Vraag en antwoord: Vakantie Denemarken

Je hebt misschien nog allerlei vragen over jouw vakantie in Denemarken. Daarom hebben we hier wat handige informatie voor je op een rij gezet. Is je vraag daarna nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op!

Wil je weten op welke kosten je voorbereid moet zijn tijdens een vakantie in Denemarken? Op onze website communiceren wij geen vaste prijzen omdat we een maatwerkspecialist zijn, maar wanneer je een vrijblijvende offerte aanvraagt voor jouw reis naar Denemarken heb je al binnen een werkdag antwoord. Daarin geven wij ook een prijs. Factoren die hiervoor van belang zijn, zijn de reisduur en de reisperiode maar bijvoorbeeld ook je wensen met betrekking tot de overnachtingen. Onze reisadviseurs gaan altijd op zoek naar de beste reis die past binnen jouw reisbudget. De kosten ter plaatse zullen iets hoger liggen dan je gewend bent van je uitgaven in Nederland, Denemarken is geen goedkoop land. Zo is eten en drinken buiten de deur in Denemarken een stukje duurder. Het is misschien leuk om een camper te huren en te gaan kamperen in Denemarken. Zo kun je onderweg wat vaker zelf koken én bovendien heb je altijd je huisje op wielen bij de hand. Hoe leuk is dat?

Eén van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden tijdens je vakantie met de camper naar Denemarken, zijn de milieuzones. Allereerst doorkruis je Duitsland en als je hier overnacht, kan het zijn dat je al in het bezit moet zijn van een milieusticker. Maar ook in Denemarken zijn er diverse milieuzones en er zijn verschillende restricties voor (oudere) dieselvoertuigen. In Denemarken werken ze niet met een milieusticker, maar moet je jouw voertuig van te voren registreren. Er zijn geen tolwegen, maar voor het oversteken van een aantal bruggen betaal je wel tol. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de ANWB.

Er zijn geen hele belangrijke verschillen waarvan je op de hoogte moet zijn tijdens jouw vakantie in Denemarken. Nederlands verschillen qua gedrag niet heel erg van de Denen. Het is misschien wel goed om te weten dat ze op 23,- en 24 juni Sankt Hans vieren, een feest dat vroeger diende om de kwade geesten af te wenden. Op de avond van 23 juni vind je overal vreugdevuren, worden er heksenpoppen verbrand en kun je genieten van festiviteiten vol met lekkere hapjes en drankjes.

Wil je meer informatie voor je op reis gaat naar Denemarken? Bekijk dan zeker onze blogpagina, waarin we je allerlei tips geven voor jouw vakantie in Denemarken, bijvoorbeeld over onze tien favoriete bezienswaardigheden. Als je meer wilt weten over de hoogtepunten van bepaalde in regio in Denemarken, bekijk dan eens onze bezienswaardigheden in Denemarken te bekijken. Wanneer je op de kaart inzoomt, krijg je allerlei informatie over een stad of regio naar keuze.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!