Vraag offerte

  Beleef Slovenië & Kroatië

Een fly-drive met Slovenië en Kroatië in de hoofdrol! Combineer de unieke kustlijn vol eilanden en historische steden van Kroatië met de imposante natuurfenomenen van de Julische Alpen in Slovenië. Je reis begint in de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Je bezoekt de hoge pieken en meren bij Nationaal Park Triglav waarvandaan je zowel het natuurpark als het beroemde Meer van Bled bezoekt. Je zakt af naar Kroatië voor gezellige vissersplaatsen als Poreč en havenstad Rijeka. Via de immense grotten van Postojna eindigt jouw reis weer waar hij begon, in Ljubljana.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1029 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Ljubljana

Je reis begint in Ljubljana. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

De hoofdstad en tevens grootste stad van Slovenië is Ljubljana. Door het centrum van de stad loopt de rivier Ljubljanica, die de stad in tweeën verdeeld. Bezoek het gezellige centrum met hippe tentjes en terrasjes langs de waterkant. Voor een spectaculair uitzicht over de stad breng je een bezoek aan het kasteel van Ljubljana. Tip: in de stad wordt opvallend veel gefietst, dus huur zeker een fiets om de stad te verkennen!

Kasteel van Ljubljana

Dag 2. Ljubljana - Kranjska Gora

Afstand: 80 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De indrukwekkende toppen van de Sloveense Alpen vormen het decor van het gezellige bergdorpje Kranjska Gora. Natuurliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen aan het groengekleurde meer van Jasna, prachtige watervallen en eindeloze wandelmogelijkheden. Net buiten Kranjska Gora ligt het natuurreservaat Zelenci met het gelijknamige groene meer als belangrijkste bezienswaardigheid. Op slechts twintig minuten van de Oostenrijkse grens is Kransjka Gora de toegangspoort tot het nationale park Triglav.

Kranjska Gora, Slovenie

Dag 3. Kranjska Gora - Nationaal Park Triglav

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Hoge bergen, dichte bossen en talloze meren in alle tinten groen en blauw is wat je in Nationaal Park Triglav zult tegenkomen. Het park is grofweg in tweeën te delen. In het oosten vind je de meren van Bohinj en Bled en in het westen de Soča vallei. Het kraakheldere meer van Bohinj is het grootste meer van het park en leent zich uitstekend om het water op te gaan met een bootje of aan de oever te relaxen. Ook kan er goed gewandeld worden in de omgeving. In de Soča vallei kunnen outdoorliefhebbers hun hart ophalen. Van wandelen door de ongerepte natuur en raften op de Emerald River tot aan canyoning door de rivierkloven.

Nationaal Park Triglav

Dag 4. Nationaal Park Triglav

Er zijn meerdere mooie wandelingen door kloven te maken in het Triglav Nationaal Park. Door de Tolminkloof loopt een wandelpad van acht kilometer. De route voert via een aantal paadjes, bruggen en trappen met relingen langs de rivier en door het bos. De Vintgarkloof is een andere wandeling, meteen ook een stuk korter. Het pad met houten bruggetjes slingert tussen de hoge rotswanden, boven het water

Nationaal Park Triglav

Dag 5. Nationaal Park Triglav - Postojna

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De enorme grotten van Postojna zijn een bekende bezienswaardigheid. Dit is het langste grottenstelsel van Slovenië en tevens de op een na grootste druipsteengrot ter wereld. Je kunt de grotten verkennen met een treintje, waarmee je langs de sprookjesachtige stalagmieten en stalactieten rijdt. Vervolgens leidt een gids je rond in de grotten én maak je kennis met de beroemdste bewoner van deze grot: de olm. Een kleine salamander die zijn hele leven in grotten doorbrengt. Vergeet je fototoestel niet, want de verschillende 'vertrekken' van de grot bevatten de ene indrukwekkende formatie na de andere.

Grotten van Postojna

Dag 6. Postojna - Poreč

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Liefhebbers van zon, zee en strand zijn in Poreč aan het juiste adres! Deze zonnige stad heeft heerlijke stranden en wat denk je van snorkelen in het helder blauwe water van de Blue Lagoon? Zo’n 2.000 jaar geleden waren de Romeinen hier de baas, vandaag de dag is het vooral een gezellige badplaats. Struin over het rechthoekige stratenpatroon en door het autovrije centrum langs enkele Romeinse overblijfselen en de Eufrasiusbasiliek. Bewonder de mooie mozaïeken in de basiliek en klim daarna naar boven in de klokkentoren voor een fantastisch uitzicht over de stad en de zee.

Porec

Dag 7. Poreč - Pula

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In het zuidwesten van Istrië vind je de historische stad Pula. In de omgeving van Pula kun je uitrusten op een van de vele strandjes. In de stad zelf slenter je tussen de vele oude gebouwen die de tand des tijds goed doorstaan hebben. Bezoek het grote fort en de tempel van Augustus. Maar het eeuwenoude amfitheater is toch wel de bekendste bezienswaardigheid van Pula.

Pula vanuit de lucht

Dag 8. Pula - Krk

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Krk is een populair eiland in Kroatië en wordt ook wel het 'Gouden Eiland' genoemd. In het oosten vind je een kaal en rotsachtig landschap en in het westen is de natuur groen en vruchtbaar. Op het eiland vind je veel leuke kustdorpjes met gezellige havens, restaurantjes en barretjes. Het eiland staat ook bekend om de vele mooie stranden met het heldere blauwe water.

Krk kust

Dag 9. Krk

De grootste stad van het eiland is Krk-stad. De stad bestond al in de Romeinse tijd en dat kun je nog steeds zien aan de stadsmuur die om de stad heen loopt. Andere bekende bezienswaardigheden zijn de Kathedraal van Maria-Hemelvaart en het Frankopan kasteel. Vooral in de zomer is het een gezellige stad met veel toeristen, je vindt hier dan ook veel leuke restaurantjes, winkeltjes en terrasjes.

Krk-stad

Dag 10. Krk - Zagreb

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in de Kroatische hoofdstad Zagreb, een moderne stad waar de oude cultuur nog voelbaar is. Monumentale gebouwen, zoals het theater en de kathedraal, sieren de oude stadskern. Er zijn historische pleinen en parken met veel groen en prachtige fonteinen. Zagreb is om die reden een van de groenste steden van Europa. Verken de stad te voet om de bruisende sfeer op straat te proeven. Er zijn talrijke authentieke restaurants, versmarkten en charmante cafés met tuinterrassen.

Zagreb

Dag 11. Zagreb - Maribor

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Maribor ligt aan de rivier de Drava en is de tweede stad van Slovenië. De stad is omgeven door prachtige landschappen en kijkt uit op de toppen van het Pohorje gebergte. Leuke bezienswaardigheden zijn de oude havenwijk met de middeleeuwse watertoren Vodni Stolp. Ook de Maribor synagoge, een van de oudste synagogen van Europa, is een bezoek zeker waard.

Maribor, Slovenie

Dag 12. Maribor

Op het sfeervolle Glavni plein vind je verschillende bezienswaardigheden. Het grote landhuis, Maribor Castle, is een herenhuis in barok stijl met mooie muurschilderingen. Ook bevindt zich het regionaal museum in het kasteel. Op het plein staat het stadhuis en een Mariazuil als herinnering aan het einde van de pestepidemie in de zeventiende eeuw. Rondom de zuil staan zes beeltenissen van heiligen uit de katholieke kerk.

Glavni plein Slovenië

Dag 13. Maribor - Ljubljana

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Franciscaanse kerk Ljubljana

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1029 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan