Vraag offerte

  Noorse Fjorden en Valleien

Een complete en afwisselende rondreis door Noorwegen! We nemen je mee naar de hoofdstad Oslo voor een bezoek aan het Vigelandpark en het Akershus-fort. Ook bezoek je de sfeervolle stad Bergen. Absoluut hoogtepunt is natuurlijk de prachtige natuur van Noorwegen waaronder nationaal park Rondane en Jostedalsbreen en het langste fjord van Noorwegen, het Sognefjord. Bij de langere routes bezoek je ook de iconische Preikestolen aan het Lysefjord. Onderweg heb je voldoende tijd voor het treintje bij Flåm en de gezellige straatjes met gekleurde huisjes in Trondheim. Ook rijd je over de wereldberoemde Atlantic Road bij Molde en de 11 haarspeldbochten van de Trollstigen.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Reis van dag tot dag

Dag 1. Oslo

Je reis begint in Oslo.

Bezoek tijdens je rondreis door Noorwegen ook Oslo, de charmante, groene hoofdstad van het land. Voor een portie kunst en cultuur tijdens je vakantie ben je hier aan het juiste adres. Het zit vol moderne architectuur, gezellige buurten en tientallen musea. Het Nationaal Kunstmuseum en het Openluchtmuseum voor Volkskunde, met historische gebouwen uit het hele land, zijn ideale plaatsen om Noorwegen te leren kennen. Maak ook een boottocht over de Oslofjord of trek een dagje strand uit.

Oslo, Noorwegen

Dag 2. Oslo

Maak een wandeling door het indrukwekkende Vigelandpark vol beelden, bekijk het wereldberoemde schilderij ‘de schreeuw’ in het Munchmuseum en bewonder het uitzicht vanaf de vestingmuren van kasteel Akershus. Neem daarna de boot naar schiereiland Bygdøy voor een wandeling langs bossen en stranden. Maar zeker ook om een bezoekje te brengen aan de verschillende musea op dit 'museumeiland'. In het openlucht-gedeelte staan meer dan honderd historische gebouwen uit heel Noorwegen, waaronder een staafkerk uit de dertiende eeuw.

Bygdøy Oslo

Dag 3. Oslo - Lillehammer

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt de auto op in Oslo en vervolgt je weg naar Lillehammer.

In 1994 werd Lillehammer wereldberoemd als het thuis van de Olympische winterspelen. Je kunt een kijkje in het voormalige Olympische dorp met bijbehorend museum. In de wintermaanden zit Lillehammer vol met skitoeristen, maar ook in de zomer is er genoeg te zien en te doen. Wandel door het mooie oude centrum met pittoreske houten huizen uit de negentiende eeuw. Verken de omgeving en ga de bossen in of naar het meer Mjøsa.

Lillehammer, Innlandet

Dag 4. Lillehammer - Nationaal Park Rondane

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Natuurliefhebbers zijn op de juiste plek in Rondane Nationaal Park. De hoogste top is de Rondeslottet van 2178 meter. Vanaf de bergtoppen heb je prachtig uitzicht op de omgeving en misschien spot je zelfs wel één van de laatst overgebleven wilde kuddes rendieren van Noorwegen. Toe aan een andere activiteit? Je kunt in het park ook fietsen, mountainbiken, paardrijden, vissen of raften. Er is voor ieder wat wils!

Nationaal Park Rondane, Noorwegen

Dag 5. Nationaal Park Rondane

De Noorse toeristische route Rondane (route 27) is een aanrader. Stop onderweg bij Sohlbergplassen. Dit is een uitkijkplatform met uitzicht op het Atnasjøenmeer met daarachter de bergen van Rondane Nationaal Park. Het platform is vernoemd naar de kunstenaar Harald Sohlberg, die het beroemde schilderij 'Winternacht in Rondane' schilderde. Je ziet hier direct waar hij zijn inspiratie vandaan haalde.

Rondeslottet Nationaal Park Rondane

Dag 6. Nationaal Park Rondane - Trondheim

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Trondheim was rond het jaar 1000 een belangrijke Vikingstad. Het ligt midden in Noorwegen bij de Trondheimfjord, omgeven door prachtige natuur. De stad is nog steeds een bruisend middelpunt en met ruim dertigduizend studenten is er altijd van alles te beleven. Wandel door de gezellige straatjes met pakhuizen, bekijk de Nidaros-domkerk of loop binnen bij het Rockheim museum. Wandel over de oudste brug van Trondheim: de Gamle Bybro. Het ligt in een prachtige omgeving met allemaal gekleurde huisjes.

Trondheim

Dag 7. Trondheim

Van mei tot september gaat er een veerboot van Trondheim (vlakbij de Ravnkloa vismarkt) naar het eiland Munkholmen. Dit eilandje, op twee kilometer varen, heeft een verrassend rijke geschiedenis. In de tijd van de Vikingen werd dit eiland gebruikt om openbare executies uit te voeren en later zijn hier ook een gevangenis, klooster, fort en douanehuis gevestigd. Gelukkig is dat nu allemaal niet meer aan de orde en kun je hier heerlijk recreëren aan het beste strand van Trondheim.

Eiland Munkholmen, Trondheim

Dag 8. Trondheim - Molde

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Net boven Molde vind je een van de mooiste kustroutes ter wereld, de Atlantic Road. Op deze acht kilometer lange route lijkt het soms net alsof je over zee rijdt. De eilanden rond Kristiansund worden door middel van deze weg en de acht bijbehorende bruggen met elkaar verbonden. Hij loopt van Vevang naar Kårvåg. Stop zeker even bij de brug Storseisund onderweg naar het eiland Averøy, deze is als een krul gebouwd.

Atlantic Road Noorwegen

Dag 9. Molde - Trollstigen

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De Trollstigen, de trollenroute, is een van de mooiste routes om in Noorwegen te rijden. Het is een smalle, super steile bergweg met elf haarspeldbochten. Je kijkt uit over een fantastisch landschap van ruige bergen en hebt de mooiste vergezichten. In het dal komt de route uiteindelijk uit bij de Geirangerfjord. Deze behoort tot de mooiste fjorden van het land en staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Trollstigen Noorwegen

Dag 10. Trollstigen - Ålesund

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het stadscentrum van Alesund is alleen al door de prachtige Jugendstil-gebouwen de moeite waard om te bezoeken. Het werd in 2007 zelfs verkozen tot mooiste stad van Noorwegen. Bezoek het Jugendstilsenteret om meer te weten te komen over deze bouwstijl. Neem een kijkje in het Alesundmuseum om de geschiedenis van de stad te beleven. Het uitzichtpunt Aksla, midden in de stad, laat je de omgeving zien uit een hoek die je nergens anders vindt.

Alesund Noorwegen

Dag 11. Ålesund - Nationaal Park Jostedalsbreen

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Sneeuwschoenwandelen, hiken over de gletsjer en misschien zelfs skiën of langlaufen. Het kan allemaal in de zomer in Nationaal Park Jostedalsbreen. Dit park is in feite één grote gletsjer met talloze zij-armen. Wandel naar de bekendste gletsjertong Briksdalbreen waarbij je onderweg langs de krachtige Kleivavossen waterval komt. Of ga kajakken en raften in de zomerzon met in de verte het fonkelende ijs van gletsjers. Start je bezoek bij een van de bezoekerscentra en ontdek dit prachtige park.

Nationaal Park Jostedalsbreen, Noorwegen

Dag 12. Nationaal Park Jostedalsbreen

Wandelen en kajakken zijn de populairste activiteiten in het park, in een seizoen dat loopt van eind mei tot eind september. Er zijn mogelijkheden voor iedereen. Strijk neer in het panoramarestaurant aan de oever van het meer Brevanet en geniet van het prachtige uitzicht op een gletsjer. Voor de waaghalzen is er niveau III en IV white water rafting op de Jostedøla rivier. De boekenwurmen onder ons mogen Fjærland niet voorbij rijden. Het wordt wel eens gekscherend de boekenhoofdstad van Noorwegen genoemd, vanwege de vele tweedehands boekwinkels en boeken stalletjes.

Nationaal Park Jostedalsbreen

Dag 13. Nationaal Park Jostedalsbreen - Bergen

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Bergen ligt in een prachtige omgeving en is de toegangspoort tot de Noorse fjorden. Het dankt zijn naam aan zeven bergen die de stad omringen, waaronder de bekende Fløyen. Bergen is een stad voor fijnproevers, cultuur- en natuurliefhebbers. Struin langs de kleurige huizen in Bryggen, bekijk het uitzicht vanaf de Fløyen en proef van lokale visspecialiteiten op de vismarkt Fisketorget. Tijdens een boottocht ontdek je de indrukwekkende Noorse fjorden.

Bergen Noorwegen

Dag 14. Bergen

Het is misschien wel het meest gefotografeerde plekje van Bergen: de gekleurde houten huizen in de wijk Bryggen. In de Hanzetijd was dit een bekend handelscentrum. Tegenwoordig staan de middeleeuwse huizen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de achttiende eeuw werden ze bijna geheel verwoest door een brand, maar ze zijn weer in oude glorie hersteld. Het is hier heerlijk slenteren langs de restaurantjes, musea, winkeltjes en galerieën.

Bryggen Bergen

Dag 15. Bergen - Haugesund

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Ontdek het land van de Vikingkoningen: Haugesund. Het landschap lijkt op dat uit bekende series als de Game of Thrones en Vikings. Van open zee in het westen tot bergen en fjorden in het oosten van dit gebied. Breng een bezoek aan het Vikingdorp Avaldsnes, net buiten Haugesund en neem een kijkje bij het Nationaal Monument Haraldshaugen. Wandel naar de top van Steinsfjellet om te genieten van het prachtige uitzicht over Haugesund.

Haugesund, Rogaland

Dag 16. Haugesund - Lysefjord

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

De idyllische Lysefjord is één van de bekendste en mooiste fjorden in het zuiden van Noorwegen. Met een boot vaar je tussen de steile rotswanden door, langs watervallen en afgelegen boerderijen. Ook vind je hier twee van de meeste populaire wandelroutes van Noorwegen: de Preikestolen en de Kjerag. Beide wandelroutes leiden je naar de top voor een waanzinnig uitzicht over de Lysefjord. In dit fjordengebied ontkom je niet aan panoramische uitzichtpunten en indrukwekkende natuur.

Lysefjord

Dag 17. Lysefjord - Arendal

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Verspreid over een paar kleine eilandjes is Arendal een echte kuststad. Wandel door het oude gedeelte Tyholmen met vele vakwerkhuizen en bekijk de dobberende bootjes in de haven Pollen. Voor de beste restaurantjes in de stad moet je ook bij de haven zijn. Bezoek een van de musea die Arendal rijk is of vaar naar het eiland Merdø om te genieten van de rust.

Arendal, Agder

Dag 18. Arendal - Oslo

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Wil je het moderne gezicht van Oslo zien? Of gewoon even de lokale sfeer opsnuiven, zonder een lijstje met bezienswaardigheden af te hoeven strepen? Maak dan een wandeling door de aan elkaar grenzende wijken Aker Brygge en Tjuvholmen. Vroeger waren dit scheepswerven, nu zijn het hippe buurten met veel moderne architectuur. Behalve langs gewone woonhuizen, struin je hier langs gezellige cafés, kunstgalerijen en kleinschalige boetiekjes. In Tjuvholmen kun je ook nog even ontspannen aan het strand. Twee andere leuke wijken zijn: Grünerløkka met prachtige muurschilderingen en Grensen, een wijk vol muziek, waaronder jazz.

Oslo

Dag 19. Oslo

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Oslo, Noorwegen

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan