Vraag offerte

  Spaanse Hoogvlakte

Het Spaanse Hoogland heeft eeuwenoude steden bomvol historische monumenten en Werelderfgoederen. Verken het andere Spanje met deze bijzondere autoroute. Je reist door bergachtige streken en regionale parken, maar ook door middeleeuwse steden en dorpen. Hoogtepunten van deze reis zijn de koninklijke hoofdstad van Spanje, Madrid en Werelderfgoedsteden Salamanca, Segovia en Cuenca. Je eindigt in de prachtige architectuurstad aan zee: Valencia!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Reis van dag tot dag

Dag 1. Madrid - Toledo

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je reis begint in Madrid. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld. Vervolgens rijd je naar Toledo.

Welkom in Toledo, een magnifieke stad met pittoreske ligging hoog boven de kloof van de Río Tajo. Toledo heeft een rijk erfgoed. In de middeleeuwen stond de stad bekend als 'City of three cultures', dankzij de christenen, moslims en joden die hier vreedzaam samenwoonden. Kleurrijke moskeeën, gotische kathedralen en imposante synagoges prijken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Toledo

Dag 2. Toledo - Ávila

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De voormalige koningsstad Ávila is een plaatje. Het wordt volledig ommuurd door monumentale stadsmuren, 87 torens en 9 poorten. Bewandel de stadsmuur en struin door de historische binnenstad en waant je in de middeleeuwen. Naast romaanse kerken en kloosters is de vestingskathedraal van Ávila een echte blikvanger.

Ávila

Dag 3. Ávila - Salamanca

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De sfeervolle studentenstad Salamanca is een van de mooiste steden van Spanje. De historische, oude binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Omdat er veel studenten zijn, heeft de stad veel gezellige barretjes en een bruisend nachtleven. Bezoek een van de kathedralen, wandel over het Plaza Mayor en neem een kijkje in de oudste universiteit van Spanje.

Kathedraal Salamanca

Dag 4. Salamanca - Segovia

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Over Segovia doen vele legendes de ronde. Zo zou Hercules de stad hebben gesticht en zou het Alcázar model hebben gestaan voor het sprookjeskasteel in Disneyland in Californië. Hoe het ook zij: nergens anders in Spanje vind je een stad van gelijke Romeinse grandeur. Kijk om te beginnen eens bij het immense aquaduct dat pontificaal in het centrum staat.

Segovia

Dag 5. Segovia

Het aquaduct van Segovia is een van dé pareltjes van de stad. Waarschijnlijk is dit Romeinse aquaduct van keizer Trajanus al gebouwd in het jaar vijftig na Christus. Deze verhoogde waterweg loopt dwars door het centrum, over het bekendste plein van de stad; het Plaza de Azoguejo. Dit pronkstuk is maar liefst 28 meter hoog en ruim 700 meter lang.

Aquaduct van Segovia

Dag 6. Segovia - Madrid

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Middeleeuwse casa grandes, koninklijke paleizen, sfeervolle pleinen en hippe winkels te over in Madrid. Maar bovenal is de Spaanse hoofdstad een kunststad met wereldberoemde musea (het Prado-museum!) en galeries van wereldklasse. Picasso, Dalí and Miró sieren de muren van de vele kunstinstituten. Als voetballiefhebber is het stadion van Real Madrid natuurlijk niet te missen.

Madrid Kathedraal

Dag 7. Madrid

Het Parque del Buen Retiro in Madrid is als het Central Park voor New York. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en de Madrilenen komen er zelf ook graag. De inrichting van het park is grotendeels in Franse stijl met prachtige beelden, fonteinen en een rozentuin. Er is ook een meer waar je een roeibootje kunt huren en uitzicht hebt op het glazen Palacio de Cristal.

Retiro Park

Dag 8. Madrid - Cuenca

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De middeleeuwse stad Cuenca is gebouwd op een rotsplateau. Het oude stadsdeel wordt in tweeën gedeeld door de Huecar-rivier. Daardoor hangt een deel van de huizen over de klif boven het water. Deze vijftiende-eeuwse 'hangende huizen' zijn hét kenmerk van Cuenca en trekken veel bezoekers.

Casas Colgadas

Dag 9. Cuenca

De zestig meter lange San Pablo-brug is een smalle loopbrug die het oude centrum van Cuenca met het klooster verbindt. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de oude stad met de hangende huizen. In het voormalige klooster uit de zeventiende eeuw is een van de mooiste Paradores hotels van Spanje gevestigd.

San Pablo brug Cuenca

Dag 10. Cuenca - Valencia

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in de derde grootste stad van Spanje, waar alles draait om een drooggelegde rivier. De oude rivier overstroomde regelmatig en werd daarom omgeleid, weg van het centrum. Het rivierbed vormt nu een groene oase dwars door de stad. Hieraan staan onder andere de futuristische bouwwerken en architectonische hoogstandjes van de Stad van Kunst en Wetenschap. Valencia is geen grote wereldstad en dat maakt het uitermate geschikt voor een fietstocht. Je kunt heel leuk fietsen langs het strand en door de drooggelegde rivier.

Valencia

Dag 11. Valencia

Een van dé hoogtepunten in Valencia is het Ciudad de las Artes y las Ciencias, die net al werd genoemd. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava en is een cultuur- en wetenschappelijk centrum met musea, theaters en een groot aquarium. De architectonische gebouwen zien er spectaculair uit, ook door het vele gebruik van water.

Ciudad de las Artes y las Ciencias!

Dag 12. Valencia

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Jardin del Turia

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan