Vraag offerte

  Highlights van Noord-Polen

Op deze korte reis door het noorden van Polen worden de steden Warschau, Gdańsk en Poznań afgewisseld door de ongerepte natuur van het oerbos bij Białowieża en het Mazurisch merengebied.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1104 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Warschau

Je reis begint in Warschau. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

De hoofdstad van Polen heeft ontzettend veel te bieden. Denk aan het prachtige marktplein Rynek Starego Miasta dat omgeven is door statige herenhuizen, meerdere paleizen of de goed bewaard gebleven stadsmuren. En dat te bedenken dat het historisch centrum van Warschau niet veel ouder is dan zeventig jaar! Na de Tweede Wereldoorlog is de stad steen voor steen in ere hersteld en deze prijkt nu dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Warschau

Dag 2. Warschau

Even weg uit de drukte van de stad kan je bij het Koninklijk Paleis. Hoewel het midden in Warschau ligt, zijn de omliggende tuinen een oase van rust. Ook de tuinen van het Wilanów-paleis geven ontspanning. Als je er toch bent, stap dan ook het paleis binnen om te ontdekken waarom het de barokke parel van Warschau is. Een andere leuke tip is de wandeling langs de oude stadsmuren naar het barbacane. Wil je de drukte juist opzoeken? Steek dan de rivier de Wisla over naar de authentieke arbeiderswijk Praga. Naast de oude huizen is het een gezellige plek met veel cafés en restaurants.

Warschau

Dag 3. Warschau - Woud van Białowieża

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In het Woud van Białowieża is de natuur de baas. Dit laatste stukje oerbos van Europa ligt op de grens van Polen en Wit-Rusland. Het Nationaal Park Białowieża omvat een deel van het bos en is de plek waar de meeste bezoekers naartoe gaan. Wandel of fiets door de ongerepte natuur en wie weet kom je wel een Europese bizon tegen die hier nog in het wild leeft. De beste kans om ze te spotten is met zonsopkomst of ga op pad met een gids. Kijk goed om je heen, want er zijn ook lynxen, zwijnen en 1200 verschillende boom-en plantensoorten te zien.

Woud van Bialowieza

Dag 4. Woud van Białowieża

Het dorpje Białowieża is niet groot, maar heeft wel een aantal leuke bezienswaardigheden. Wandel door het Paleispark van de Russische Tsaren of bezoek het bizonreservaat net buiten het dorp. Het heeft een aantal kerken die je kan bezoeken, vooral de Russisch-Orthodoxe kerk is een aanrader. Daarnaast is het dé uitvalsbasis voor een bezoek aan Nationaal Park Białowieża.

Bialowieza

Dag 5. Woud van Białowieża - Mazurisch Merenplateau

Afstand: 340 km || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Welkom in het land der duizend meren! Toen het landijs zich tienduizend jaar geleden terugtrok uit Europa, ontstond in het noorden van het huidige Polen het enorme Mazurisch Merengebied. Je vindt hier maar liefst 2600 meren. Ontdek de prachtige natuur te voet, op de fiets of met een boot of kajak. In het waterrijke gebied leven veel vogelsoorten. Tuur de lucht af naar witte arenden en zwarte ooievaars, en kijk lager voor bevers, moeflons en herten. Rondom de meren liggen veel oude kastelen, waaronder het kasteel van Malbork en de burcht van Olsztyn. Volg de kastelenroute en bekijk ze allemaal!

Mazurisch Merengebied

Dag 6. Mazurisch Merenplateau - Gdańsk

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De oude havenstad Gdańsk is de ideale plek om cultuur en historie met een dag aan het strand te combineren. In het historische centrum waan je je bijna in Amsterdam, de kleurrijke gevels zijn een overblijfsel uit de Hanzeperiode. Wandel over de oude route die Poolse koningen namen als ze Gdańsk bezochten, bewonder het Gouden Huis en bezoek de grootste bakstenen kerk ter wereld. Natuurlijk kan je in deze gezellige stad ook ontzettend genieten van alle Poolse specialiteiten, zoals lokaal gebrouwen bieren, de kruidenlikeur Goldwasser en Pierogi (gevulde deeghapjes).

Gdansk

Dag 7. Gdańsk

Dé blikvanger van de stad is de Kraanpoort. Deze hijskraan uit de veertiende eeuw werd gebruikt om schepen te laden en te lossen. Leuk detail is dat de hijskraan op menskracht werkte. Mensen liepen in twee grote wielen, net zoals hamsters dat doen. Andere bezienswaardigheden in het centrum zijn de enorme Mariakerk, de Hooglandse Poort en het door Nederlandse architecten ontworpen Stadhuis.

Gdansk

Dag 8. Gdańsk - Toruń

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Toruń is een prachtige stad aan de rivier de Wisla. Het oude centrum is goed bewaard gebleven en is je bezoek zeker waard. Dwaal langs de oude stadsmuren met de scheve toren, bekijk de ruïnes van het kruisvaarderskasteel van Toruń en strijk neer op een terrasje op het Oude Marktplein. Toruń is een studentenstad en dat betekent veel gezelligheid! Peperkoek is niet alleen voor de kerst, dus neem zeker een kijkje in het Peperkoekmuseum, het is de plaatselijke specialiteit.

Toruń

Dag 9. Toruń - Poznań

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Slenter door de historische straten van de mooie oude stad Poznań in het westen van Polen. Het oudste deel van de stad is het eiland Ostrów Tumski. Hier vind je de prachtige Sint-Petrus-en-Paulusbasiliek. Duik de vele musea in en ontdek de gezellige en kleurrijke Oude Markt. Het plein om een terrasje te pakken na je wandeling door de stad en de lokale lekkernij Sint-Maarten croissant te eten. Ook trekt de barokke voorgevel van de Sint Stanislauskerk hier je aandacht.

Oude markt Poznan

Dag 10. Poznań

Poznań is een heerlijke stad om een paar dagen door te brengen. Het historisch museum neemt je mee langs alle belangrijke eeuwen van de Poolse geschiedenis. Net buiten de stad ligt een oud Pruisisch fort. In de Tweede Wereldoorlog was het een concentratiekamp, tegenwoordig is het een museum. Neem ook een kijkje bij het mooie Keizerlijk Paleis. Het Opstandmuseum is in de kelder gevestigd en de oude troonzaal is in een bioscoop veranderd. Het gebouw herbergt verder een scala aan restaurants, bars en clubs.

Keizerlijk Paleis Poznan

Dag 11. Poznań

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Keizerlijk Paleis Poznan

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1104 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan