Vraag offerte

  Cultuur & strand in Andalusië

Ontdek de culturele schatten en goudgele stranden van Andalusië tijdens deze fly-drive. Je rijdt door het ongerepte binnenland van Andalusië, afgewisseld met je bezoek aan levendige steden vol sfeer. Je start in de indrukwekkende stad Málaga met zijn Alcazaba-fort en Gibralfaro-kasteel. Verder bezoek je de mooie stad Sevilla, waar je de kathedraal met de Giraldatoren niet mag missen. Granada is één van de andere cultuursteden die je op deze route aandoet, voordat je op de stranden rond de gezellige badplaats Nerja zult neerstrijken.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 690 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Málaga

Je reis begint in Málaga. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Welkom in Málaga, een cultuurstad aan de Middellandse Zee. Hier mengt de Andalusische sfeer zich met invloeden uit het verleden, van onder andere de Moren en Romeinen. Ga op zoek naar deze sporen in het prachtige Alcazaba-fort, het daaraan verbonden Gibralfaro-kasteel, het oude Romeinse theater en de kathedraal van Málaga. Bezoek ook het wereldberoemde museum van Pablo Picasso.

Málaga

Dag 2. Málaga - Sevilla

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De oude historische stad Sevilla is een van de parels van Zuid-Spanje. Een must-see is het koninklijk paleis, Real Alcazar. Andere geliefde bezienswaardigheden zijn het Plaza de España en de kathedraal met de Giraldatoren (oude Moorse minaret). Dwaal door de smalle straatjes, ga fietsen of maak een boottocht over de Guadalquivir-rivier.

Sevilla Plaza de Espana

Dag 3. Sevilla - Córdoba

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De Mezquita, een imposante kathedraal van Moorse oorsprong, is op zichzelf al reden genoeg om Córdoba te bezoeken. Het herinnert aan de tijd dat Córdoba de hoofdstad was van islamitisch Spanje, ongeveer een millennium geleden. Verder barst de stad van de verborgen pleintjes, balkonnetjes vol bloemen, mooie patio's en middeleeuwse straatjes.

Mezquita

Dag 4. Córdoba - Granada

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Granada bestaat uit een mooie mengeling van islamitische architectuur, Arabische invloeden, monumentale kerken, echte tapasbars én moderne graffiti-kunst. Het wereldberoemde Alhambra is voor velen echter dé reden om Granada te bezoeken. Het complex van Arabische paleizen en landschapstuinen kent zijn gelijke niet in Europa. Reserveer ruim van tevoren je tickets online.

Granada Andalusie

Dag 5. Granada

Zin om de stad voor de natuur te verruilen? Ga dan naar Nationaal Park Sierra Nevada op zo'n half uur rijden van Granada. Het park is een werkelijk walhalla voor wandelaars. Een van de aanraders is de wandeling Los Cahorros, met hangbruggen en smalle paden langs de rotswanden van de kloof.

Granada Andalusie

Dag 6. Granada - Nerja

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De charmante badplaats Nerja staat bekend om de imposante kalksteengrotten, het Balkon van Europa en de rotsachtige kustlijn met ruige kliffen en idyllische stranden. De wateren rond Nerja lenen zich perfect voor een snorkel- of kajaktrip.

Nerja

Dag 7. Nerja

In en rondom de badplaats ontmoeten de bergen en de Middellandse Zee elkaar, wat zorgt voor een rotsachtige kust met prachtige baaien en stranden. De populairste stranden met de meeste voorzieningen zijn La Torrecilla en Burriana. Aan het stadsstrand La Torrecilla ligt het levendige Plaza de los Cangrejos en langs het strand Burriana loopt een achthonderd meter lange boulevard vol met restaurants, cafés en winkeltjes. Andere mooie stranden zijn het fotogenieke Calahonda en het rustigere Carabeillo-Chico.

Nerja

Dag 8. Nerja - Málaga

Afstand: 60 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Stadsstrand Malaga Malaqueta

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 690 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan