Vraag offerte

  Arctisch Noorwegen & de Noordkaap

Deze bijzondere rondreis neemt je mee naar het Arctische noorden van Noorwegen. Je begint en eindigt de reis in Tromsø, ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Verwonder je over de middernachtzon of het noorderlicht, ga op walvissafari en hike naar de toppen van de bergen. Je beleeft de Sami-cultuur bij Hammerfest in Noors Lapland en kunt op pad gaan met een roedel enthousiaste husky's tijdens een hondensledetocht. De hoge klif bij de Noordkaap is een van de belangrijkste hoogtepunten van deze reis.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1172 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Tromsø

Je reis begint in Tromsø. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Als ‘Noorderlichthoofdstad van Europa’ draagt de Noorse stad Tromsø een bijnaam van formaat. Op bijna 70 graden noorderbreedte vind je een stad omgeven door fjorden, bergtoppen en baaien. Door de ligging is de stad niet alleen uitstekend geschikt voor het spotten van het prachtige groene Aurora Borealis maar ook voor andere leuke outdoor expedities. Neem de kabelbaan naar de top van de Storsteinen berg, ga mee met een boot op verkenning door de fjorden en bewonder het lichtval in de IJszeekathedraal.

Tromsø

Dag 2. Tromsø

Een van de leukste activiteiten in Tromsø is een ritje met de Fjellheisen kabelbaan. Deze brengt je naar de top van de 420 meter hoge Storsteinen berg. Vanaf dit uitzichtpunt kun je goed zien dat Tromsø wordt omringd door baaien en hoge bergen; een prachtig gezicht! Zin om te wandelen? Laat de kabelbaan dan links liggen en wandel in dertig tot zestig minuten naar boven. Natuurlijk zijn er bovenop ook talloze mooie wandelroutes.

Fjellheisen kabelbaan Tromso

Dag 3. Tromsø - Alta

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Tussen de bossen, bergplateaus en de kust ligt de stad Alta. In de wintermaanden is dit een goede plek om het Noorderlicht te bekijken en in de zomermaanden is de middernachtzon hier erg bijzonder. Ga vissen aan de Altaelva rivier of neem een kijkje bij de rotstekeningen van Hjemmeluft. De vondst van deze tekeningen betekent dat er al meer dan 4000 jaar voor Christus mensen in dit gebied leefden. Bekijk tekeningen van onder andere mensen, boten en berenjachten.

Alta, Troms og Finnmark

Dag 4. Alta - Hammerfest

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Kom naar de meest noordelijke stad ter wereld! Met nadruk op stad want Hammerfest is van mening dat de plekken die nog noordelijker liggen eigenlijk meer dorpen zijn. Hoe dan ook, Hammerfest is een bijzondere bestemming. Bezoek het Gjenreisningsmuseet museum om meer te leren over de Tweede Wereldoorlog in dit gebied, wandel over het Gammelveien pad en ga op zoek naar rendieren. Naar schatting leven hier zo'n 100.000 rendieren. Word ook lid van de plaatselijke 'Koninklijke IJsbeer Vereniging'. Dat kan alleen als je in Hammerfest geweest bent.

Hammerfest, Troms og Finnmark

Dag 5. Hammerfest - Noordkaap

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het meest noordelijke puntje van Europa dat is Noordkaap. Via een tunnel (met tol) is de Noordkaap te bereiken. Op zo'n 2080 kilometer van de Noordpool schijnt de zon hier in de zomer 2,5 maand lang aan een stuk door. Ook de route naar de Noordkaap toe is prachtig: dwars door de natuur en langs kleine vissersdorpjes. Breng een bezoek aan de Noordkaaphal en kom meer te weten over dit gebied.

Noordkaap, Troms og Finnmark

Dag 6. Noordkaap

Vlak bij de Noordkaap ligt het vissersdorpje Gjesvær. Vanuit dit dorpje vaar je met de boot in tien minuten naar het natuurreservaat Gjesværstappan, een eilandengroep ten westen van Noordkaap. Er zijn honderden papegaaiduikers, aalscholvers en jan-van-genten te zien. Het is helaas niet mogelijk om voet aan wal te zetten, maar vanaf de boot heb je een prachtig uitzicht op de verschillende vogelsoorten.

Papegaaiduikers, Noordkaap

Dag 7. Noordkaap

Als je het echte noordelijkste puntje van het vasteland wil bezoeken dan moet je naar Kap Knivskjellodden gaan. Dit kan alleen met een wandeling van ongeveer achttien kilometer heen en terug. Volg de steenhopen van ongeveer anderhalve met hoog voor de juiste richting. Deze stenen kun je niet missen, want naast hei groeit er niets. Wellicht zie je nog een kudde rendieren voorbij komen.

Kap Knivskjellodden, Noordkaap

Dag 8. Noordkaap - Olderfjord

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Olderfjord ligt direct aan zee in het uiterste noorden van Noorwegen aan de beroemde route E69. Dit kustdorpje aan het Porsangerfjord wordt vaak gebruikt als overnachtingsplek voor reizen naar de Noordkaap, wat op 130 kilometer afstand ligt. In de winter kun je hier uitstekend het Noorderlicht bekijken en in de zomer wordt het haast niet donker en kun je de midzomernachtzon bewonderen.

Olderfjord, Troms og Finnmark

Dag 9. Olderfjord - Alta

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Een bijzonder fenomeen in de zomermaanden bij Alta is de middernachtzon. Van mei tot augustus is het hier 24 uur per dag licht. Wandel naar de berg Komsafjellet want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de middernachtzon. Of breng een bezoek aan de grootste canyon van Noord-Europa, het Finnmarksvidda-bergplateau. Dit wordt door velen als de mooiste plek gezien om deze middernachtzon te bewonderen.

Middernachtzon zien, Alta

Dag 10. Alta - Tromsø

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Tromsø heeft de bijnaam ‘Noorderlichthoofdstad van Europa’. Je maakt hier namelijk uitstekende kans om het dansende groene licht te zien. Dit komt door de ligging van Tromsø: recht onder de noorderlicht ovaal. Hoewel je nog altijd een donkere en heldere nacht nodig hebt, maak je hier in de juiste periode grote kans om het bijzondere natuurfenomeen te bewonderen. De beste tijd hiervoor is van september tot en met april. In de zomer is de midzomernachtzon ook een hele belevenis.

Noorderlicht Tromso

Dag 11. Tromsø

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

IJszeekathedraal Tromso

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1172 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan