Vraag offerte

  Paradores de España

Sfeervolle, charmante hotels van historische of artistieke waarde. Zo wil een Spaanse Parador zich het liefst omschrijven. De hotels tref je aan in oude kloosters en paleizen of onder moderne architectuur gebouwd. Vaak middenin in een oud centrum of in een prachtig nationaal park. Deze bijzondere locaties vind je terug in deze rondreis die begint en eindigt in Madrid. Een bijzondere fly-drive langs historische steden als Córdoba, Toledo en Cuenca, maar ook een prachtig strandhotel in Valencia.

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1601 kilometer

Reis van dag tot dag

Dag 1. Madrid - Toledo

Afstand: 70 km || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je reis begint in Madrid. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld. Vervolgens rijd je naar Toledo.

Route-tip: Kom je vroeg aan en heb je tijd, maak dan een omweg via El Escorial. Het Real Monasterio de San Lorenzo is een enorm klooster- en paleiscomplex met een kerk, bibliotheek en mausoleum.

Welkom in Toledo, een magnifieke stad met pittoreske ligging hoog boven de kloof van de Río Tajo. Toledo heeft een rijk erfgoed. In de middeleeuwen stond de stad bekend als 'City of three cultures', dankzij de christenen, moslims en joden die hier vreedzaam samenwoonden. Kleurrijke moskeeën, gotische kathedralen en imposante synagoges prijken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Verblijf: Je overnacht in Parador de Toledo in een historisch gebouw met prachtig uitzicht over de stad.

Toledo

Dag 2. Toledo

Honderden jaren geleden was Toledo de belangrijkste stad van Spanje. Dat zie je terug in de vele middeleeuwse gebouwen en stadspoorten die de stad rijk is. Het Alcázar is een enorm fort, wat je niet over het hoofd kunt zien als je Toledo bezoekt. Het Alcázar werd al in de derde eeuw door de Romeinen gebouwd, op het hoogste plekje van de stad. Castiliaanse koningen hebben het Alcázar meermaals uitgebreid en herbouwd.

Stadspoort Puerta de Bisagra, Toledo'

Dag 3. Toledo - Mérida

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Route-tip: Ga vandaag vroeg op pad, want het beloofd een mooie route te worden. Maak een stop bij nationaal park Monfrague of bezoek het ommuurde stadje Trujillo, een van de mooiste plaatsjes van Spanje.

Mérida ligt aan de rivier de Guadiana en staat bekend om de vele overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals de tempel van Diana. Mérida behoort zelfs tot een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Spanje. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bezoek het amfitheater waar vroeger gladiatorengevechten plaatsvonden of wandel over de oude Romeinse brug.

Verblijf: Je overnacht in Parador de Merida, gevestigd in een voormalig 18e eeuws klooster.

Mérida amfitheater

Dag 4. Mérida

Zoals veel steden in de Romeinse tijd een amfitheater hadden om de bekende gladiatorengevechten te houden, kon dit ook niet ontbreken in Mérida. Het amfitheater werd al in de eerste eeuw voor Christus in gebruik genomen. Met een lengte van bijna 800 meter is deze Romeinse brug de langste van alle bewaard gebleven Romeinse bruggen. De brug loopt over de Guadiana-rivier en het mag alleen door voetgangers gebruikt worden. Het Alcazaba, dat aan het begin van de brug ligt, levert een mooi plaatje op.

Romeinse brug, Mérida

Dag 5. Mérida - Córdoba

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Route-tip: Stop onderweg eens bij UNESCO-biosfeerreservaat Hornachuelos waar bossen, kloven en glooiend grasland elkaar afwisselen. Ook de ruïnes van de grote ommuurde Arabische stad Al Madinah Al Zahra zijn een bezoek waard.

De Mezquita, een imposante kathedraal van Moorse oorsprong, is op zichzelf al reden genoeg om Córdoba te bezoeken. Het herinnert aan de tijd dat Córdoba de hoofdstad was van islamitisch Spanje, ongeveer een millennium geleden. Verder barst de stad van de verborgen pleintjes, balkonnetjes vol bloemen, mooie patio's en middeleeuwse straatjes.

Verblijf: Je overnacht in Parador de Córdoba, gelegen bovenop een heuvel met een zwembad.

Mezquita

Dag 6. Córdoba

Ooit een arena voor stierengevechten, nu een gezellig plein met terrasjes en kleine winkeltjes en galerijen: Plaza de la Corredera is het grootste plein van Córdoba. Bezoek ook het paleis Alcazar de los Reyes Christianos en de Romeinse brug Puente Romano.

Alcazar de Los Reyes Christianos

Dag 7. Córdoba - Jaén

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Jaén is de hoofdstad van de olijfolie. Uitgestrekte olijfgaarden verwelkomen je al van verre. Jaén wordt door de gemiddelde toerist vaak overgeslagen, maar wanneer je de tijd neemt, dan ontdek je dat Jaén een heel charmante plaats is met verborgen buurtjes, uitzonderlijk goede tapasbars en een grandioze kathedraal.

Verblijf: Je overnacht in Parador de Jaén in een 18e eeuws kasteel, op de top van een heuvel.

Jaén

Dag 8. Jaén - Albacete

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Route-tip: Neem wat lekkers mee voor een picknick in de natuur, want de route loopt via nationaal park Sierra de Cazorla. Je kunt er ook wandelen naar kasteel El Castillo de la Yedra.

De provinciehoofdstad Albacete heeft een prachtige, hooggelegen binnenstad, genaamd Alto de Villa. Deze charmante, oude wijk bestaat uit smalle steegjes met veelal achttiende-eeuwse huizen en monumenten. Breng een bezoekje aan de historische kathedraal en struin door de sfeervolle straatjes op zoek naar de historie van Albacete.

Verblijf: Je overnacht in Parador de Albacete, een sfeervol ranch-hotel met zwembad.

Albacete

Dag 9. Albacete - Valencia

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Welkom in de derde grootste stad van Spanje, waar alles draait om een drooggelegde rivier. De oude rivier overstroomde regelmatig en werd daarom omgeleid, weg van het centrum. Het rivierbed vormt nu een groene oase dwars door de stad. Hieraan staan onder andere de futuristische bouwwerken en architectonische hoogstandjes van de Stad van Kunst en Wetenschap. Valencia is geen grote wereldstad en dat maakt het uitermate geschikt voor een fietstocht. Je kunt heel leuk fietsen langs het strand en door de drooggelegde rivier.

Verblijf: Je overnacht in het moderne Parador De El Saler, een heerlijk 4 sterren strandhotel in een natuurreservaat op ca. 30 km van Valencia. Liever in de stad? Boek dan het sfeervolle luxe Westin hotel.

Valencia

Dag 10. Valencia

Een van dé hoogtepunten in Valencia is het Ciudad de las Artes y las Ciencias, die net al werd genoemd. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava en is een cultuur- en wetenschappelijk centrum met musea, theaters en een groot aquarium. De architectonische gebouwen zien er spectaculair uit, ook door het vele gebruik van water.

Ciudad de las Artes y las Ciencias!

Dag 11. Valencia - Cuenca

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Route-tip: Net buiten Cuenca kun je een prachtig natuurgebied bezoeken: Serrania de Cuenca. Bezoek uitzichtpunt Punte de Diablo of verwonder je over indrukwekkende rotsformaties in de vorm van paddenstoelen en dieren bij Ciudad Encantada.

De middeleeuwse stad Cuenca is gebouwd op een rotsplateau. Het oude stadsdeel wordt in tweeën gedeeld door de Huecar-rivier. Daardoor hangt een deel van de huizen over de klif boven het water. Deze vijftiende-eeuwse 'hangende huizen' zijn hét kenmerk van Cuenca en trekken veel bezoekers.

Verblijf: Je overnacht in Parador de Cuenca, een van de mooiste Paradores van Spanje.

Casas Colgadas

Dag 12. Cuenca

De zestig meter lange San Pablo-brug is een smalle loopbrug die het oude centrum van Cuenca met het klooster verbindt. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de oude stad met de hangende huizen. In het voormalige klooster uit de zeventiende eeuw is een van de mooiste Paradores hotels van Spanje gevestigd.

San Pablo brug Cuenca

Dag 13. Cuenca - Madrid

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Madrid Kathedraal

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1601 kilometer
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan