Italiaanse laars

Hoofdstad Rome, de nationale parken Abruzzo en Gargano en de pittoreske baaitjes aan de Adriatische en Tyrreense zee wisselen elkaar moeiteloos af. Deze fly-drive laat je kennis maken met de authentieke regio's Apulië, Basilicata en de Abruzzen. Een nog wat onontdekt gebied waar je bergen, vissersdorpjes en de indrukwekkende grotwoningen van Matera gaat bewonderen. De wereldberoemde Amalfikust en de bedolven stad Pompeï zijn de afsluiters van deze afwisselende autorondreis.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1543 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Rome

Je reis begint in Rome.

Rome telt ontelbaar veel schitterende bezienswaardigheden. Dompel je onder in de rijke Romeinse geschiedenis, wandel door de sfeervolle straten en geniet van de echte Italiaanse keuken. Een bezoek aan het wereldberoemde Colosseum mag zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Rome. Dit gigantische amfitheater uit de Romeinse tijd staat symbool voor de stad. Het amfitheater was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en er werden hier regelmatig gladiatorengevechten en theatervoorstellingen gegeven.

Colosseum Rome

Dag 2. Rome

De Trevifontein is misschien wel de bekendste fontein ter wereld en ook zeker een van de mooiste. Het indrukwekkende kunstwerk is opgetrokken uit wit marmer en er stroomt helderblauw water uit. Als je met je rug naar de fontein gaat staan en met je rechterhand een muntje over je linkerschouder in de fontein gooit zou dit betekenen dat je ooit nog terugkeert naar de Eeuwige Stad. Gooi je twee muntjes tegelijkertijd, dan zul je volgens de legende de liefde van je leven ontmoeten.

Trevifontein Rome

Dag 3. Rome - Nationaal Park Abruzzo

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt de auto op in Rome en vervolgt je weg naar Nationaal Park Abruzzo.

Bergketens, kalksteen, rivieren en beekjes bepalen de natuur van Nationaal Park Abruzzo. Ook zijn er prachtige kloven zoals de Foce di Barrea en hoge bergen zoals de 2249 meter hoge Petroso. Het park werd in 1923 opgericht om de natuur te beschermen en bepaalde wilde dieren van uitsterven te redden. Het nationaal park ligt in het hart van de centrale Apennijnen tussen Abruzzi, Lazio en Molise.

Nationaal Park Abruzzo

Dag 4. Nationaal Park Abruzzo - Nationaal Park Gargano

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het Nationaal Park Gargano ligt op het gelijknamige schiereiland, aan de oostkust van Italië. Het is een gebied waar je uitstekend kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Snorkel- en duikliefhebbers ontdekken de prachtige onderwaterwereld van de Tremitische eilanden voor de kust. Deze kust is erg rotsachtig, hele rotspartijen duiken hier loodrecht de zee in. Het gebied herbergt maar liefst 600 grotten. Rondom het park liggen diverse mooie en gezellige dorpen waar je kunt overnachten om dit mooie park te ontdekken.

Gargano

Dag 5. Nationaal Park Gargano - Polignano a Mare

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Polignano a Mare is een pittoresk stadje vol authentieke bezienswaardigheden. De stad is gebouwd op de steile en woeste kliffen aan de Adriatische Zee. De typische witte huizen, het netwerk van straatjes en de geschiedenis die hier te vinden zijn, maken dit stadje een pareltje aan de Adriatische Zee.

Polignano a Mare

Dag 6. Polignano a Mare - Gallipoli

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Gallipoli dankt haar naam aan het Griekse woord Kalepolis, wat mooie stad betekent. Tegenwoordig wordt het door de Italianen beschreven als de parel van de Ionische Zee. Deze stad wil je dus bezoeken met haar interessante historische centrum dat nog volledig omringd is door de oude stadsmuur. Deze bijzondere stad is alleen via een oude brug verbonden met het vaste land.

Gallipoli

Dag 7. Gallipoli - Matera

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De stad Matera staat bekend om de Sassi di Matera, waar de eerste bewoners zich al 35.000 jaar geleden hebben gevestigd. Deze grotwoningen vormen een stad onder de stad en staan vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het prachtige landschap rondom Matera en de bijzondere grotwoningen bood de filmindustrie een prima decor voor het filmen van bekende films zoals The Passion of the Christ, King David en Ben Hur.

Matera

Dag 8. Matera - Amalfi

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Amalfi behoort samen met dertien andere dorpjes langs de Amalfikust tot UNESCO Werelderfgoed. Lange tijd was deze stad een belangrijk handelscentrum in het zuiden van Italië. Nu staat Amalfi vooral bekend als schilderachtig stadje, met kleurrijke huizen gebouwd op een steile helling. Het oude centrum met zonovergoten pleinen en smalle steegjes is makkelijk per voet te ontdekken. Hier vind je een aantal intact gebleven stadspoorten en prachtige middeleeuwse paleizen en kapellen. De stad ademt geschiedenis en cultuur, maar heeft desondanks niet veel belangrijke historische gebouwen. Dit komt omdat een groot deel van de stad is gezonken tijdens een aardbeving in 1343.

Amalfi

Dag 9. Amalfi

De Sant'Andrea kathedraal is een opvallende verschijning in het straatbeeld van Amalfi. Door meerdere verbouwingen heeft de kathedraal verschillende architectonische stijlen. De Siciliaanse Arabisch-Normandische stijl overheerst buiten, vooral door het tweekleurige metselwerk, mozaïeken en de dertiende eeuwse klokkentoren. Het interieur is voornamelijk barok met enkele mooie beelden bij het altaar. Een brede trap van tweeënzestig treden geeft je toegang tot de kathedraal.

Amalfi

Dag 10. Amalfi - Rome

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Officieel gezien is Vaticaanstad geen onderdeel van Rome, maar een eigen staat. Aangezien het volledig omsloten wordt door Rome, kun je een bezoek aan Rome wel perfect combineren met een bezoek aan Vaticaanstad. Bekijk het gigantische Sint Pietersplein, waar de Paus de bekende diensten tijdens Pasen en Kerstmis houdt. Ook de schitterende Sint Pietersbasiliek is een ware trekpleister.

St Pietersbasiliek Vaticaanstad

Dag 11. Rome

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Forum Romanum, Rome

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1543 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan