Vraag en antwoord: Vakantie Duitsland

Je hebt misschien nog allerlei vragen over jouw vakantie in Duitsland. Daarom hebben we hier wat handige informatie voor je op een rij gezet. Is je vraag daarna nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op!

Ben je benieuwd naar de kosten van een reis naar Duitsland? Wij vinden Duitsland een perfect vakantieland als je een wat kleiner reisbudget hebt. Buiten de deur kun je al voor een paar euro eten, bijvoorbeeld bij de Backstubes (bakkerijen) en natuurlijk de kraampjes met currywurst. Ook uit eten gaan hoeft niet duur te zijn en de porties zijn in Duitsland altijd aan de grote kant. Het percentage fooi is hetzelfde als in Nederland, het is wel netjes om aan het einde van excursie ook fooi te geven van zo'n tien procent. Brandstof is over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Wat betreft de kosten wanneer je jouw vakantie in Duitsland via ons boekt: wij denken graag met je mee. Factoren die een rol spelen zijn de eventuele vluchten en huurauto, je reisduur en je wensen op het gebied van accommodaties. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, maar we gaan in principe altijd uit van een mooi hotel met ontbijt voor de offertes. Omdat we maatwerk leveren, vind je dus geen prijzen op onze website. Wanneer je een vrijblijvende offerte aanvraagt, krijg van ons binnen een werkdag antwoord met daarin een prijs.

Tijdens een vakantie in Duitsland moet je op een aantal zaken letten, bijvoorbeeld dat je een milieuvignet moet bezitten. In veel Duitse steden is het belangrijk om zo'n milieuvignet te hebben, wanneer je die niet op je auto hebt (of de verkeerde) riskeer je een boete. Sommige voertuigen, zoals dieselvoertuigen van voor 2001, mogen zulke umweltzones niet meer in. Ben je van plan om alleen over de snelwegen te rijden omdat je bijvoorbeeld op doorreis bent, dan hoef je geen milieusticker te hebben. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de ANWB.

Je hond mag mee op vakantie in Duitsland. Hier gelden de algemene Europese voorschriften, dus het bezit van een Europees paspoort en inentingen tegen hondsdolheid. Je hond moet ook gechipt zijn. Er zijn speciale accommodaties te boeken, waarbij jouw hond bij je in een huisje of op de kamer kan slapen. Er is in Duitsland wel een aanlijnplicht, je hond zal dus ook in de bossen officieel aan de lijn moeten tenzij dit anders aangegeven staat. Let extra op in jachtgebieden, in Mecklenburg-Vorpommern mogen jagers zelfs op je hond schieten als deze losloopt. Je hond is welkom in alle Duitse treinen, voor grote honden koop je een extra kaartje. De Pitbull-Terrier, American Staffordshire-Terrier, Staffordshire-Bullterrier of Bullterrier is niet welkom in Duitsland.

Er zijn geen hele bijzondere gebruiken waarmee je rekening hoeft te houden tijdens je vakantie in Duitsland. Maar je kunt uitgaan van Duitse pünktlichheit, dus afspraak is afspraak, op ieder document een stempel en je houdt je aan de regels: niemand loopt door rood. Over het algemeen zijn Duitsers erg milieubewust, zo wordt veel afval gescheiden.

Ben je op zoek naar leuke tips of blogs voor jouw vakantie in Duitsland? Bekijk dan zeker onze blogpagina, waar je allerlei mooie verhalen vindt over de mooiste vakantie in Duitsland aan het water bijvoorbeeld, of onze lievelingsplekken in de Duitse Eifel. Als je meer wilt weten over de highlights van een bepaalde regio, dan raden we je aan om onze bezienswaardigheden in Duitsland te bekijken. Wanneer je inzoomt op de kaart, krijg je de mooiste plekken van een stad of regio te zien.

Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan