Vraag offerte

  Noord-Portugal en de Douro-vallei

Ga op ontdekkingsreis naar de prachtige Costa Verde in het noorden van Portugal. De regio staat bekend om de eeuwenoude wijncultuur, historische steden en prachtige natuurgebieden. Via Coimbra, de oudste universiteitsstad van Portugal, en de mooie stad Porto aan de Douro reis je door het groene binnenland door de Douro-vallei en langs de Atlantische kust. Een mooie afwisseling is de natuur van nationaal park Peneda-Gerês. Wat onbekender is het sfeervolle Viana do Castelo, maar o wat een pareltje heb je daar te pakken.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 645 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Porto

Je reis begint in Porto.

Bezoek tijdens een rondreis door Portugal zeker de stad Porto. Ben je ook fan van azulejos, de typische blauwwitte siertegels waar Portugal om bekend staat? In deze stad vind je veel oude gebouwen die hiermee zijn versierd. Het oude centrum ligt langs de rivier de Douro en staat dankzij haar authenticiteit volledig op de Werelderfgoedlijst. Slenter over de kade en strijk neer op één van de gezellige terrassen aan het water.

Porto

Dag 2. Porto

De stad staat natuurlijk ook bekend om het robijnrode aperitief port. Geniet van een rondleiding bij een porthuis en proef zelf waarom dit drankje zo populair is. Op de rivier de Douro kan je een rondvaart maken in een traditionele portboot, een rabelo. Struin vervolgens door de fotogenieke wijk Ribeira, neem de fiets naar het strand, bezoek de vele kerkjes en beklim de Luis I brug voor het mooiste uitzicht van de stad.

Portboot Douro Porto

Dag 3. Porto - Viana do Castelo

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je haalt de auto op in Porto en vervolgt je weg naar Viana do Castelo.

Welkom in Viana do Castelo, de parel van de Costa Verde. Het middeleeuwse centrum heeft smalle straatjes, rijkelijk versierde landhuizen en rococopaleizen. Vlak buiten het centrum liggen fijne stranden. Vanaf een heuveltop hoog boven de stad overziet de neo-Byzantijnse Santa Luzia-kerk het geheel.

Viana do Castelo

Dag 4. Viana do Castelo - Nationaal Park Peneda-Gerês

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Nationaal Park Peneda-Gerês bestaat uit een weelderig groen en bergachtig landschap. Naast de schitterende natuur zijn er ook mooie kastelen, kerken en barokke plattelandskapelletjes te bezichtigen. Wandel door de hoge bergen van dit natuurpark en geniet van de flora en fauna. Je loopt langs rivieren, beken en watervallen, die uitmonden in een van de stuwmeren. Het waterrijke park nodigt ook uit tot kajakken en zelfs raften.

Nationaal Park Peneda Geres

Dag 5. Nationaal Park Peneda-Gerês - Pinhão

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Het dorpje Pinhão wordt omringd door heuvels vol wijngaarden, waar ‘s werelds beste port en tafelwijnen worden geproduceerd. Overal waar je kijkt zie je wijnmakerijen die met hun borden voorbijgangers proberen te overtuigen van de kwaliteit van hun wijnen. Zelfs op het treinstation is de druivenoogst terug te vinden op de handgeschilderde azulejos. Pinhão is de perfecte uitvalsbasis om de Douro vallei en al haar wijngaarden te verkennen. Neem de trein of verken de vallei vanaf het water.

Pinhao

Dag 6. Pinhão - Coimbra

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Wat Oxford is voor Engeland, is Coimbra voor Portugal: de oudste universiteitsstad van het land. Behalve de indrukwekkende bibliotheek, de kapel en de klokkentoren trekken ook de studenten zelf de aandacht, dankzij hun lange zwarte capes die bij het schooluniform horen. Door de ligging op een heuvel, kijk je vanaf het universiteitscomplex uit over de stad. Daal vervolgens af naar de botanische tuinen en de wijk Baixa, de gezellige benedenstad van Coimbra.

Coimbra

Dag 7. Coimbra - Aveiro

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Kom het Venetië van Portugal ontdekken in Aveiro. Dit stadje wordt door de grootste lagune van het land omringd en de uitlopers van de Ria de Aveiro gaan dwars door het centrum. Door de kanalen varen kleurrijke moliceiros, die wel iets weg hebben van gondels. De bijnaam ‘Venetië van Portugal’ staat deze vrolijke kuststad dan ook goed. Laat je rondvaren langs de fraaie gebouwen terwijl de schipper je meeneemt door de geschiedenis van Aveiro en achtergrond van de bootjes.

Aveiro

Dag 8. Aveiro - Porto

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Azulejos Porto

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 645 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan