Vraag offerte

  Sicilië

Sicilië is in Italië een geval apart. Het is onder andere overheerst geweest door Grieken, Romeinen, Spanjaarden, Noormannen en Arabieren en daarvan vind je veel terug op dit intrigerende eiland. Tijdens deze reis bezoek je de hoofdstad Palermo en kun je een tocht maken over de nog altijd actieve vulkaan Etna en een prachtige boottocht naar de Eolische Eilanden, met als hoogtepunt Stromboli.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Reis van dag tot dag

Dag 1. Catania - Taormina

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je reis begint in Catania. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld. Vervolgens rijd je naar Taormina.

Taormina is een van de populairste bestemmingen van Sicilië en je ziet snel waarom. Het stadje op de bergflank staat vol met interessante bezienswaardigheden. Naast de vele kerken is een bezoek aan het Corvaja-paleis een must. Ook de verschillende Romeinse overblijfselen in het centrum, zoals het oude theater, mag je niet overslaan. Neem plaats op een terrasje, kijk naar alle mensen die er flaneren en geniet van het Siciliaanse dolce vita!

Taormina

Dag 2. Taormina & de Etna

De vulkaan Etna behoort tot de grootste actieve vulkanen van Europa en is een trekpleister voor mensen van over de hele wereld. Met ruim 3200 meter hoogte is de vulkaan zichtbaar vanaf een heel groot deel van Oost-Sicilië. Het gebied rondom de vulkaan is opgedeeld in Edna Nord (noordkant) en Edna Sud (zuidkant). De zuidkant is het populairst bij de toeristen, vanaf hier kun je de kabelbaan nemen richting de top van de vulkaan. Maak vanaf hier mooie wandelingen en geniet van de prachtige uitzichten.

Natuurpark Etna

Dag 3. Taormina - Messina

Afstand: 50 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Messina is een havenstad op Sicilië en ligt op slechts vier kilometer van het vaste land van Italië. Hierdoor wordt deze stad ook wel de poort naar Sicilië genoemd. Helaas zijn veel van de historische monumenten verwoest tijdens een aardbeving. Desondanks kun je nog steeds de mooie gebouwen bewonderen, zoals de dom van Messina, de klokkentoren en de fontein di Orione.

Messina

Dag 4. Messina & Stromboli

Vandaag kun je vanuit het nabij gelegen Milazzo een boottocht maken naar de Eolische Eilanden. Deze archipel bestaat uit de eilanden Filicudi, Panarea, Alicudi, Lipari, Vulcano, Salina en het spectaculaire Stromboli. Stromboli is een zeer actieve vulkaan en de meeste boottochten eindigen in het donker bij de Sciara del Fuoco. Hier vinden bijna permanent erupties plaats van gloeiende lava. Een geweldige ervaring.

Stromboli

Dag 5. Messina - Cefalù

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het charmante Cefalù mag dan vooral bekend staan als badplaats, het historische centrum is ook echt de moeite waard. De pleinen, straten en kerken zijn zo mooi dat zij de achtergrond vormden voor de film van Giuseppe Tornatore: Cinema Paradiso. Een ander hoogtepunt van Cefalù is de bekende Arabisch-Normandische kathedraal. Deze is prachtig versierd met mozaïeken.

Cefalu

Dag 6. Cefalù - Palermo

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Deze levendige hoofdstad van het eiland is een interessante mix van mediterrane sfeer en invloeden uit het Midden-Oosten. Palermo is een stad met veelzijdige architectuur. Van de kathedraal tot gotische paleizen, mozaïeken en koepels met prachtig versierde fresco’s. Het is het centrum van de antieke wereld, maar daarnaast ook verrassend jong en levendig. Als universiteitsstad bruist Palermo van de gezellige eetgelegenheden, bars en markten.

Palermo

Dag 7. Palermo

De drukbezochte straatmarkt van Palermo, de Ballaro markt, is een van de leukste en gezelligste plekken van de stad. Op deze Mercato Ballaro, niet ver van het Paleis van Normanni, is tot in de avond veel leven in de brouwerij. Hier wordt echt van alles verkocht, zoals vis, vlees, olijven en kaas, maar ook kleding, tassen en andere snuisterijen.

Ballaro markt Palermo

Dag 8. Palermo - Erice

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Op de top van de berg Eryx ligt het sfeervolle Erice, een bijzonder middeleeuws dorpje met een rijke geschiedenis. Het behoort tot de meest geliefde plaatsen van Sicilië doordat er sinds de middeleeuwen weinig is veranderd. Als je door de nauwe straatjes loopt kom je veel historische gebouwen tegen zoals het Kasteel van Venus en de imposante kathedraal met klokkentoren.

Erice

Dag 9. Erice - Agrigento

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Wat een leuke stad om te bezoeken. Het centrum van de stad heeft veel chique winkels, goede restaurants en bars. Toch heeft het ook een historische uitstraling. Je moet hier echt de plaatselijke lekkernij van Agrigento proeven: pecorino-ijs! Agrigento ligt vlak bij een van de interessantste archeologische vindplaatsen van Sicilië, namelijk de verwoeste Griekse stad Akragas, in de Vallei van de tempels.

Agrigento

Dag 10. Agrigento - Syracuse

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Syracuse laat je meer dan waar dan ook kennismaken met de tijdloze schoonheid van Sicilië. Oude Griekse ruïnes komen tevoorschijn vanuit citrusboomgaarden, gezellige terrassen zijn opgesteld op barokke pleinen en de nauwe straatjes leiden naar de azuurblauwe zee. Interessant feitje is dat Syracuse in zijn hoogtijdagen groter was dan Athene en Korinthe. Bezoek het archeologische park van Neapolis: een van de grootste archeologische vindplaatsen van het eiland.

Syracuse

Dag 11. Syracuse - Catania

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Catania

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan