Vraag offerte

  Napels, Sorrento en de Amalfikust

De panoramische Amalfikust wordt een van de mooiste kustlijnen ter wereld genoemd. Dit prachtige gebied in het zuiden van Italië heeft een rotsachtige kust met pittoreske dorpjes, citroenboomgaarden en prachtige baaien. Je bezoekt hoogtepunten als de bedolven stad Pompeï en schilderachtige plaatsjes als Positano en Amalfi waar de kust haar naam aan te danken heeft. De reis begint echter in de rumoerige, puur Italiaanse stad Napels, waar de beroemde pizza Margherita zijn oorsprong vindt. Ook het romantische Sorrento staat op het programma.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 144 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Napels

Je reis begint in Napels. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

In de zuidelijke regio Campanië bevindt zich de meer dan Italiaanse stad Napels. Maffia, vervuiling en armoede zorgden voor een donkere reputatie en een rauw karakter, maar deze havenstad is veel meer dan dat. Napels is een kleurrijk geheel van charmante Italiaanse straatjes, prachtige pleinen en dat alles met de imposante Vesuvius op de achtergrond.

Napels

Dag 2. Napels - Sorrento

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In een schilderachtig landschap waar bergen, zee, valleien en plateaus met citroenboomgaarden elkaar afwisselen ligt Sorrento. Deze charmante, mondaine stad ligt op het schiereiland Sorrentina en hoort bij de metropool Napels. Sorrento heeft prachtige smalle steegjes waar je lekker kunt rondslenteren. Door de veelzijdigheid aan musea, monumenten en de historische kathedraal is het een aanrader voor cultuurliefhebbers. De stad is tevens een goede uitvalsbasis om het prachtige schiereiland nader te ontdekken.

Sorrento

Dag 3. Sorrento

Aan de rand van Sorrento vind je de Bagni della Regina, de baden van koningin Giovanna. Beschutte inhammen, knusse baaitjes en hoge rotswanden met doorkijkjes bepalen dit prachtige kustgebied. Het kraakheldere water is een geliefde plaats om te zwemmen en snorkelen en op de rotsplateaus kun je relaxt zonnebaden. Volgens de legende kwam koningin Giovanna uit Napels hier vaak zwemmen en beleefde ze hier geheime romances die niet altijd even goed afliepen.

Bagni della Regina Sorrento

Dag 4. Sorrento - Positano

Afstand: 20 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Met zijn gekleurde huizen tegen de indrukwekkende rotswand, is Positano het visitekaartje van de Amalfikust. Door de hoogteverschillen beweeg je er voornamelijk verticaal door de charmante straatjes en gevels bekleed met blauwe regen. Positano past goed in het typisch Zuid-Italiaanse karakter. De tijd en de zon hebben op sommige plekken hun sporen nagelaten. Positano is een fijne bestemming om het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Zon, pizza, gelato en de typische winkels zoals Moda Positano.

Positano

Dag 5. Positano

Het Pad van de Goden, in het Italiaans Sentiero Degli Dei genoemd, loopt van Bomerano naar Nocello. Het wordt omschreven als één van de mooiste wandelroutes van Italië. Het pad begint op het dorpsplein van Bomerano, waar de bronzen deur van de kerk in het oog springt. Het pad ligt op ongeveer 550 meter hoogte en loopt het ene moment langs een steile afgrond, dan langs rotsen en soms ook door kleine valleien. Een prachtig uitzicht is op ieder deel van de route een garantie, daar heeft het pad ook zijn naam aan te danken.

Pad van de goden, Positano

Dag 6. Positano - Amalfi

Afstand: 20 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Amalfi behoort samen met dertien andere dorpjes langs de Amalfikust tot UNESCO Werelderfgoed. Lange tijd was deze stad een belangrijk handelscentrum in het zuiden van Italië. Nu staat Amalfi vooral bekend als schilderachtig stadje, met kleurrijke huizen gebouwd op een steile helling. Het oude centrum met zonovergoten pleinen en smalle steegjes is makkelijk per voet te ontdekken. Hier vind je een aantal intact gebleven stadspoorten en prachtige middeleeuwse paleizen en kapellen. De stad ademt geschiedenis en cultuur, maar heeft desondanks niet veel belangrijke historische gebouwen. Dit komt omdat een groot deel van de stad is gezonken tijdens een aardbeving in 1343.

Amalfi

Dag 7. Amalfi

De Sant'Andrea kathedraal is een opvallende verschijning in het straatbeeld van Amalfi. Door meerdere verbouwingen heeft de kathedraal verschillende architectonische stijlen. De Siciliaanse Arabisch-Normandische stijl overheerst buiten, vooral door het tweekleurige metselwerk, mozaïeken en de dertiende eeuwse klokkentoren. Het interieur is voornamelijk barok met enkele mooie beelden bij het altaar. Een brede trap van tweeënzestig treden geeft je toegang tot de kathedraal.

Amalfi

Dag 8. Amalfi - Napels

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Pizza in Napels

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 144 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan